Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-07-2002
1e persbericht van donderdag 4 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Woensdagavond rond 21.40 uur zijn op de Antoon Coolenlaan twee mannen, 45 en 57 jaar, uit Mierlo aangehouden. De 57-jarige man nam daar in een sportaccommodatie 2 gsms weg. Een personeelslid wilde de man aanhouden, doch de 45-jarige Mierlonaar belette dat. De gewaarschuwde politie trof beide mannen aan. De verdachten zijn voor verhoor overge-bracht nar het politiebureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagavond om 23.00 uur is op de Mathildelaan een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man verscheen aan het politiebureau. Hij deed aangifte van diefstal van zijn auto. Die auto met daarbij 2 mannen waren eerder op de avond gesignaleerd bij een inbraak in een bedrijf op de Anna van Engelandstraat. Kort na de inbraak trof een politiesur-veillance de auto, met daarin twee mannen, op de Karolingerstraat aan. De mannen liepen snel weg. Bij controle aan de auto bleek in de kofferbak een flatscreen computerbeeld-scherm te liggen. De 22-jarige man voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte poging diefstal auto aangehouden Donderdagmorgen rond 1.15 uur is op de Weverstraat een 28-jarige man uit Tilburg aange-houden. Een getuige waarschuwde de politie omdat een man daar aan een auto stond te rommelen. De politie trof de man in de auto aan. De ruit van het portier was vernield. De man is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten rijden in gestolen auto
Donderdagmorgen rond 4.35 uur zijn een 41-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats en een 44-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat zij op de Marconilaan enkele rode verkeerslichten negeerden. Op het Meerenakkerplein kon de auto tot stilstand worden gebracht. De bestuurder rende snel weg. Hij kon na een korte achter-volging worden aangehouden. De auto was in de afgelopen nacht vanaf de Hoogstraat gestolen. Hij bleek te zijn opengebroken en doorverbonden. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte bedreiging aangehouden
Woensdagmiddag om 16.45 uur is op het Binderseind een 34-jarige fietster uit Helmond aangehouden. Zij fietste daar door het roodlicht. Een agent gaf haar te kennen dat zij een proces-verbaal kreeg. De vrouw weigerde haar naam op te geven en bedreigde de agent te slaan. Hierop is zij aangehouden. De vrouw verzette zich tegen haar aanhouding. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagavond rond 18.30 uur verscheen in het politiebureau op de Kasteel-Traverse een 31-jarige Helmonder. De man gaf aan dat hij afgelopen nacht had ingebroken in een bedrijf op het industrieterrein te Helmond. De verdachte is voor nader onderzoek aangehouden en ingesloten.

Helmond: Alcohol
Donderdagmorgen om 4.45 uur is op de Marktstraat een 31-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,40 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Alcohol
Woensdagavond rond 23.00 uur is op de Lange Trekken een 25-jarige automobilist uit Son gecontroleerd. Hij was daar met zijn auto in een sloot gereden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,75 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 euro opgelegd.

Son: Inbraak in een winkel
Tussen woensdagavond 18.10 en donderdagmorgen 5.30 uur is ingebroken in een winkel op de Nieuwstraat. Een ruit van de voordeur is vernield. Uit de winkel zijn een aantal parfums gestolen.

Eindhoven: Diefstal graafmachine
Tussen woensdagavond 19.00 en donderdagmorgen 7.00 uur is vanaf een bouw/sloopter-rein aan de Ds Theodor Fliednerstraat een blauwe graafmachine, merk Bobcat type 753, ge-stolen. Het hangslot van de toegangsdeur is opengebroken.

Asten: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 23.00 en donderdagmorgen 5.25 uur is vanaf de Elfenbank een grijze personenauto, Ibiza, kenteken TF-TH-70, gestolen.

Gemert: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Woensdagmiddag rond 15.50 uur is in een winkel op de Grootmeestersstraat een 37-jarige man uit Gemert aangehouden. Hij nam daar 2 doosjes parfums, waarde 12.70, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdagavond 18.30 en donderdagmorgen 8.45 uur is ingebroken in een bedrijf op de Kapelstraat. Een raam is vernield. Uit het bedrijf verdween een kassa en huishoudelijke artikelen.

Vessem: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdagavond 23.30 en donderdagmorgen 9.15 uur is ingebroken in een bedrijf op de Jan Smuldersstraat. Het slot van de voordeur is geforceerd. Uit het pand verdween geld, een afkortzaag en een compressor

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 04-07-2002 '
Lees ook