Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-06-2002 2e persbericht van dinsdag 6 juni 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Dinsdagmorgen om 11.05 uur is op de Tongelresestraat een 27-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Hij had daar in een kantoor een ruit, een schilderij en een stofzuiger vernield. De gewaarschuwde politie trof de man aan. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal fiets aangehouden Dinsdagmorgen rond 11.50 uur zijn op de Roostenlaan twee mannen, 21 en 38 jaar, uit Eind-hoven aangehouden. Een getuige zag dat zij daar een damesfiets wegnamen. De gewaar-schuwde politie trof de mannen daar met de fiets aan. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Dinsdagmorgen tussen 10.15 en 11.00 uur is op de Fuutlaan een autogordelcontrole gehou-den. 30 automobilisten zijn gecontroleerd. 6 daarvan droegen geen autogordel. Zij kregen een proces-verbaal.

Eindhoven: Aanranding
Maandagavond tussen 18.20 en 18.45 uur is op de Rimsky Korsakowlaan een 31-jarige vrouw uit Eindhoven door een onbekende man aangerand. Zij wandelde daar. De man liep haar voorbij en vroeg of ze zin had in iets lekkers. Vervolgens draaide de man zich om en legde zijn arm op de schouder van de vrouw. Het slachtoffer maakte zich los van de man en liep snel weg. De man liep de vrouw achterna en betastte haar onzedelijk. Hierop dreigde de vrouw de man te slaan en riep: rot op. De verdachte liep snel weg richting Karel de Grotelaan. De verdachte was een buitenlandse man, rond de 30 jaar, fors geblokt gezicht, donkere ogen, normaal postuur en ongeveer 1.80 meter groot. Hij droeg een blauw/grijze spijkerbroek met donkerkleurige Tshirt. De man liep op gymschoenen.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen maandagavond 20.30 en dinsdagmorgen 0.30 uur is ingebroken in een woning op de Rivierensingel. Aan de achterzijde is een deur opengebroken. Uit de woning verdwenen sie-raden, een fototoestel en 400 euros.

Helmond: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 13.45 uur is van een 57-jarige vrouw uit Helmond haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Veestraat. Bij het afrekenen voelde ze dat de portemonnee uit haar tas gestolen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en 25 euros.

Kort daarna rond 14.10 uur miste een 41-jarige vrouw uit Helmond haar portemonnee. In een winkel in de Veestraat keek ze naar haar tas en zag dat deze openstond. De portemonnee was verdwenen. In de portemonnee zaten enkele pasjes, een telefoonkaart en 27 euros.

Mierlo: Verkeerscontrole
Dinsdag zijn bij een verkeerscontrole op de Geldropseweg 9 automobilisten bekeurd. Zij droegen geen autogordel

Oirschot: Politie ruimt coffeeshop op
De politie van Best-Oirschot-Son heeft maandag een coffeeshop op het woonwagencentrum aan de Koolmond gesloten. Daarbij is de 41-jarige bewoner van de woonwagen, waarin de coffeeshop gevestigd was, aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten en wordt op woensdag voorgeleid in Den Bosch. In april kwamen bij de politie signalen binnen dat in de woonwagen een coffeeshop was gevestigd en dat er veel jongeren uit Oirschot, Best en de Beerzen kwamen. De politie hield de zaak in de gaten en telde in een uur tijd 29 jeugdige bezoekers. Een neveneffect was dat de hangplekken in Oirschot leger werden. Gisteren, maandag, werden eerst de klanten, jongeren van 14 tot 20 jaar oud, aangehouden. Zij werden gehoord en enkele van hen hadden weed bij zich. Daarna werd de illegale coffeeshop bezocht door de politie. De bewoner, de 41-jarige man uit Oirschot, werd aangehouden. De coffeeshop werd doorzocht en er werd ruim 1300 gram hash en hennep gevonden. Dit is in beslag genomen. In de shop lagen ook enkele busjes traangas. Ook deze zijn in beslag genomen. De aangehouden klanten konden na verhoor weer naar huis, waarbij de minderjarigen werden opgehaald door hun ouders. De ouders schrokken dat hun kind, vaak in pauzes of tijdens uitgevallen lesuren, de coffeeshop bezochten. Ook de politie vindt het verontrustend dat zoveel minderjarigen de coffeeshop bezochten. Veel jongeren beschouwden de coffeeshop als een ontmoetingsplek. Er werd ook frisdrank geschonken en videofilms gedraaid. Niet iedereen gebruikte er softdrugs. De politie bekijkt of er voor de jongeren en hun ouders een nazorgtraject kan opgestart worden. Gedacht wordt om samen met JPP (JeugdPreventieProject) en Novadic, voorlichtingsavonden te organiseren. Mogelijk gebeurt dat na de zomervakantie.

Oirschot: Scholieren lastig gevallen door schennispleger Maandagmiddag rond 14.30 uur zijn op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van de picknickplaats, enkele fietsende scholieren lastig gevallen door een schennispleger. De man stond daar met zijn broek op de enkels en liet zijn geslachtsdeel zien. De dader is een blanke man van rond de 35 jaar. Hij droeg een zonnebril en een hoofddeksel. Bij hem waren twee honden.

Veldhoven: Diefstal portemonnee
Dinsdagmorgen rond 11.50 uur is van een 59-jarige vrouw uit Veldhoven haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Braak. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten persoonsbescheiden en 60 euros.

Veldhoven: Diefstal auto
Tussen maandagavond 21.00 en dinsdagmorgen 8.15 uur is vanaf de Teullandstraat een rode personenauto, Opel Kadett Hatchback CI.4, kenteken YG-54-PB, gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 04-06-2002 '
Lees ook