Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-03-2003 3e persbericht van vrijdag 28 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Zakkenroller(s) actief
Vrijdagmiddag tussen ongeveer 13.00 en 15.00 uur zijn vijf mensen op de Rechtestraat slachtoffer geworden van één of meerdere zakkenrollers. Een vrouw van 22 jaar uit Tilburg werd bestolen van een portemonnee met daarin onder meer pasjes en een ov-jaarkaart. De beurs zat in haar rugzak. Een man van 53 jaar uit Eindhoven raakte zijn portemonnee met daarin ongeveer 300 euro contant geld en enkele pasjes kwijt. Die zat in de binnenzak van zijn jas. Een 40-jarige vrouw uit Veghel werd bestolen van haar beurs met daarin enkele pasjes en ongeveer 15 euro. Ook die portemonnee zat in een jaszak. Van een vrouw van 28 jaar werd haar portemonnee uit haar handtas weggehaald. Er zaten onder meer een rijbewijs, pasjes en ongeveer 100 euro in. Een vrouw van 21 jaar uit Helmond tenslotte werd bestolen toen ze in een winkel aan de Rechtestraat was. Bij haar werd uit een tas een portemonnee met onder meer een rijbewijs, bankpasjes en 20 euro weggehaald. Het is onbekend of het om dezelfde dader(s) gaat.

Eindhoven: Man krijgt zomaar een klap
Een man van 23 jaar uit Eindhoven is vrijdagmiddag rond 18.00 uur mishandeld op de Keizersgracht. Toen de man daar liep, werd hij door een groepje van drie of vier mannen benaderd. Zonder reden sloeg één van de mannen hem op zijn gezicht. Een andere man uit het groepje maakte daar een afkeurende opmerking over, waarna de mannen weer wegliepen. Het slachtoffer liep een pijnlijke kaak op.

Eindhoven: Auto weg
Vanaf de Frederiklaan is vrijdag tussen 8.30 uur en 16.00 uur een witte Opel Kadett met het kenteken SV-01-JD gestolen.

Eindhoven: Man mishandelt ex-vriendin
Een man van 28 jaar uit Eindhoven is vrijdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden omdat hij zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. Rond 15.15 uur belde de 24-jarige vrouw vanuit haar woning in Eindhoven-Strijp naar de politie. De man was bij haar in de woning, en had haar uitgescholden, haar in haar gezicht gespuugd en haar op haar gezicht geslagen. Ook zou hij een andere man op straat met een mes hebben bedreigd. De politie heeft de 28-jarige man aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Dronken man veroorzaakt aanrijdingen Een man van 37 jaar uit Eindhoven is vrijdagavond rond 18.45 uur aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol twee aanrijdingen had veroorzaakt. Eerst reed hij achterop een auto die op de Van Oldenbarneveltlaan moest remmen. De verdachte wilde vluchten, reed achteruit, en botste daardoor op een tweede auto die achter hem reed. Het lukte hem daarna toch nog om weg te rijden, maar een eindje verderop moest hij stoppen voor de verkeerslichten. De bestuurder van de eerste wagen was achter de verdachte aan gegaan, en kon de autosleutels uit het contact trekken. De politie heeft de 37-jarige man vervolgens meegenomen naar het bureau, waar hij een alcoholtest heeft ondergaan. Omdat hij teveel had gedronken, is zijn rijbewijs ingenomen. Ook is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Er raakte niemand gewond bij de aanrijdingen.

Geldrop: Teveel gedronken
Een man van 46 jaar uit Eindhoven is vrijdagavond rond 19.15 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. De man werd staande gehouden op de Wielewaal in Geldrop. Op het bureau blies hij ruim 2,20 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen.

Someren: Snelheidscontrole
Op de Kanaalstraat is vrijdagochtend tussen 9.20 en 11.20 uur op snelheid gecontroleerd. Er werden 510 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 17 te hard reden. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 66 km/u.

Deurne: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Langstraat zijn 28 overtredingen geconstateerd. Vrijdagmiddag tussen 12.50 en 14.10 uur werden 916 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/u, waar 80 km/u mag worden gereden.

Son/Eindhoven: Gestolen wagen terug
Een vrachtwagenbusje met aanhanger, die vrijdagmiddag rond 15.10 uur werd gestolen in Son, is kort daarna weer teruggevonden in Eindhoven. De combinatie stond geparkeerd aan de Amerikalaan in Son. De sleutels lagen in het busje. De eigenaar hoorde de wagen wegrijden, maar was te laat om er iets aan te doen. Rond 15.50 uur werden wagen en aanhanger teruggevonden aan de Selderijstraat in Eindhoven. Onbeschadigd en afgesloten, maar zonder contactsleutels. Wel was er een trilplaat uit de wagen weggehaald.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 28-03-2003 '
Lees ook