Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-07-2002 3e persbericht van donderdag 4 juli 2002

politieberichten

Eindhoven: Beroving
Donderdagmorgen rond 2.50 uur is een 23-jarige man uit Eindhoven op het Insulindeplein van zijn portemonnee beroofd. De man fietste richting Tongelre. Een onbekende man kwam daar naar hem toegelopen. De Eindhovenaar week uit en kwam ten val. Direct daarop werd hij door drie personen vastgepakt. Een van die personen deed een greep in zijn broekzakken en nam zijn portemonnee, met daarin 20 euros, en een bos sleutels weg. Tevens doorzocht een van hen zijn rugzak. Het slachtoffer moest blijven zitten. De drie mannen liepen daarop snel weg richting Tongelresestraat.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Donderdagmiddag om 12.15 uur is op de Gasthuisstraat een 78-jarige automobilist uit Eind-hoven aangehouden. Hij had daar een 60-jarige man uit Helmond bedreigd. De Eindho-venaar was daar in botsing gekomen met de Helmonder. De 78-jarige man wilde geen scha-deformulier invullen. Hij bedreigde de Helmonder met een ijzeren staaf. De gewaarschuwde politie sprak de Eindhovenaar aan. De man weigerde zijn naam op te geven en schreeuwde naar de agent. Vervolgens is de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Donderdagmiddag rond 12.35 uur raakten bij een aanrijding op de kruising Keizersgracht, Emmasingel, Vrijstraat en Kleine Berg meerdere personen gewond. Een 16-jarige bromfiet-ser uit Nuenen reed over de Keizersgracht richting Emmasingel. Op de kruising met de Vrijstraat stak de bromfietser over. Hij kwam daar in botsing met een op de busbaan rijdende lijnbus, bestuurd door een 45-jarige man uit Valkenswaard. De bromfietser en zijn 15-jarige passagier uit Nuenen en een 83-jarige buspassagier uit Valkenswaard die met haar hoofd tegen een glazenscheidingswand sloeg raakten gewond. Zij zijn voor onderzoek overge-bracht naar een ziekenhuis.

Helmond: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.50 en 11.40 uur is op de Rijpelbergseweg een snelheidscontrole gehouden. 834 voertuigen zijn gecontroleerd. 41 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

Op de lage Dijk is donderdagmiddag tussen 13.25 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1355 gecontroleerde voertuigen reden er 105 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

Veldhoven: Diefstal persoonsbescheiden
Woensdagmiddag tussen 15.45 en 16.00 uur is van een 54-jarige vrouw uit Veldhoven een mapje, met daarin persoonsbescheiden, uit haar tas gestolen. Zij was aan het winkelen op het Meiveld. Na het winkelen liep zij naar haar auto en bemerkte dat de tas openstond. Zij zag dat het mapje verdwenen was.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 04-07-2002 '
Lees ook