Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-06-2002
1e Persbericht 26 juni 2002
Eindhoven: Gewelddadige beroving
Een 29-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagavond rond 20.00 uur met geweld beroofd van haar handtas. De vrouw liep op de Stationsweg in het Dommeltunneltje. Een man kwam achter haar aangelopen. Met vermoedelijk een dopsleutel sloeg de man de vrouw tot driemaal hard op haar achterhoofd. Toen de vrouw voorover op de grond viel sloeg de man haar nogmaals en eiste haar spullen op. De dader ging er vandoor met een handtas waarin de vrouw haar gsm en twee bankpasjes had zitten. De vrouw is met hoofdletsel, een diepe vleeswond,naar het Máxima Medisch Centrum gebracht. De dader is een ongeveer 35-jarige blanke man en ongeveer 1.88 meter groot. Hij had een smal postuur en een bleke gelaatskleur. Hij had donker bruine spleetogen. Hij had donker tot zwart stekeltjeshaar (geschoren kapsel). Hij droeg een rood T-shirt met een opdruk aan de voorzijde en een blauwe spijkerbroek. De politie zoekt getuigen van deze gewelddadige beroving. Ze kunnen bellen met de politie Binnenstad tel. 0900-8844.

Eindhoven: Meisje ernstig gewond bij verkeersongeval Een 17-jarig meisje uit Eindhoven is dinsdagavond rond 23.25 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Insulindelaan en Javalaan. Het meisje zat achterop een bromfiets die werd bestuurd door een 16-jarige jongen uit Eindhoven. De bestuurder van de bromfiets reed op het fietspad van de Javalaan. Hij stak de kruising over in de richting van de Zaale. Op het kruisingsvlak sprong het meisje van de bromfiets af. Ze werd frontaal geraakt door een auto bestuurd door een 26-jarige Helmonder die op de Insulindelaan reed richting Kennedylaan. De bromfietser reed door na het ongeval. Later rond 0.40 uur meldde hij zich vrijwillig op het politiebureau. Het meisjes is met ernstig letsel opgenomen in het Catharina ziekenhuis.

Best: Inbraak in kledingzaak
Woensdagmorgen rond 3.10 uur is ingebroken in een kledingwinkel aan de Heilig Hartstraat in Best. De etalageruit werd kompleet uit het kozijn geslagen en de daders maakten ongeveer 30 spijkerbroeken en tien damesshirts buit. De eigenaren, die boven het pand wonen, werden wakker van het lawaai van de inbraak. Er zijn vier met bivakmutsen gemaskerde mannen gezien die zijn weggereden met een donkerkleurige Audi 80.

Budel: Inbraak in supermarkt
Woensdagmorgen rond 3.45 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Dr Anton Mathijsenstraat in Budel. De ruit van de winkeldeur werd ingeslagen. Met een trottoirtegel werd een sigarettencounter geforceerd. De daders zijn er met een nog onbekend aantal sigaretten vandoor gegaan.

Son: Inbraak drogisterij
Woensdagmorgen rond 6.00 uur is ingebroken in een drogisterij aan de Nieuwstraat in Son. De ruit van de winkeldeur werd verwijderd. Er zijn door de daders kasten en lades doorzocht maar ze hebben niets van hun gading kunnen buit maken. De inbrekers zijn zonder buit vertrokken.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 26-06-2002 '
Lees ook