Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-06-2002
1e persbericht vrijdag 7 juni 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Donderdagavond rond 19.30 uur zijn in een winkel op het Winkelcentrum Woensel een 52-jarige vrouw en een 65-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een personeelslid zag dat de vrouw een flesje appelsap uit het rek nam. Zij dronk daar uit en gaf het aan de man die het flesje leeg dronk. Vervolgens verlieten zij de winkel zonder het flesje appelsap af te rekenen. Een beveiligingsbeambte hield de verdachten aan en droeg hen over aan de politie. Beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 17.50 en 20.55 uur is op de Winston Churchilllaan een snelheidscontrole gehouden. 1210 voertuigen zijn gecontroleerd. 340 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

Eindhoven: Verdachte inbraak auto aangehouden
Vrijdagmorgen om 2.45 uur is op de Cavallilaan een onbekende man aangehouden. De man had even daarvoor op de Cavallilaan ingebroken in een geparkeerde auto. Een getuige waarschuwde de politie. De onbekende man trachtte bij het zien van de politie op een fiets te ontkomen, doch hij kwam ten val. Diverse goederen, waaronder 2 autoradios, een zwarte jas en hoes, vielen op de grond. Een autoradio, de jas en hoes, bleken afkomstig te zijn uit de geparkeerde auto op de Cavallilaan. De verdachte weigerde zijn naam op te geven. Hij is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Vrijdagmorgen rond 4.15 uur is een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Mercuriuslaan een voordeurruit van een woning vernield. De gewaar-schuwde politie trof de man op de Neptunuslaan aan. Hij bleek gewond te zijn aan hand en de pols. De verdachte is na behandeling in het ziekenhuis voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Vrijdagmorgen om 4.40 uur is een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Bleekweg, zonder enige aanleiding, een 20-jarige man uit Eindhoven geslagen. Bij het zien van de politie rende verdachte weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bromfietscontrole
Donderdagavond tussen 19.00 en 21.15 uur is op de Wilgenhoutstraat, Jan van Brabantlaan en Warandelaan een bromfietscontrole gehouden. 27 bromfietsers zijn gecontroleerd. 18 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 14x opgevoerde bromfiets, 2x geen helm, 1x rijden door roodlicht en 1x geen gele plaat. Een bestuurder van een motorfiets kreeg meerdere bekeuringen: de man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en hij was niet verzekerd. De motorfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. Op de motor zat een vals verzekeringsplaatje.

Helmond: Verdachten aangehouden
Donderdagavond rond 23.55 uur zijn in een woning op de 1e Haagstraat 3 mannen, 20, 27 en 49 jaar en 2 vrouwen, 31 en 45 jaar, allen uit Helmond aangehouden. Zij worden ver-dacht, eerder op de avond op de 1e Haagstraat ruiten van een woning te hebben vernield en dat een van hen de bewoner met de dood bedreigde. De verdachten zijn voor nader onder-zoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Diefstal uit een woning
Woensdag tussen 8.30 en 17.00 uur zijn uit een woning op de Kard. Van Enckevoortstraat sieraden en geld gestolen. Vermoedelijk is men via een openstaand raam op de eerste verdieping binnengekomen.

Gemert: Bromfietser gewond
Donderdagmiddag rond 16.30 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Vondellaan een 15-jarige bromfietser uit Uden gewond. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Hij liep daarbij meerdere schaafwonden op. De bromfiets was totaal vernield.

Rips: Automobilist gewond
Vrijdagmorgen rond 6.30 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Oploseweg een 48-jarige automobilist uit Helmond gewond. Hij reed richting de Rips. In een aldaar gelegen flauwe bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed de berm in en kwam op zijn kop in de sloot terecht. De bestuurder klaagde over pijn in de nek en elleboog. Hij is voor observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Netersel: Diefstal uit een woning
Donderdag tussen 16.45 en 18.00 uur zijn uit een woning op de Hoenderberg sieraden en geld gestolen. Onbekend is hoe men de woning is binnengedrongen.

Bladel: Brand
Donderdagavond rond 22.50 uur brandde een tuinhuisje van een woning aan de Marktstraat geheel uit. De brandweer bluste de brand. Oorzaak brand is onbekend.

Bladel: Diefstal auto
Vrijdag tussen 0.30 en 7.00 uur is vanaf de Willem van Oranjelaan een beige personenauto, Mercedes Benz E250 TD, met het Belgisch kenteken DQS-354, gestolen.

Geldrop: Autogordelcontrole
Donderdagavond is op de Eindhovenseweg een autogordelcontrole gehouden. 50 automobi-listen zijn gecontroleerd. 6 daarvan droegen geen autogordel. Zij kregen een proces-verbaal.

Nuenen: Controle verlichting
Vrijdagmorgen tussen 0.00 en 1.00 uur is op de Opwettenseweg een verlichtingscontrole gehouden. 4 fietsers kregen een bon voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Best: Inbraak in een school
Afgelopen nacht is ingebroken in een school aan de Willem de Zwijgerweg. Enkele ramen van de school zijn opengebroken. Uit het gebouw zijn 3 computers gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 07-06-2002 '
Lees ook