Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-07-2002
1e persbericht 8 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten in gestolen voertuig aangehouden Op de Torricellistraat zijn zondag rond 21.45 uur een 41-jarige man en een 45-jarige vrouw, beiden zonder vaste woon- en/of verblijfplaats, aangehouden. De verdachten werden aangetroffen in een auto die gestolen was in Den Haag. Bij de vrouw werd een bolletje cocaïne aangetroffen. In de auto werden een wapenstok en gereedschap aangetroffen. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte met gestolen bromfiets aangehouden Op de Luipaardstraat is maandag rond 1.35 uur een 35-jarige Eindhovense aangehouden. De verdachte was in het bezit van een bromfiets die op 31 mei jl. is weggenomen vanaf de St. Petrusstraat in Eindhoven. Zij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: GSM gestolen
In het Winkelcentrum Woensel is zondagavond rond 20.00 uur de GSM van een 16-jarige Eindhovenaar gestolen. De jongen had zijn telefoon in zijn handen toen een bromfiets hem plotseling naderde. De bijrijder griste de telefoon uit zijn handen waarop het duo is weggereden richting Genovevalaan.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Vonderweg is maandag rond 3.10 uur een 45-jarige automobiliste uit Budel betrapt terwijl ze teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,80 uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Brand
Op de Prins Hendriklaan is in de nacht van zondag op maandag brand ontstaan in een schuur van een woning. In dezelfde nacht ontstond brand in een auto aan de Steenweg. De brandweer doofde in beide gevallen het vuur. De oorzaak van de branden wordt onderzocht.

Helmond: Insluiper haalt portemonnee en GSM weg Uit een woning aan de Meerkoetstraat zijn zondag tussen 13.00 en 13.20 uur een portemonnee en een GSM weggenomen. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ongeveer 75 Euro. De dader is binnengeslopen door een niet op slot zijnde deur.

Deurne: Auto gestolen
Vanaf de Jacob Marisstraat is tussen vrijdag 5 juli jl. en maandagochtend 7.00 uur een witte vrachtwagen BX-XF-89 gestolen. In het voertuig stonden zes kopieermachines, een pompwagen, een steekwagen, een rolcontainer, houten balken, stalen platen en gereedschap.

Eersel: Muurtje vernield
Op de Duizelseweg is zondag rond 22.00 uur een 29-jarige man uit Hapert aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een muurtje behorende bij een woning aan de Duizelseweg. Tijdens de aanhouding beledigde hij de politie. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eersel: Onder invloed
Zondag rond 19.50 uur is op de Dalemsedijk een 36-jarige bromfietser uit Bladel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,60 uit. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Eersel: Visspullen gestolen
Uit een tuinhuisje behorende bij een woning aan de Duizelseweg zijn afgelopen weekend visspullen gestolen waaronder vijf hengels en twee werpmolens. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Geldrop: Aanhangwagen en steigerbokken weggenomen Vanaf een bouwterrein aan de Papenvoort zijn tussen donderdag 4 juli 14.00 uur en maandag 9.00 uur een aanhangwagen en 100 steigerbokken gestolen. De dader kwam binnen door een hek open te breken.

Heeze: Aanrijding
Op de Ginderover is zondag rond 18.40 uur een 36-jarige automobilist uit Weert achter op een stilstaande auto van een 39-jarige automobilist uit Eindhoven gebotst. De man 39-jarige man liep nekletsel op en is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Heeze: Auto gestolen
Vanaf de Jan Deckersstraat is tussen zaterdag 23.00 uur en zondag 12.00 uur een zwarte Opel Kadett met het kenteken YJ-15-DH gestolen.

Hooge Mierde: Onder invloed
Op de Stad is maandag rond 00.10 uur een 16-jarige bromfietser uit Hulsel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De jongen kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan Den Engelsman zijn zondagmiddag een computer en een laptop gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Nuenen: Verduistering auto
Na een onderzoek is zondag rond 18.20 uur in Bladel een 36-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het verduisteren van een personenauto bij een autobedrijf in Nuenen. Op 2 juli werd hier een auto meegenomen voor en testrit. Deze auto werd niet meer teruggebracht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Stadselaan is zondag tussen 6.00 en 15.00 uur een blauwe Opel Kadett met het kenteken XN-44-FY gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 08-07-2002 '
Lees ook