Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-01-2003 3e persbericht 27 januari 2003

Eindhoven: Gestolen autos
Maandagmiddag rond 16.50 uur is op de St. Petrus Canisiuslaan een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een Mercedes die in België was gestolen. Agenten hadden hem op de Moreelselaan in de auto zien stappen. Toen ze in die buurt nog een kijkje namen troffen ze nog een Opel Kadett aan die recent gestolen was. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanrander en schennispleger actief
Maandagmiddag is in Eindhoven in het stadsdeel Woensel een schennispleger en aanrander actief geweest. De politie kreeg rond 13.00 uur de eerste melding dat een 16-jarig meisje was lastig gevallen door een schennispleger. Dat gebeurde op de Generaal Marshallweg. De dader floot naar het meisje en deed zijn jas open. Rond 16.00 uur werd op de Medoclaan een meisje van 13 lastig gevallen door een schennispleger. De man trok zijn broek naar beneden. De dader vertrok daarna met een bromfiets. Op de Mainelaan werden rond 16.25 uur twee meisjes van 10 en 11 jaar oud lastig gevallen door vermoedelijk dezelfde dader. De dader volgde de meisjes via Spaaihoef en Savoiepad. In een brandgang betastte de dader een van de meisjes en liet daarna zijn geslachtsdeel zien. Bij twee zaken geven de slachtoffers aan dat de dader gebruik maakt van een bromfiets (geen scootermodel). In een geval wordt gesproken over een brommer met paarse spaken. De dader zou een zwarte jas ( mogelijk van het merk Helly Hansen ) dragen. Hij draagt een donkere helm ( mogelijk met strepen) met donker vizier. Eventuele getuigen kunnen bellen met de politie van Woensel Noord tel. 0900 8844.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 27-jarige Eindhovenaar is maandagavond 19.45 uur gewond geraakt nadat hij op het bruggetje over de Dommel op de Professor Dorgelolaan door de bestuurder van een scooter werd aangereden. Het slachtoffer was te voet en werd van achteren aangereden. De Eindhovenaar viel en liep hoofd- en rugletsel op. Het slachtoffer moest daarvoor in een ziekenhuis behandeld worden. Daar werd ook nog hersenschudding bij het slachtoffer geconstateerd. De veroorzaker is na de aanrijding doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Best: Diefstal auto
Maandag tussen 4.00 en 15.00 uur is op een parkeerplaats aan de Oogstvelden in Best een zwarte Mercedes E 300 met het kenteken 08-JD-KR gestolen.

Veldhoven: Diefstal auto
Op het Lei is maandag tussen 0.00 en 16.30 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken SK-45-FJ gestolen.

Helmond: Snelheidscontrole
Maandag tussen 13.30 en 16.30 uur is op de Bakelsedijk een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 879 voertuigen. Daarvan reden er 11 te snel. Hoogste snelheid was 69 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 27-01-2003 '
Lees ook