Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-02-2002 2e Persbericht 9 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietster gewond
Op de Beukenlaan is zaterdagochtend rond 8.00 uur een 16-jarige bromfietster uit Veldhoven gewond geraakt. Het meisje reed over de Beukenlaan vanuit de Noord Brabantlaan. Plotseling verloor ze de macht over het stuur waardoor ze viel. Het meisje liep diverse schaafwonden op en klaagde over pijn in haar nek. Ze is overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Eindhoven: Verdachte van vernieling en poging inbraak aangehouden Nadat de politie een melding kreeg van een poging tot woninginbraak op de Sliffertsestraat stelde zij een onderzoek in de omgeving in. Op het terrein van de buren aan de Sliffertsestraat kon een nog onbekende verdachte man aangehouden worden. De politie onderzoekt zijn identiteit. Een bewoonster zag de verdachte kort voor zijn aanhouding in haar tuin. Hij gooide daar met tuinbeeldjes en hij probeerde in haar woning binnen te komen. Hierdoor werden een aantal beeldjes en een ruit van haar schuur vernield. Bij de buren van de vrouw werd ook een ruit van een schuur en de ruit van een achterdeur vernield. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Vondellaan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele elektrische gereedschappen gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand te vernielen.

Eersel: Bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de Nieuwstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken. Uit het pand wordt een geldbedrag van ruim 1.000 Euro vermist.

Geldrop: Portemonnee uit hand gegrist
In het winkelcentrum Coevering is zaterdagochtend rond 11.00 uur de portemonnee van een 30-jarige Eindhovense uit haar handen gegrist. De vrouw had haar auto geparkeerd en liep met haar portemonnee in haar hand weg. Plotseling graaide een bromfietser, die haar passeerde, de portemonnee uit haar hand en ging er met de buit vandoor. In de portemonnee zaten een paar honderd Euro, twee identiteitskaarten en een paar pasjes. De dader reed op een donkere scooter en had een donkere helm op. Hij droeg een donkerblauwe jas en een zwarte broek. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Gemert: Brievenbus gestolen
Op de Molenakkerstraat is zaterdagochtend tussen 00.45 en 8.15 uur een brievenbus van een woning gestolen. De brievenbus werd van de muur van de woning gerukt en meegenomen.

Mierlo: Automobilist gewond
Op de kruising Santheuvel Oost - Dokter Kerssemakersstraat Meester van Busselstraat zijn zaterdag rond 12.30 uur twee autos met elkaar in botsing gekomen. De 34-jarige automobiliste uit Oisterwijk reed over de Santheuvel Oost en verleende op het eerdergenoemde kruispunt geen voorrang aan de 67-jarige automobilist uit Mierlo die over Meester van Busselstraat reed. De 67-jarige man zat bekneld in zijn auto en werd bevrijd door de brandweer. Hij is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Nuenen: Woninginbraken
In een woning aan de Stephan Hanewinkellaan is zaterdag tussen 1.00 en 10.15 uur ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werd een tas weggenomen en geld. De tas werd later in een gangpad achter de woning teruggevonden. Hieruit waren een pasje en geld weggenomen. In totaal werd een geldbedrag van ruim 300 Euro weggenomen.

In een woning aan de JHR Rudolfhof werd zaterdag tussen 3.00 en 3.15 uur ingebroken. De bewoners lagen te slapen toen ze plotseling wakker werden van geluiden. Toen een van de bewoners ging kijken bleek dat was ingebroken. Uit de woning werden twee pasjes, een GSM en ongeveer 30,-- gestolen.

Oirschot: Verdachte van mishandeling aangehouden In een horecagelegenheid aan de Markt is zaterdagavond rond 2.30 uur een 24-jarige man uit Oirschot aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij op de Markt waarbij een 31-jarige Utrechtenaar en een 29-jarige man uit Oirschot gewond raakten. Door nog onbekende oorzaak werden de 29-jarige en de 31-jarige man en hun 30-jarige Utrechtse vriend geslagen en geschopt door een groep jongens. De 29-jarige man uit Oirschot liep een lichte hersenschudding op en verwondingen aan zijn arm en hoofd. Hij is hieraan in het ziekenhuis behandeld. Zijn 31-jarige vriend liep een verwonding boven zijn oog op. De aangehouden verdachte liep tijdens de vechtpartij een gezwollen jukbeen op. Hij is voor behandeling naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven gebracht. Na behandeling is hij ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Veldhoven: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Pleintjes is zaterdag tussen 11.00 en 11.30 uur een 67-jarige vrouw uit Veldhoven het slachtoffer van een zakkenroller geworden. In de winkel bemerkte de vrouw plotseling dat haar portemonnee met daarin diverse pasjes en ongeveer 45,-- uit haar jaszak was weggenomen.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf de Lepelkesweg is vrijdagavond tussen 18.30 en 00.00 uur een grijsblauwe Opel Kadett met het kenteken NY-84-KV gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 09-02-2002 '


Lees ook