Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-07-2002
1e persbericht van woensdag 10 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagavond rond 22.00 uur is in de tuin van een woning aan de Abrikozenstraat de 44-jarige bewoner aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij meerdere fietsen, vermoedelijk afkomstig van diefstal, achter zijn woning had staan. De 8 aangetroffen fietsen zijn voor onderzoek veilig gesteld aan het politiebureau. De verdachte is voor nader onderzoek inge-sloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal kleding aangehouden Woensdagmorgen rond 0.05 uur zijn 2 Roemeense mannen, 35 en 36 jaar, aangehouden. Getuigen zagen dat de mannen op het Winkelcentrum Woensel uit een kledingcontainer kleding wegnamen. Zij waarschuwden de politie die de verdachten in het plantsoen aantrof-fen. Bij hen lagen enkele zakken met kleding. De kleding is veilig gesteld aan het politie-bureau. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagmorgen rond 2.40 uur is op de Edisonstraat een 28-jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Van verdachte is een bloed-proef genomen. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Boschdijk is woensdagmorgen rond 4.45 uur een 57-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij viel op door zijn rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies
1,45 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal van een bestelauto
Tussen dinsdagavond 22.00 en woensdagmorgen 6.10 uur is vanaf het Arnaudinaplein een bestelauto, Hyundai H200, kenteken 14-VP-RB.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmiddag rond 15.45 uur is in een winkel op de Markt een 22-jarige vrouw uit Polen aangehouden. Zij nam daar kleding en speelgoed weg zonder deze bij de kassa af te reke-nen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Een beveiligingsbeambte hield de ver-dachte aan en droeg haar over aan de politie. Bij controle bleek zij meerdere goederen af-komstig van winkeldiefstal bij zich te hebben. Zij is voor onderzoek ingesloten in het politie-bureau.

Helmond: Inbraak in een schuur
Tussen dinsdagavond 18.00 en woensdagmorgen 7.05 uur is ingebroken in een schuur van een woning aan het Twijnsterhof. Het slot van de toegangsdeur is opengebroken. Uit de schuur verdween een schroefmachine, een boormachine en een gereedschapskoffer.

Eersel: Alcohol
Woensdagmorgen om 2.35 uur is op de Schoolstraat een 18-jarige automobilist uit Duizel aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar hard achteruit de Schoolstraat in-reed. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De automobilist blies 0,70 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 opgelegd.

Asten: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 3.00 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op een verkeersplein van de N279 een 20-jarige automobilist uit Kapel Avezaath Buren gewond. Hij reed daar richting Ommel. Vlak voor de rotonde remde de automobilist krachtig, schoof door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Diefstal bestelauto
Tussen dinsdagavond 22.30 en woensdagmorgen 6.30 uur is vanaf een parkeerplaats aan de Banstraat een blauwe bestelauto, Mercedes Benz 108CDI, kenteken 85-VV-GF, gestolen.

Vanaf de Opperstehei is tussen dinsdagavond 22.00 en woensdagmorgen 8.30 uur een blauwe personenauto, Volkswagen Golf, kenteken NJ-ZP-70, gestolen.

Son: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Amerikalaan. Aan de zijkant van het pand is een grote ruit vernield. Uit het pand zijn sigaretten en shag gestolen.

Waalre: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 15.30 uur is van een 66-jarige vrouw uit Waalre haar porte-monnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Bus. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas was gestolen. In de portemonnee zaten enkele pasjes en 65 euro.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 10-07-2002 '
Lees ook