Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-05-2002 Persbericht van zondag 12 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na vrijheidsbeneming
Zaterdagmiddag om 13.47 uur zijn op de Noord Brabantlaan een 28-jarige inwoner van Waalre en een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor uit een woning aan de Schooneveldstraat in Best een 18-jarige meisje tegen haar wil te hebben meegenomen, waarbij zij is bedreigd en mishandeld. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Doorrijden na aanrijding
Zaterdagmiddag omstreeks 14.45 uur is op de kruising Hastelweg een 33-jarige bromfietser uit Valkenswaard door de bestuurder van een zwarte BMW aangereden waardoor hij gewond werd aan beide benen en waarbij zijn bromfiets total loss raakte. De bestuurder van de personenauto is zonder te stoppen doorgereden. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Weg Naar Bakel is zaterdagmiddag tussen 14.10 uur en 14.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn enkele sieraden weggenomen. Een portefeuille met daarin 2 rijbewijzen werd in de bossen achter de woning terug gevonden.

Eersel: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerterrein aan de Postelseweg is zaterdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een personenauto, merk Landrover/jeep, type Pajero Van, kleur groen, voorzien van het kenteken VS-35-YK, weggenomen.

Eindhoven: Diefstal motorfiets
Een voor een woning aan de Dinkelstraat staande motorscooter, merk Gilera, kleur grijs, voorzien van het kenteken MF-LT-18, is zaterdagmiddag tussen 15.30 uur en 15.40 uur weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na beroving
In een winkel aan het 18 septemberplein is zaterdagmiddag om 16.50 uur een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De verdachte had samen met een andere man, die kon vluchten, geprobeerd enkele vitrinekasten te openen. Winkelend publiek kon de man aanhouden en overdragen aan de politie. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Bergeijk: Diefstal personenauto
Van een oprit naast een woning aan de Oude Postelseweg is tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 16.45 uur een personenauto, merk Peugeot, type 306, kleur rood, voorzien van het kenteken NF-FS-75, weggenomen.

Eindhoven: Winkeldief aangehouden.
Op de Resedastraat is zaterdagavond om 19.45 uur, een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden als verdacht van diefstal uit een winkel aan de Insulindelaan. Medewerkers van de winkel waren getuige van de diefstal en probeerden de dader tegen te houden. Deze was echter snel in zijn auto gestapt en reed vol gas weg. De verdachte is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak in auto
Zaterdagavond om 20.35 uur is op de Edenstraat een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man op het parkeerterrein aan de Zwembadweg in een personenauto aan het inbreken was. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van enkele inbrekerswerktuigen en o.a. een paspoort, damestas en een pioneer autoradio. De man is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Kastanjelaan is zaterdagavond om 20.57 uur een 43-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Bij controle gaf de ademanalyse een alcoholpromillage van ruim 1,55 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gemert: Alcoholcontrole
Zaterdagavond van 21.00 uur tot 00.00 uur is er op de St. Annastraat een alcoholcontrole gehouden. Van 260 bestuurders werd er een blaasproef afgenomen. Vier bestuurders hadden de wettelijke limiet overschreden en kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Son: Aanhoudingen na mishandelingen
Zondagmorgen om 01.45 uur zijn op de Eindhovenseweg een 19- en een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een 16-jarige inwoner van Son en een eveneens 16-jarige inwoner van Lieshout zonder enige aanleiding te hebben mishandeld. Een van de slachtoffers liep hierbij een o.a. gebroken tand op. Tevens werden er vernielingen gepleegd aan de bromfietsen van de slachtoffers. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Dr. Cuyperslaan is vanmorgen om 01.35 uur een 71-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,75 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 190 en een rijverbod voor 2 uur.

Om 01.25 uur is een 38-jarige Eindhovense automobilist op de Dr. Cuyperslaan aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,00 promille aan Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Een 42-jarige Eindhovense automobilist is vanmorgen om 02.25 uur op de Zwaanstraat aangehouden wegens het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage ruim 1,40 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Valkenswaard: Aanranding
Zondagmorgen omstreeks 02.00 uur is een 50-jarige Valkenswaardse vrouw het slachtoffer geworden van een aanrander. De vrouw werd op weg naar huis op de Bakkerstraat door een negroïde man, kort geschoren haar, lang 1,65, atletisch en sterk, gekleed in mogelijk een zwart/geel houthakkershemd, een donkere steeg ingeduwd en door de man aangerand. Door te roepen en zich hevig te verzetten werd de vrouw door twee te hulp geschoten voorbijgangers ontzet. De verdachte ging ervandoor. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden.

Helmond: Diefstal uit een woning
Tussen zaterdagavond 22.30 uur en zondagmorgen 02.30 uur is er ingebroken in een woning aan het Rijpelplein. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een Playstation2, een laptop en een infrarood muis weggenomen.

Oirschot: Taxichauffeur overvallen
Zondagmorgen tussen 02.30 uur en 02.35 uur is op de Ekkermanstraat een 20-jarige taxichauffeur door een klant overvallen. Het slachtoffer had de klant, een ongeveer 25 jaar oude blanke man, normaal postuur, lengte ongeveer 1,85 cm, blond stekel haar, stoppelbaard, gekleed in een blauwe spijkerbroek en wit T shirt, vanuit Eindhoven naar Oirschot gebracht en stopte om de man uit te laten stappen. Plotseling haalde de man in plaats van zijn portemonnaie om te betalen een mes te voorschijn en bedreigde daarmee de taxichauffeur. Hij eiste geld. Het slachtoffer gaf zijn portemonnaie met ongeveer 30 euro af waarna de overvaller snel te voet verdween. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Verdachten van zakkenrollen aangehouden. Een 44-jarige inwoner van Helmond en zijn 35-jarige metgezel uit Frankrijk zijn vanmorgen om 04.05 uur, op aanwijzing van getuigen , op het Stratumseind aangehouden als verdacht van bedreiging en zakkenrollerij. Verschillende getuigen wezen de verdachten aan als de daders van zakkenrollen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen na graffiti spuiten
Vanmorgen om 04.35 uur zijn op de Gabrielstraat een 16- en een 18-jarige Helmonder aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor op een woning graffiti te hebben gespoten. Toen de eigenaar van de woning, die iets gehoord had, ging kijken waren de daders gevlogen. Zij hadden echter verzuimd hun hond mee naar huis te nemen. De achtergelaten hond werd herkend als de hond van een van de daders. Kort hierna konden zij worden aangehouden. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Dommelstraat is vanmorgen om 03.42 uur een 38-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,55 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De door verdachte bestuurde personenauto bleek in slechte staat en niet verzekerd. De auto is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Taxichauffeurs aangehouden
Op het Stratumseind is vanmorgen om 04.10 uur een 40-jarige Eindhovense taxichauffeur aangehouden. Korte tijd later om 04.15 uur is eveneens op het Stratumseind een 34-jarige taxichauffeur aangehouden. De 34-jarige verdachte versperde met zijn taxi de doorgang voor een politiewagen die op weg was naar het Stratumseind om collegas te helpen enkele lastige verdachten over te brengen. De taxi van de 34-jarige verdachte stond zodanig dat zij er niet door konden. Toen de collegas de man vroegen zijn voertuig te verplaatsen weigerde hij dit. De 40-jarige taxichauffeur vond het nodig zich ermee te bemoeien en begon het publiek tegen de collegas op te hitsen. Nadat er versterking was gekomen konden beide verdachten worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zijn zij voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Zwaargewonden bij eenzijdig ongeval
Vanmorgen omstreeks 06.20 uur zijn bij een eenzijdig ongeval op de kruising Roffart Locatellistraat, de 29-jarige Eindhovense bestuurder en zijn 23-jarige passagier, zwaar gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder tegen een boom gereden waarna het voertuig in brand vloog. Twee getuigen waren snel ter plaatse en konden met gevaar voor eigen leven de bestuurder en de passagier uit de brandende auto bevrijden. De gezonden zijn door de brandweer gekoeld en nadien met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De autobrand is door de brandweer geblust. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in en verzoekt eventuele getuigen zich met hen in verbinding te stellen.

Valkenswaard: Bromfietser gewond bij eenzijdig ongeval Op de Valkenswaardseweg is vanmorgen om 07.36 uur, een 27-jarige bromfietser uit Waalre bij een eenzijdig ongeval zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer reed over de rijbaan van de Valkenswaardseweg achter een personenauto aan en reed vervolgens door nog onbekende oorzaak tegen een rechts in de berm staande lantaarnpaal aan. Het slachtoffer is met ernstig hersentrauma en een pols- en beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets is veilig gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 12-05-2002 '
Lees ook