Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-06-2002 2e persbericht van dinsdag 25 juni 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Wapens en drugs in woning aangetroffen Bij een inval in een woning aan de Vuurvlinderstraat heeft de politie dinsdag om 10.40 uur enkele vuurwapens en drugs aangetroffen. De bewoners, een 48-jarige man en een 50-jarige vrouw, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de woning wapens zouden zijn. Na een kort onderzoek werden vandaag de twee bewoners aangehouden en werd een zoeking gedaan in de woning. Daarbij werden een zogenaamde baby-uzi (een klein model automatisch wapen), een pistool, drie revolvers, verschillende antieke wapens en munitie gevonden. Daarnaast vond de politie een paar ons cocaïne en amfetamine en ruim 90 xtc-pillen. Ook lagen er spullen die nodig zijn bij de handel in drugs, zoals een weegschaaltje. Alles is in beslag genomen en de verdachten zullen in de komende dagen verhoord worden over de aanwezigheid van deze spullen in hun woning.

Eindhoven: Vrachtauto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Achtseweg Noord is in de nacht van maandag op dinsdag een trekker met oplegger gestolen. Het merk is Daf type 75 en het kenteken is BD-XF-71. De oplegger was geladen met allerlei beeld- en geluidsapparatuur. Hoeveel is nog niet bekend. Het is ook niet bekend hoe de auto van het terrein is verdwenen.

Helmond: Zestien bonnen voor niet dragen autogordel Op de Boerhaavelaan / Europalaan en de Hortsedijk / Boerhaavelaan is dinsdag tussen 10.00 en 11.30 uur een autogordelcontrole gehouden. Er zijn zestien bonnen uitgeschreven.

Helmond: gsm en geld weg bij inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Steenweg is in de nacht van maandag op dinsdag een gsm weggenomen. Uit een portemonnee is ook nog een klein bedrag aan geld weggenomen. Hoeveel precies is onbekend. De dader kwam binnen door aan de achterkant van de woning een raam uit te nemen.

Helmond: Man met drugs aangehouden
Op de Uiverlaan is dinsdag om 15.50 uur een 22-jarige man zonder bekend adres aangehouden. Politiemensen zagen dat de man op de Leeuwerikstraat contact had met een drugsgebruiker. Toen de man de politie zag rende hij weg en gooide tijdens die vlucht iets weg. Hij kon achterhaald worden. Hij bleek een aantal bolletjes cocaïne (totaal ongeveer 20 gram) weggegooid te hebben. De ruim 1.000,= die hij bij zich had is samen met de drugs in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Son: Illegale crossers bekeurd
Op het terrein van de nieuw aan te leggen A50 in Son zijn dinsdagmiddag drie berijders van evenzoveel terreinwagens bekeurd omdat zij zich op verboden terrein bevonden. Een van de wagens was gekanteld en een ander zat vast in het water. Er zijn al enige tijd klachten van Rijkswaterstaat over het crossen met terreinwagens op de toekomstige weg. Er zal in de toekomst dan ook vaker gecontroleerd worden. Deze drie bestuurders kregen een boete van 57,=.

Middelbeers: Autogordelcontrole
Bij een autogordelcontrole op de Hertog Janstraat zijn dinsdag tussen 8.15 en 9.30 uur 21 bestuurders bekeurd omdat ze de gordel niet gebruikten. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat de trekhaak van zijn auto voor de nummerplaat zat.

Deurne: Brievenbus verdwenen
In de nacht van maandag op dinsdag is bij een woning aan de Warande een brievenbus gestolen. Het gaat op een groene gietijzeren brievenbus, staand model. De bus zat met een betonblok in de grond verankerd, maar ook die betonblok is weg. De waarde is ongeveer 250,=.

Deurne: Autogordels en apk
Dinsdag is tussen 10.30 en 12.00 uur op de Beatrixstraat een autogordelcontrole gehouden. Vijftien bestuurders gingen op de bon omdat ze de gordel niet droegen. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat de apk-keuring was verlopen.

Asten: Snelheidscontroles


- Dinsdag tussen 9.25 en 12.00 is op de Ommelseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1417 voertuigen reden er 54 te hard. De snelste reed 81 km/u. terwijl 50 is toegestaan.


- Tussen 13.25 en 15.30 uur stond de radarapparatuur op de Gezandebaan. Hier passeerden 161 voertuigen en 27 deden dat te snel. 117 km/u was de hoogst gemeten snelheid. 80 is hier de maximumsnelheid.

Duizel: Autogordelcontrole
Bij een autogordelcontrole op de Akkerweg zijn dinsdag tussen 10.15 en 11.45 uur 26 bekeuringen uitgeschreven.

Hapert: Auto gestolen
Vanaf de Industrieweg is in de nacht van maandag op dinsdag een lichtblauwe Opel Corsa met het kenteken 30-HD-KN gestolen.

Eersel: Vogels gestolen
Vanuit een volière achter een woning aan de Heilige Geeststraat zijn in de nacht van maandag op dinsdag 30 vogels gestolen. Het gaat hier om geelgors, putters, barmsijs, kanaries en vinken. Een aantal jonge vogels zijn dood achtergebleven. Het gaas van de volière is vernield. De waarde van de vogels en het schadebedrag is totaal ongeveer 750,=.

Valkenswaard: Verkeerscontroles


- Dinsdag tussen 8.30 en 10.00 uur is gecontroleerd op het inrijverbod van de Bosstraat. Verkeer vanaf Leende gebruikt de Bosstraat vaak als sluiproute maar inrijden is verboden. Vijftien bestuurders gingen in de fout en kregen een bon.


- Tussen 10.15 en 11.30 uur werd gecontroleerd op de Wollenbergstraat in Waalre. Daar gingen zes bestuurders op de bon omdat ze de autogordel niet droegen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 25-06-2002 '
Lees ook