Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-06-2002
1e Persbericht 10 juni 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Beroofd van jas met inhoud
Op de Markt is maandag rond 00.30 uur een 19-jarige inwoner van s Hertogenbosch van zijn jas beroofd. De jongen liep over de Markt toen hij plotseling door twee onbekenden vast werd gepakt en op de grond werd gegooid. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen en werd zijn jas uitgetrokken. De daders zijn vervolgens met de jas van het slachtoffer gevlucht. In de jas zat een portemonnee met een bankpas en ruim 100 Euro. Het slachtoffer liep schrammen op zijn handen op en klaagt over pijn aan rug, hoofd en borstkast. Een van de daders is ongeveer 1.75 meter lang, heeft zwart kort krullend haar en droeg een zwarte jas, een geel shirt, een blauwe wijde spijkerbroek en zwarte sportschoenen. De tweede dader is ongeveer 1.80 meter lang en heeft kort haar. Hij droeg een zwart shirt, een donkere broek en donkere schoenen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844.

Eindhoven: Man beroofd van gsm
Een 24-jarige Eindhovenaar is zondagavond om 23.00 uur op de Parklaan beroofd van zijn gsm. De man liep op de Parklaan en was aan het bellen met zijn gsm. Twee mannen op een bromscooter benaderden hem en vroegen hem zijn gsm te laten zien. Hij weigerde dat waarna hij een klap in zijn gezicht kreeg en met een mes werd bedreigd. Door deze bedreiging moest hij zijn gsm afgeven. De twee mannen gingen er met zijn Ericsson-telefoon ter waarde van 550,= vandoor.

Eindhoven: Man verdacht van inbraak
In een woning aan de Windevlinderstraat is zondag om 23.50 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Even daarvoor was ingebroken in een andere woning aan de Windevlinderstraat. Daar was een ruit ingeslagen en een spaarpot weggenomen. Een bloedspoor liep naar een andere woning. Daar kon de verdachte, die aan zijn hand gewond was, aangehouden worden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Inzittende gewond bij een aanrijding
Bij een aanrijding op de Rijpelbergseweg, zondag om 18.50 uur is een 38-jarige Helmondse vrouw gewond geraakt. Zij zat in een auto die bestuurd werd door haar 36-jarige echtgenoot. Het echtpaar reed over de Rijpelbergseweg toen een 26-jarige Helmonder met zijn auto vanaf de Weg door de Rijpel de Rijpelbergseweg indraaide. Deze 26-jarige Helmonder nam de bocht te ruim en kwam op het linkerweggedeelte terecht. Daar reed het echtpaar. De twee personenautos kwamen met elkaar in botsing. De gewonde vrouw is met nek- en rugletsel in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Best: Jongen met gestolen bromfiets
Op de Salderes is zondag om 22.30 uur een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen reed op een bromfiets die afgelopen vrijdag in Eindhoven gestolen was. De politie zag de jongen zonder helm op de bromfiets rijden. Achter op de bromfiets zat nog een jongen maar die kon ontkomen. De Eindhovenaar is voor onderzoek de cel ingegaan.

Best: Aanhanger gestolen
Vanaf het terrein van een bedrijf aan de weg 4000 op Ekkersrijt is tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 14.45 uur een aanhangwagen gestolen. De aanhanger is ingericht voor het vervoer van motoren. De poort van het terrein is opengebroken.

Best: Grasmaaier gestolen
Uit een schuur behorende woning aan de Oirschotseweg is in de nacht van zondag op maandag een grasmaaier gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Bladel: Bromfietser onder invloed
Op de Industrieweg is maandag om 1.15 uur een 23-jarige Bladelse bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 0,8 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Dure tuinset gestolen
Vanuit de tuin achter een woning aan de Willibrorduslaan is in de nacht van zaterdag op zondag een teakhouten tuinset gestolen. De dief is waarschijnlijk over de poort geklommen en heeft van binnenuit de poort opengemaakt. Het tuinset bestaande uit een tafel, vijf stoelen met kussens, een bijzettafel, een bank en een parasol heeft een waarde van 4.200,=.

Oirschot: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Industrieweg is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader kwam binnen door twee ruiten te vernielen. Uit het pand worden vier computers vermist.

Someren: Aanhangwagen gestolen
Vanaf een parkeervak aan de Kolerhof is tussen zondag 18.00 uur en maandag 6.30 uur een bruine aanhangwagen weggenomen. Op de aanhanger lagen diverse houten balken en planken, een waterslang, een rugspuit en een grondboor. De eigenaar had zijn auto voor de aanhangwagen geplaatst. Deze was door de dader opengebroken en naar voren geschoven.

Veldhoven: Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding Na een onderzoek is in zijn woning aan de Boterbloem maandag rond 1.00 uur een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding op de Ceciliastraat. Hier werden rond middernacht twee autos die in een parkeervak stonden aangereden. Uit onderzoek bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,95 uit. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Westelbeers: Mishandeling
Op het Doornboomplein is zondagochtend tussen 2.30 uur en 3.00 uur een 24-jarige inwoner van Westelbeers door een groep personen mishandeld. Het slachtoffer vroeg de groep om uitleg toen een lege bierfles naar hem werd geworpen. Nadat hij de groep had aangesproken is hij samen met zijn vriend weggefietst. Een aantal leden van de groep zijn hen vervolgens achterna gekomen en hebben het slachtoffer en zijn vriend geslagen en geschopt. De 24-jarige is als gevolg van de mishandeling gevallen en liep verwondingen aan zijn hoofd, oog, neus, hand en knie op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 10-06-2002 '
Lees ook