Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-05-2002 3e Persbericht van 29 mei 2002

Eindhoven: Aanhoudingen schietpartij Rembrandtplein Dinsdagmiddag zijn in s Gravenhage in hun woningen twee mannen (20 en 21 jaar oud) en een vrouw ( 31 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid en medeplichtigheid bij de schietpartij van zaterdagmiddag 18 mei jl in een woning aan het Rembrandtplein. Daar drong rond 15.45 uur een groep mannen de woning binnen en werd door een van hen op de vluchtende bewoner geschoten. Het slachtoffer werd niet geraakt. Maar hij liep ernstig snijwonden op doordat hij door een ruit van een deur dook. Het motief van de schietpartij ligt mogelijk in de relatiesfeer. ( zie ook persbericht van zondag 19 mei) Zondag 19 mei werd al een 21-jarige Helmonder aangehouden. Hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis. De drie aangehouden verdachten uit s Gravenhage zijn in verzekering gesteld en worden naar alle waarschijnlijkheid vrijdag 31 mei voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s Hertogenbosch.

Eindhoven: Jongen van bromfiets beroofd
Een 15-jarige jongen uit Eindhoven is woensdagmiddag om 15.00 uur op de Oude Bossche Baan door twee mannen van zijn bromfiets beroofd. De jongen reed met de brommer op het parkeerterrein bij de sportvelden. Toen hij met zijn bromfiets wilde keren kwamen er twee mannen voor hem staan. De jongen werd van zijn brommer geduwd. Een van de mannen pakte de bromfiets en ging er mee vandoor. Een fiets die de dader bij zich had liet hij op het terrein achter. Een dader is ongeveer 1.75 meter groot en heeft een slank postuur en een smal gezicht. Hij had blond stekelhaar. Hij droeg een zwarte PSV-jas en een blauwe spijkerbroek. Hij maakte gebruik van een oude bruine fiets. De tweede dader is ongeveer 40 jaar oud en 1.80 meter groot. Hij heeft een normaal postuur. Hij heeft strak achterover gekamde zwarte haren. Hij droeg een blauw jack en een spijkerbroek.

Eindhoven: Beroving
Een 38-jarige Eindhovenaar is woensdagmorgen rond 2.00 uur op de Christinastraat beroofd. Onderweg naar huis kwam de man een vrouw tegen die tegen hem vertelde dat ze zich niet lekker voelde. De man liep een stukje met de vrouw mee waarna zij het Franz Leharplein opliep. Kort daarop kwam een man naar de Eindhovenaar toe die hem vroeg of hij zijn vrouw geld gegeven had. De man liep nog even met de Eindhovenaar mee en in de Christinastraat drukte hij het slachtoffer plotseling tegen een muur en eiste zijn geld en horloge. De dader dreigde met een mes. Toen het slachtoffer de dader wegduwde stak de dader met het mes. Het slachtoffer liep een snijwond op aan zijn arm. De dader is ontkomen met een buit van 35 euro.

Helmond: Meisje lastig gevallen door schennispleger Een 13-jarige meisje is dinsdag rond 18.30 uur op de Baroniehof in Helmond lastig gevallen door een schennispleger. Een man op een fiets met achterop een kindje in een kinderzitje sprak het meisje aan. Hij tilde zijn jack omhoog en liet zien dat hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek had hangen. Hij reed een rondje rond het meisje, sprak haar nog even aan en reed daarna weg. De dader is een blanke man van rond de 30 jaar oud. Hij droeg een groene jack en een lichte spijkerbroek.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Woensdagmiddag tussen 16.15 en 18.00 uur heeft de politie op de Karel de Grotelaan een verkeerscontrole gehouden. Acht automobilisten gingen op de bon omdat ze door rood reden. Een automobilist kreeg een bon omdat hij geen gordel droeg en een automobilist kreeg een boete vanwege verkeerd voorsorteren.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 29-05-2002 '
Lees ook