Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o 26-02-2003 2e persbericht van woensdag 26 februari 2003 Berichten uit de regio

Geldrop: Aanhouding na poging diefstal
Vanmorgen om 11.45 uur is op de Haspelstraat een 17-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De jongeman wordt verdacht van poging tot diefstal van een bromfiets die voor een woning aldaar stond geparkeerd. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Geldrop: Aanhouding terzake belediging
Woensdagmorgen om 11.55 uur is op de Haspelweg een 16-jarige inwoner van Geldrop wegens belediging van een politieambtenaar aangehouden. De verdachte werd boos toen hem gevraagd werd naar zijn bromfietscertificaat. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van zon certificaat. Hierop nam de politie de sleuteltjes van de bromfiets in. Dit vond de verdachte niet leuk waarop hij de politieman beledigde. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Fiets - en boormachinedief aangehouden Op de Ruysdaelbaan is vanmorgen om 10.32 uur een 35-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Ruysdaelbaan een fiets te hebben gestolen. Toen de politie de man zag rijden en aanhield bleek hij even daarvoor ook bij een bedrijf aan de Ruysdaelbaan een boormachine te hebben weggenomen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en de fiets en de boormachine zijn inbeslaggenomen.

Waalre: Diefstal Quads
Tussen zaterdag 22 februari en woensdag 26 februari 15.30 uur zijn er vanuit een garage aan de Koningin Wilhelminalaan 3 Quads weggenomen. Men is de garage binnengekomen door verbreking van een deur aan de achterzijde.

Eindhoven: Onder invloed
Vanmiddag om 15.07 uur is op de Alberdingk Thijmlaan een 40-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,4 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Eindhoven: Aanhouding
Op de Stationsweg is vanmiddag om 15.50 uur een 30-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man reed zonder helm op een bromfiets en probeerde aan de politie te ontkomen. Hierbij kwam hij ten val. Bij controle van de bromfiets bleek dat dit een 180 cc motorfiets was. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn motor is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Delftse studenten lopen mee in Eindhovense optocht De studenten uit Delft die in januari een nepontvoering in Eindhoven hebben uitgevoerd, doen zaterdag als tegenprestatie mee aan de Eindhovense carnavalsoptocht. Dat hebben de studenten en de politie afgesproken. De studenten van studieverenging Leeghwater hebben op 15 januari een lid van de Eindhovense studievereniging Simon Stevin voor de grap ontvoerd vanaf het terrein van de Technische Universiteit. Dat gebeurde in een grote zwarte Cadillac-personenauto. Hij werd na een paar uur weer vrijgelaten. De ontvoering was een reactie op het weghalen van een Delftse vlag door Eindhovense studenten. De politie heeft ongeveer 100 manuren in de nepontvoering gestoken. Als tegenprestatie gaan zes Delftse studenten zaterdag met de zwarte Cadillac meedoen aan de optocht in Lampegat. De wagen wordt beplakt met posters met de tekst Pas op zakkenrollers. Ook gaan de studenten met borden met die posters erop door de Rechtestraat en de Demer in het centrum lopen. Daar delen ze dan ook pamfletten uit met dezelfde tekst erop. Die straten zijn gekozen omdat daar geregeld zakkenrollers actief zijn. De Eindhovense studievereniging wil niet meedoen met de actie omdat ze vindt dat ze niet schuldig is aan de ontvoering, en dus ook geen straf hoeft te krijgen.

Eindhoven: Verkeerssituatie Bayeuxlaan gewijzigd De verkeerssituatie op de kruising Bayeuxlaan/Locatellistraat/Antoon Coolenlaan is sinds twee weken gewijzigd. Door wegwerkzaamheden mag verkeer dat vanaf de Bayeuxlaan de kruising nadert alleen nog maar rechtdoor in de richting van Waalre rijden. Er mag daar dus niet meer linksaf naar de Antoon Coolenlaan of rechtsaf naar de Locatellistraat gereden worden. Bij een controle die de politie daar dinsdag heeft uitgevoerd, bleken veel automobilisten dit nog niet te weten. In een half uur tijd werden 108 bestuurders betrapt, toen ze toch rechtsaf of linksaf sloegen. Die mensen krijgen dit keer geen bekeuring maar een waarschuwingsbrief thuisgestuurd. De politie gaat de komende tijd wel extra toezicht houden op die kruising, en indien nodig bekeuringen uitschrijven. Dat is nodig omdat er anders verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. De wegwerkzaamheden en de gewijzigde verkeerssituatie duren nog tot april.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 26-02-2003 '
Lees ook