Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-05-2002 2e persbericht van zaterdag 25 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw aangehouden voor auto-inbraken Op het hoofdbureau aan de Mathildelaan is zaterdag om 11.45 uur een 33-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij kreeg in de hal van het politiebureau ruzie met haar vriendin, die haar beschuldigde van een auto-inbraak. De 33-jarige vrouw bleek een plastic zak bij zich te hebben met daarin een autoradio-cd-speler, een cd-wisselaar, een fotocamera en kledinstukken. Zij bekende een auto-inbraak op de Antoon Coolenlaan. Zij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Antoon Coolenmlaan is zaterdag tussen 10.15 en 14.00 uur een zwarte Toyota Avensis met het kenteken 31-FZ-GG gestolen.

Eindhoven: Man beroofd van portemonnee
Een 22-jarige man uit Nuenen is zaterdag rond 2.30 uur op het Winkelcentrum Woensel (het plein bij C&A) van zijn portemonnee met 320,= beroofd. Een jongen vroeg hem een vuurtje en toen hij dat gaf werd hij bij zijn arm gepakt. Hij wist los te komen maar werd van achteren vast gepakt. Drie jongens hielden hem vast en een vierde pakte de portemonnee uit zijn broekzak. Ze wilden ook zijn horloge maar hij kon hard weglopen.

Eindhoven: Dreigen om hulp
In een warenhuis in de binnenstad is zaterdag om 13.10 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij liep in het warenhuis met een mes te zwaaien en bedreigde de beveiligingsmensen. De man was eerder bij de politie geweest omdat hij zich geestelijk niet goed voelde en geholpen wilde worden. Terwijl politiemensen probeerden hulp voor hem te regelen was de man de stad ingegaan en had in het warenhuis met het mes staan zwaaien om de hulp af te dwingen. De man is op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Behulpzame man beroofd
Op het Stationsplein is zaterdag om 11.30 uur een 31-jarige Eindhovenaar van zijn portemonnee beroofd. Een man vroeg hem of hij geld kon wisselen. De Eindhovenaar pakte zijn portemonnee die meteen door de ander uit zijn hand werd gerukt. In de portemonnee zat 250,=.

Someren: Auto weg bij inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Hooghoef. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning zijn ongeveer 1.250 en autosleutels weggenomen. Met de sleutels is de auto, een zwarte Mercedes Benz E220 CDI, weggenomen.

Best: Man slaat met hamer
Op de weekmarkt op het Wilhelminaplein is zaterdag om 12.25 uur een 29-jarige man uit Leende aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij een 40-jarige Eindhovenaar met een vuisthamer heeft geslagen. De Eindhovenaar is marktkoopman en hij feliciteerde een vrouwelijke collega met haar verjaardag. Meteen daarop kwam de 29-jarige man, hij is de ex-man van de jarige vrouw, en sloeg de Eindhovenaar enkele keren met de vuist tegen het hoofd. Daarna kwam hij met de hamer en sloeg de man. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan. Het slachtoffer had een bult op het hoofd en enkele kleine verwondingen in het gezicht.

Asten: Auto tegen boom
Zaterdagmorgen om 7.15 uur is op de N279 een 27-jarige Eindhovenaar ernstig gewond geraakt toen hij met een bestelbus tegen een boom reed. Hij kwam vanuit de richting Meijl en is door onbekende oorzaak links van de weg tegen een boom gereden. De man is uit de auto geslingerd en ongeveer 40 meter verder in een weiland terecht gekomen. De man had verschillende breuken en verwondingen aan het hoofd. Hij is met de traumahelikopter naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht vervoerd.

Beek en Donk: Bromfietster gewond
Een 19-jarige vrouw uit Milheeze is zaterdag om 7.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Koppelstraat Rubenslaan. Zij reed met haar bromfiets over de Koppelstraat en kreeg geen voorrang van een 25-jarige automobiliste uit Beek en Donk die vanuit de Rubenslaan de kruising opreed. De bromfietster is met beenletsel en mogelijk een hersenschudding in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Eersel: Auto-inbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Eersel acht inbraken in autos of pogingen daartoe gepleegd. Drie maal gebeurde dat op de Nicolaas Sichmansstraat, een maal op de Odradastraat, drie maal Lindehof Zuid en een maal Mgr. De Haasstraat. De buit bestond uit twee cd-spelers en twee radiocassetterecorders.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 25-05-2002 '
Lees ook