Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-07-2002 2e persbericht 14 juli 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Dronken automobilist verstopt zich onder struiken De politie zag zondagochtend een 26-jarige automobilist uit Eindhoven op de kruising Boutenslaan Aalsterweg door rood rijden. De bestuurder negeerde een stopteken en reed met hoge snelheid weg richting Hoogstraat. Op de Hoogstraat parkeerde de man zijn auto en vluchtte een tuin in. De politie trof hem daar rond 2.10 uur onder het struikgewas aan. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een hennepkwekerij ontdekt in een woonruimte aan de Boschdijk. De politie ging poolshoogte nemen toen ze een inbraakmelding binnen kregen. Ter plaatse aangekomen troffen ze een opengebroken deur van het pand aan. Binnen stuitten ze op een hennepkwekerij met 188 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Verdachte vernieling ruit aangehouden Op de Kreefstraat is zondag rond 14.00 uur een 56-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een voordeur van een woning in deze straat kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van fietsendiefstal aangehouden Op de Dommelstraat is zondagochtend rond 4.40 uur een 35-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Een getuige zag dat hij een fiets wegnam vanaf deze straat en schakelde de politie in. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Op de Le Sage ten Broeklaan heeft de politie
zondagochtend rond 7.10 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte daar met een afgesloten fiets in zijn hand lopen. Uit onderzoek bleek dat de fiets eerder die ochtend weggenomen is vanaf de August Sniederslaan. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
Op het Stationsplein is zaterdagavond rond 23.30 uur een 44-jarige automobilist uit Eindhoven tegen een daar geparkeerde auto gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,25 uit. De man kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Blokhut uitgebrand
Op de Celebeslaan is zondagochtend rond 4.15 uur brand ontstaan in een blokhut. In het gebouw waren geen personen aanwezig. De blokhut is volledig afgebrand. In het gebouw stonden een paar gasflessen die zorgden voor enkele explosies. De brandweer doofde het vuur. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt over busbaan Op de Bilderdijklaan zag de politie zondagochtend rond 3.30 uur een 34-jarige automobilist uit Waalre over de busbaan rijden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,85 uit. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Op de Kegelbaan is zondagochtend rond 2.10 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond betrapt met een slok teveel op. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 2,10 uit. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Beatrixlaan is zaterdag tussen 17.45 en 18.50 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Voor zover bekend werden uit de woning sieraden weggenomen.

Helmond: Snorfietster gewond
Op de kruising Margrietlaan Bernadettestraat is zaterdag rond 18.10 uur een 28-jarige snorfietster uit Helmond gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een 30-jarige Helmondse automobiliste. De automobiliste reed over de Margrietlaan en verleende op het eerdergenoemde kruispunt geen voorrang aan de snorfietster die over de Bernadettestraat aan kwam rijden. De snorfietster liep verwondingen aan haar knie op.

Asten: Inbreker neemt de benen
De bewoners van een woning aan de Poolsterstraat hebben zaterdag rond 17.45 uur een inbreker op heterdaad betrapt. De bewoners hoorden de deurbel maar deden niet open. Even later hoorden ze gestommel aan de achterkant van hun woning. Toen ze naar buiten keken zagen ze een onbekende man die probeerde een raam van hun woning open te breken. Hierop begon één van de bewoners te gillen, waarop de inbreker de benen heeft genomen.

Asten: Wildplasser aangehouden
Op de Marktstraat is zaterdag rond 23.45 uur een 20-jarige Astenaar aangehouden. De politie betrapte de verdachte tijdens het wildplassen. Toen zij hem een bekeuring wilde gegeven weigerde de verdachte zijn naam te geven. Hierop werd hij onder hevig verzet aangehouden. Een 18-jarige inwoner van Someren die zich met de aanhouding van zijn vriend bemoeide weigerde om weg te gaan en werd ook door de politie onder verzet aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Best: Inbraak in bedrijf
Zondag rond 13.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Brem. De dader kwam binnen door een raam te vernielen. Het is vooralsnog onbekend wat precies uit het bedrijf wordt vermist.

Budel Schoot: Vermiste man heeft contact opgenomen De sinds vrijdagochtend 12 juli jl. vermistte Matheus Kuijpers uit Budel heeft zondag aan het einde van de middag contact opgenomen met zijn familie. Hij heeft aangegeven op weg naar huis te zijn. (Hiermee komt het eerdere opsporingsbericht in persbericht 1 van zondag 14 juli te vervallen.)

Geldrop: Tas weggenomen in onbewaakt moment
In een winkel aan de Eindhovenseweg is zaterdag rond 15.15 uur in een onbewaakt moment de tas van een 22-jarige vrouw uit Geldrop weggenomen. De vrouw was haar boodschappen in aan het pakken en had haar tas even op een kopieerapparaat dat in de buurt stond gezet. Toen ze even later haar handtas wilde pakken bleek deze weg te zijn. In de tas zaten sleutels, een GSM, een portemonnee met diverse pasjes en ongeveer 25 Euro, twee rijbewijzen, twee identiteitsbewijzen en twee kentekenbewijzen.

Gemert: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Op de Handelseweg is zondag rond 3.50 uur een 20-jarige jongen uit Erp aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets uit een fietsenrek aan de Handelseweg. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Auto gestolen
Vanaf de Gelind is tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 15.00 uur een donkerrode Renault 19 met het Duitse kenteken GRZAM560 gestolen.

Gemert: Verdachte met harddrugs aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Handelsweg is zaterdag rond 23.00 uur een 23-jarige verdachte man uit Renswoude aangehouden. Bij hem werden tijdens een fouillering bij de ingang 11 Xtc-pillen en vier cachetjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Gemert: Harddrugs
In een horecagelegenheid aan het Binderseind is zondag rond 1.20 uur een 17-jarige inwoner van Oss aangehouden. Bij de verdachte werden tijdens een fouillering bij de ingang 9 pillen, vermoedelijk Xtc, aangetroffen. De pillen zijn in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Hulsel: Brand in woning
In een bijgebouw van een woning aan de Hoef is zondagmiddag rond 12.30 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Vermoedelijk is de wasdroger de oorzaak van de brand. Er waren geen personen aanwezig in de woning. Wel een hond die in de rook, die door de brand was veroorzaakt, had gelegen. Deze is door een dierenarts behandeld.

Nuenen: Inbreker overlopen
In een woning aan de Berg is zondag tussen 9.15 en 9.40 uur een inbreker overlopen. De bewoners waren thuis en hoorden plotseling beneden gestommel. Toen ze gingen kijken zagen ze dat een man probeerde om via een raam naar binnen te klimmen. Eén van de bewoners begonnen te roepen naar de man waarop hij de benen nam.

Someren: Onder invloed
Op de Rijksweg is zondag rond 4.00 uur een 47-jarige automobilist uit Beek en Donk betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Rijden met teveel drank op zonder helm Op de Dorpsstraat zag de politie zondagochtend rond 00.30 uur een 21-jarige bromfietser uit Eindhoven rijden zonder helm. Zijn passagier droeg ook geen helm. Het duo werd aangehouden en kreeg een bekeuring hiervoor. Uit verder onderzoek bleek dat de bestuurder van de bromfiets teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,55 uit. De bromfietser kreeg een rijverbod van een uur en nog eens een boete van 75 Euro voor het rijden onder invloed.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 14-07-2002 '
Lees ook