Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-01-2003
1e persbericht van woensdag 29 januari 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Onze Lieve Vrouwestraat is woensdagochtend rond 1.50 uur een 36-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 0,85 gemeten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist rijdt tegen tuinmuur
Op de Dr. Berlagelaan is woensdag rond 00.50 uur een 22-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren. De man botste hierdoor tegen een tuinmuur van een woning aan de eerdergenoemde straat. De man is met kneuzingen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Helmond: Winkelinbraak
In een winkel aan de Geysendorfferstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit te vernielen aan de voorkant. Uit de winkel werd een nog onbekend aantal flesjes parfum en shampoo weggenomen.

Best: Motor gestolen
Vanaf de Johannes Verleunstraat is dinsdag tussen 20.55 en 22.05 uur een bruine Honda KF03 met het kenteken MF-RH-28 gestolen.

Best: Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden Na een onderzoek is dinsdag rond 13.00 uur een 16-jarige inwoner van Best aangehouden op de Reep in Oirschot. De jongen wordt verdacht van het wegnemen van een bromfiets vanaf de Deken B.J. van Miertstraat op 5 januari jl. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Laan der Vier Heemskinderen is dinsdag tussen 19.35 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 571 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 108 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 105 km/u.

Heeze: Inbraak in woning
In een woning aan de Somerenseweg is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Uit het pand werden een handtas met portemonnee en een mobiele telefoon weggenomen. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ongeveer 30 Euro. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Nuenen: Snelheidscontrole
Op de A270 is dinsdag tussen 15.40 en 18.55 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 2.955 voertuigen gecontroleerd. 177 voertuigen reden harder dan de toegestane snelheid van 120 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 179 km/u.

Oirschot: Inbraak in woning
In een woning aan de Sleebos is tussen maandag 21.30 uur en dinsdag 20.50 uur ingebroken. Uit het pand werden hifi apparatuur, computerapparatuur, geld, sieraden, CDs en videos gestolen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf een erf van een woning aan Den Haas is tussen dinsdag 19.00 uur en woensdag 7.30 uur een rode Opel Vectra met het kenteken FV-GG-82 gestolen.

Valkenswaard: Beeldschermen gestolen
Uit een bedrijf aan de Kluizerdijk zijn in de nacht van dinsdag en woensdag vier beeldschermen gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand open te breken.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Lange Voren is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door aan de achterkant de metalen beplating te vernielen. Uit het pand werd software weggenomen.

Veldhoven: Hennepkwekerijen aangetroffen
In twee woningen heeft de politie dinsdagavond hennepkwekerijen aangetroffen. In een woning aan de Leuskenhei werden op een zolder 210 planten in beslag genomen en op de Tulderhei werden 198 planten aangetroffen. Alle inbeslaggenomen planten en bijbehorende apparatuur worden vernietigd. In de woning aan de Leuskenhei werd de stroom illegaal afgetapt. De 41-jarige bewoner van de Leuskenhei en een 24-jarige bewoonster van de Tulderhei zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Waalre: Man onder invloed botst tegen boom
Op de Koningin Julianalaan is woensdag rond 1.00 uur een 27-jarige automobilist uit Helmond de controle over zijn voertuig verloren. Dit gebeurde nadat de man remde voor een overstekend dier. Hij reed met zijn auto een plantsoen in, botste tegen een verkeersbord en kwam tegen een boom tot stilstand. Uit onderzoek bleek dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van ruim 0,75 vastgesteld. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 29-01-2003 '
Lees ook