Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-06-2002
1e persbericht van donderdag 13 juni 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Woensdagavond rond 21.45 uur is op de Locatellistraat een 21-jarige man uit Eindhoven mishandeld. Hij liep daar met zijn vriendin te wandelen. Een jongen sprak hem aan en daagde hem uit te vechten. De Eindhovenaar ging daar niet op in, waarop de jongen hem trapte. Vervolgens kwamen nog een jongen en een meisje naar de Eindhovenaar gelopen. De jongen trapte en sloeg met een broekriem het slachtoffer. Het meisje sprong op het slachtoffer en sloeg hem meerdere malen. De gewaarschuwde politie trof rond 21.55 uur op de Schonberglaan de verdachten een 15-jarig meisje en een 16-jarige jongen, uit Eindhoven, aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Later op de avond rond 23.15 uur meldde de derde verdachte, een 20-jarige man uit Eindhoven zich op het politiebureau. De ver-dachten zijn voor onderzoek verhoord in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Woensdagavond rond 23.55 uur zag een 30-jarige Eindhovenaar dat een onbekende man aan zijn fiets stond te rommelen. Hij waarschuwde de politie. De agenten zagen dat de man in de bossage op de Beukenlaan aan een fiets stond te prutsen. Direct daarop pakte die man de fiets van de grond en liep er snel mee weg. De verdachte is na aanhouding voor onder-zoek overgebracht naar het politiebureau

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Donderdagmorgen om 0.45 uur is op de St. Josephlaan een 46-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een getuige zag dat hij daar een band van een geparkeerde auto lek stak. Hij waarschuwde de politie die de man daar aantrof. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond rond 21.10 uur raakte bij een aanrijding op de Schootensedreef een 29-jarige automobilist uit Helmond gewond. Hij kwam daar in een flauwe bocht in botsing met de uit tegenovergestelde richting komende 55-jarige automobilist uit Gemert. De Helmonder klaagde over een pijnlijke nek. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Schuur in brand
Donderdagmorgen rond 3.00 uur brandde op de Baroniehof een gemeenschappelijke schuur geheel uit. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Oorzaak van de brand is onbekend.

Gemert: Verdachte doorrijden na aanrijding aangehouden Woensdagavond rond 22.00 uur is in het politiebureau op de Komweg een 23-jarige man uit Gemert aangehouden. De man meldde zich vrijwillig aan het bureau. Eerder op de avond rond 19.05 uur had hij een aanrijding veroorzaakt op de kruising Pater v.d. Elsenstraat Diederikstraat. Hij was daar met zijn auto tegen een bromfietster gereden. De 37-jarige bromfietsbestuurster en haar 18-jarige passagiere, beiden uit Gemert, raakten gewond. Zij moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. Na de aanrijding reed de verdachte door zonder zijn identiteit bekend te maken. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Best: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 23.30 en donderdagmorgen 0.15 uur is vanaf de Sierheuvel een grijze personenauto, Opel Astra, kenteken 34-HT-ST, gestolen.

Best: Diefstal portemonnee
Woensdagmiddag rond 17.30 uur is van een 71-jarige vrouw uit Oirschot haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Hoofdstraat. Plotseling voelde ze dat er iemand aan haar schoudertas trok. Ze keek om en zag een onbekende man achter haar staan. Bij het afrekenen zag ze dat de rits van de tas openstond en dat haar portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zat ruim 115 euros.

Maarheeze: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 20.00 en donderdagmorgen 8.00 uur is vanaf de Ereprijsstraat een blauwe personenauto, Opel Astra, kenteken RZ-SH-05, gestolen.

Veldhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagmorgen rond 2.35 uur trof een politiepatrouille op de vluchtstrook van de A67 een stilstaande personenauto aan. Aan de achterzijde van het voertuig zat een man die aan de kentekenplaat rommelde. Bij controle bleek dat het voertuig voorzien was van valse ken-tekenplaten. De 22-jarige man uit Eindhoven is aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De auto is aan het politiebureau veiliggesteld.

Beek en Donk: Diefstal auto
Donderdag tussen 0.00 en 8.15 uur is vanaf het erf van een woning op het Heuvelplein een zwarte Nissan Patrol GR 2.8, kenteken VJ-ZL-27, gestolen.

Deurne: Aanrijding met gewonden
Woensdagavond rond 19.15 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Dorpsstraat St. Vincentiusstraat een 31-jarige automobiliste Deurne en haar 7-jarige zoontje gewond. Zij reed over de Dorpsstraat op genoemde kruising. Uit de St. Vincentiusstraat kwam een 31-jarige automobiliste de kruising opgereden. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de auto-mobiliste uit Deurne. De Deurnese liep enkele schrammen op en haar zoontje enkele schaafwondjes.

Waalre: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 20.30 en donderdagmorgen 6.30 uur is vanaf Het Fort, een zwarte personenauto, Volkswagen Kever Cabrio, kenteken 75-GV-VD, gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 13-06-2002 '
Lees ook