Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-05-2002
1e persbericht van zondag 26 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontroles


- Zaterdag is tussen 10.20 en 11.50 uur op de Floralaan Oost een snelheidscontrole gehouden. Van de 990 voertuigen reden er 83 te hard. De snelste reed 80 km/u. 50 is toegestaan.


- Op de Wolvendijk werd tussen 13.45 en 14.50 gecontroleerd. Hier passeerden 600 voertuigen de radarapparatuur en 59 bestuurders deden dat te snel. De topper was 70 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.


- Tussen 16.00 en 16.30 uur stond de radarapparatuur langs de Genovevalaan. Van de 610 passanten reden er 30 te hard. 70 was de hoogst gemeten snelheid en 50 km/u. mag.

Eindhoven: Man slaat met bierpul
Op het Stratumseind is zondag om 0.10 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een 20-jarige man uit Obdam met een bierpul op het hoofd geslagen. Het slachtoffer was per ongeluk tegen de verdachte aangelopen en verontschuldigde zich hiervoor. Even later kwam de verdachte naar hem toe en sloeg met de bierpul. De man uit Obdam moest de hoofdwond in het ziekenhuis laten hechten. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Vechtpartij
Op het Stratumseind zijn zondag rond 3.00 uur zes personen aangehouden voor het deelnemen aan een vechtpartij. De vechtpartij was ontstaan doordat een meisje bier had gemorst. De meeste strijdlustige stappers wisten waarschijnlijk niet wat de aanleiding was maar stortten zich in het strijdgewoel. De aangehouden personen, mannen van 19 tot 27 jaar oud, kregen een proces-verbaal voor het vechten. De 27-jarige werd ingesloten omdat hij een politieagente in het gezicht had geslagen.

Eindhoven: Lastige vrouw
Op de Samarialaan is zondag om 3.55 uur een 41-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De vrouw was in die straat aan de deur van haar ex-vriend gekomen. De vrouw had gedronken en toen zij merkte dat ze niet binnen mocht komen van haar ex-vriend vernielde zij een ruit. Ook toen de politie ter plaatse was bleef zij lastig. Zij is aangehouden en de cel ingegaan.

Eindhoven: Man trapt tegen politieauto
Op de Heilige Geeststraat is zondag om 4.30 uur een 21-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man had op de Rechtestraat tegen een politieauto getrapt en was hard weggelopen. Een achtervolging te voet had resultaat, in een brandgang van de Heilige Geeststraat kon de man aangehouden worden. Hij is ingesloten. In de politieauto zat een deukje.

Eindhoven: Man verdacht van bedreiging
Op het Stadhuisplein is zaterdag om 22.55 uur een 24-jarige man uit Boxtel aangehouden. Politiemensen zagen de man lopen en zij wisten dat de man werd gezocht omdat hij een dag eerder op het Stadhuisplein een 17-jarig meisje uit Veldhoven met een mes had bedreigd. Zij deed daar aangifte van. De man, die een mes bij zich had, is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man bedreigt agent
Een 18-jarige Eindhovenaar is zondag om 4.40 uur op het Stratumseind aangehouden. De man sprak een politieman aan over een aanhouding eerder in de nacht. Hij was het daar niet mee eens. De politieman was echter niet bij dat eerdere incident betrokken geweest en vertelde dat tegen de man. Deze reageerde met de opmerking dat hij de politieman de volgende keer neer zou steken. De man werd aangehouden. Onder zijn kleding droeg de man een mes. Hij is de cel ingegaan.

Helmond: Onder invloed


- Op de Europaweg is zondag om 2.25 uur een 34-jarige Helmondse automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies bijna
1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Op Oostende werd zondag om 1.45 uur een 24-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed. De man, die in een personenauto reed, blies ruim 1,15 promille. Zijn rijbewijs was al bij een eerdere overtreding ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Een 36-jarige Helmonder was zondag om 3.50 uur op de Kortenaerstraat met zijn personenauto tegen een verkeerspaal gereden. Hij had gedronken maar verleende geen medewerking aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Nassaustraat. Aan de achterzijde van de woning is een ruit met omlijsting uitgenomen. Uit de woning is geld, 120,=, en een tas met papieren en diskettes weggenomen. De ruit is ook verdwenen.

Deurne: Onenigheid
Op de Kerkstraat is zaterdag rond 21.30 uur onenigheid ontstaan tussen de 23-jarige Helmondse bestuurder van een personenauto en twee fietsers, een 45-jarige man en een 44-jarige vrouw, beiden uit Deurne. Volgens de automobilist gingen ze niet voor hem opzij en na een discussie zou hij tegen hen aangereden zijn. De mannelijke fietser ging bij hem verhaal halen en daarna reed de automobilist over de fiets van de man. Vervolgens reed de automobilist tegen een muur en reed weg over de stoep. De automobilist is aangehouden en kon na verhoor naar huis. Hij was bereid de schade te vergoeden.

Asten: Mishandeling
Op het Vostermansplein is zondag om 3.55 uur een 16-jarige jongen uit Deurne aangehouden. Hij had op de kermis een 15-jarige Astenaar in het gezicht geslagen. Dat gebeurde nadat een vriend van het slachtoffer een beetje drank op de kleding van een lid van een groep jongeren had gemorst. De groep jongeren reageerde agressief en een van hen, de 16-jarige jongen, sloeg de 15-jarige in het gezicht. Deze laatste moest in het ziekenhuis behandeld worden. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Mierlo: Onder invloed
Op de Pastoor de Winterstraat is zondag om 3.00 uur een 48-jarige automobilist uit Mierlo bekeurd omdat hij onder invloed reed. Hij blies ruim 1 promille. De man was in het café zijn jas vergeten en ging die ophalen.

Gemert: Bestuurder onder invloed
Zondag om 3.05 uur is op de Peeldijk een 21-jarige automobilist uit Doesburg betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1 promille. Hij krijgt een proces-verbaal.

Valkenswaard: Bestuurder uit de bocht
Een 37-jarige automobilist uit Valkenswaard is zaterdag om 22.30 uur gewond geraakt toen hij op de John F. Kennedylaan met zijn auto uit de bocht vloog. Door te hoge snelheid is hij waarschijnlijk de macht over het stuur verloren. Hij ramde een elektriciteitskast en belandde in de sloot. De inzittende, een 26-jarige man uit Valkenswaard, raakte licht gewond. De bestuurder werd met hoofd-, schouder- en rugletsel in het MMC in Veldhoven opgenomen. Daar is ook een bloedproef genomen.

Waalre: Aanrijding onder invloed
Op de Eindhovenseweg is zondag om 4.45 uur een 20-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een auto gereden die voor het rode licht stond te wachten. De man bleek gedronken te hebben, ruim 1,45 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 26-05-2002 '
Lees ook