Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 2-07-2002
1e persbericht 2 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietser botst tegen verkeerslicht Op de Piuslaan is dinsdagochtend rond 1.00 uur een bromfietser met een nog onbekende identiteit de controle over zijn voertuig verloren en tegen een verkeerslicht tot stilstand gekomen. Hij kwam uit de Petrus Donderstraat en reed richting St. Bonifaciuslaan. De bromfietser heeft de plaats van de aanrijding verlaten en werd korte tijd na de aanrijding in de directe omgeving in de struiken aangetroffen. Hij is met diverse beenbreuken overgebracht naar het MMC in Eindhoven. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bromfietser.

Helmond: Gewapende overval
Een winkel op de 2e Haagstraat is dinsdagochtend rond 7.45 uur overvallen. Vlak voor openingstijd drongen twee onbekende mannen met bivakmutsen het pand binnen. Het aanwezige personeel werd met een mes en een vuurwapen bedreigd. De overvallers eisten geld en zijn met een nog onbekende buit gevlucht. Het gaat om twee mannen met een breed postuur en rond de 1.60 meter lang. Eén van hen is 22 23 jaar oud, droeg een zwarte leren jas en een blauwe spijkerbroek. De tweede dader is tussen de 20 en 25 jaar, droeg een zwarte jas en een donkere spijkerbroek. Getuigen van de overval of mensen die iets verdachts hebben gezien op of rondom de 2e Haagstraat worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Helmond: Verdachte van vernieling aangehouden
Op de Kerkstraat is maandagavond rond 20.30 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was kort daarvoor een horecagelegenheid binnen gegaan aan de Markt. Het personeel deelde hem mee dat de zaak gesloten was. Hierop gooide de man enkele tafeltjes in de zaak omver. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Asten: Automobilist komt op rotonde tot stilstand Op de N279 is dinsdag rond 1.00 uur een 27-jarige automobilist uit Veenendaal door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor is hij met zijn auto de rotonde opgeschoten waar hij tot stilstand is gekomen. De 27-jarige bestuurder liep verwondingen aan zijn neus en voet op. Zijn 20-jarige bijrijder uit Veenendaal is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij weer naar huis.

Bladel: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Markt is maandag tussen 21.15 en 22.50 uur ingebroken. De dader is binnengekomen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen. Uit het pand wordt een beeldscherm vermist.

Bladel: Woninginbraak
Na een korte achtervolging is dinsdag rond 4.00 uur op de Europalaan een 34-jarige man uit Veenhuizen aangehouden. Hij wordt verdacht van een woninginbraak aan het Aangelag eerder die nacht. De bewoners sliepen op het moment van de inbraak en werden gewekt door de hond. Toen één van de bewoners beneden ging kijken zagen zij dat ingebroken was en dat een tas van de aanrecht weggenomen was. In de tas zaten een portemonnee met diverse pasjes, twee paspoorten, een gsm en een agenda. De bewoners schakelden direct de politie in die een onderzoek in de omgeving instelde. De verdachte liep tijdens zijn vluchtpoging een verwonding aan zijn been op. Hij is voor behandeling hieraan overgebracht naar het ziekenhuis en blijft voor verder onderzoek ter beschikking van de politie.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Laan der Vier Heemskinderen zijn maandag tussen 19.25 en 21.20 uur 758 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 89 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Mierlo: Snelheidscontrole
Op de Bekelaar zijn maandag tussen 16.45 en 18.40 uur 1.131 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 153 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 91 km/u.

Son: Auto gestolen
Vanaf de 1000 is in de nacht van maandag op dinsdag een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken NS-HT-68 weggenomen.

Someren: Auto gestolen
Vanaf de Nieuwstraat is tussen maandag 22.30 uur en dinsdag 5.10 uur een donkergroene Toyota Carina met het kenteken RP-PB-50 gestolen. De auto stond op de oprit van een woning geparkeerd.

Someren: Aanhangwagen gestolen
Vanaf de Dorpsstraat is tussen maandag 22.00 uur en dinsdag 7.45 uur een aanhangwagen gestolen. De bak van de aanhangwagen is bedekt met een blauw zeil en stond op een inrit van een woning aan deze straat.

Waalre: Woninginbraak
In een woning aan de Heikantstraat is maandag tussen 19.30 en 23.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Het is vooralsnog onbekend wat precies is weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 02-07-2002 '
Lees ook