Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-03-2003 1e Persbericht van woensdag 12 maart 2003 Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt
In een garagebox aan de Garonnelaan is dinsdagavond een hennepkwekerij ontdekt. De garagedeur was opengebroken en onbekenden hadden ongeveer 50 planten weggenomen. Er stonden er nog 90 en die zijn in beslag genomen, evenals de apparatuur. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn. De NRE is ter plaatse geweest en de stroom werd afgesloten. De eigenaar van de garagebox kwam tijdens het onderzoek thuis. Hij werd aangehouden en op het bureau verhoord. Tegen hem, een 38-jarige Eindhovenaar, wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij naar huis.

Eindhoven: Bromfietsdief gepakt
Op de Fuutlaan is dinsdag om 17.45 uur een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man zou even daarvoor op de Kruisstraat een bromfiets gestolen hebben. Dankzij een goed signalement van het slachtoffer, dat tijdens de diefstal even een boodschap deed in een winkel, kon de man even later aangehouden worden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Op de Stationsweg is dinsdag tussen 18.30 en 20.30 uur een verlichtingscontrole voor autos gehouden. Er zijn dertien verbalen uitgeschreven voor het voeren van mistlichten, negen maal omdat de dimlichten niet aan de gestelde eisen voldeden en een voor een kapot achterlicht. Een bestuurder kreeg een bon voor het telefoneren tijdens het rijden.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Woensdagmorgen omstreeks 03.40 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Lage Dijk. Men kwam binnen door vernieling van een ruit van het kantoor. Uit het pand is een computer met beeldscherm weggenomen.

Helmond:Aanhouding na diefstal auto
Dinsdagmorgen om 10.35 uur is op de Van Brusselstraat een 20-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een motorrijder van de politie zag een auto met daarin 4 personen. Bij controle van het kenteken bleek dat deze auto tussen 10 en 11 maart in Eindhoven was weggenomen. Toen de politieman de auto wilde aanhouden ging deze er met hoge snelheid vandoor. Even verder stopte de auto en vluchten er vijf inzittenden. Een van hen kon worden aangehouden. De auto is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor onderzoek.

Maarheeze: Diefstal tuinmeubilair
Uit een tuin van een woning aan het Kamersven zijn tussen zaterdag 8 maart en dinsdag 11 maart twee gietijzeren potten met daarin een buxus, weggenomen.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Muggenberg is tussen 14.15 uur en 17.10 uur een snelheidscontrole gehouden. 83 van de 246 gecontroleerde voertuigen reden harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.

Asten: Diefstal auto onderdelen
Dinsdagavond tussen 18.30 uur en 20.30 uur zijn er vanaf de achterplaats van een bedrijf aan de Heesakkerweg verschillende auto-onderdelen weggenomen. Men kwam op de plaats door via een weiland aan de achterzijde van het bedrijf een poort te forceren. Er zijn 4 velgen met banden van een aldaar geparkeerde personenauto afgehaald verder zijn er 18 banden vier velgen een aggregaat en 4 bandenwarmers weggenomen. De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben rond die tijd zich bij hen te melden.

Eersel: Aanrijding met lichtgewonde
Bij een aanrijding op de kruising Hoolstraat - Steenstraat is dinsdagmiddag omstreeks 17.15 uur een 49-jarige automobiliste uit Eersel gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Luyksgestel reed over de Hoolstraat en verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobiliste uit Eersel. Het slachtoffer is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergeijk: Inbraak in een woning
In een woning aan de Prinses Marijkestraat is tussen dinsdagavond 22.30 uur en woensdagmorgen 05.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van het slot van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een handtas met daarin een gsm en een portemonnaie met een paspoort, rijbewijs en 20 euro, weggenomen.

Valkenswaard: Aanhouding na vernieling
Woensdagmorgen om 03.48 uur is in Valkenswaard een 38-jarige inwoonster van Valkenswaard aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een woning vernield te hebben en de woning betreden te hebben tegen de zin van de bewoner. Zij is aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk en voor onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 12-03-2003 '
Lees ook