Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-07-2002
1e persbericht 14 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van beroving krijgt geen kans om te ontkomen Op het Franz Leharplein is zondag rond 10.00 uur een 41-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden door omstanders. De verdachte probeerde kort daarvoor een 77-jarige Eindhovense vrouw van haar tas te beroven. De vrouw liep over het Franz Leharplein toen een bromfiets haar van achteren naderde en de bestuurder haar tas wilde wegpakken. De vrouw verzette zich en greep de bromfietser vast. Hierdoor zijn ze beiden gevallen, waarop de bromfietser probeerde te ontkomen. De vrouw riep om hulp waarop omstanders de verdachte in de kraag konden grijpen en over konden dragen aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden Op de Kanaaldijk Zuid West is zondag rond 2.00 uur een 27-jarige man uit Bakel aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 24-jarige man uit Tegelen kort voor zijn aanhouding in een horecagelegenheid aan de Steenweg. Tijdens een ruzie is het slachtoffer met een glazen voorwerp tegen zijn hoofd geslagen. Hij liep hierdoor een hoofdwond op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Budel Dorplein: Schietincident, mishandeling en discriminatie Op de Hoofdstraat zijn zaterdag tussen 12.00 en 12.30 uur een 30-jarige en een 35-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Budel Dorplein door onbekenden beschoten. Het 30-jarige slachtoffer zat op een bankje aan de Hoofdstraat toen een witte bestelbus aan kwam rijden en vanuit het voertuig op hem geschoten werd. De man werd in zijn been geraakt. Kort daarna werd op de Hoofdstraat de 35-jarige man beschoten. Hij stond rond 12.30 uur met zijn fiets op het fietspad van de Hoofdstraat toen plotseling een witte bestelbus, met daarin een aantal onbekende mannen, aan kwam rijden. Ook hij werd in zijn been geraakt. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gegaan. Na behandeling konden ze naar huis. In de bestelbus zaten drie mannen tussen de 20 en 35 jaar. Eén van de mannen droeg een zwarte baseball cap. Reeds eerder deze maand, op zondag 7 juli jl., werd een 40-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum op de Hoofdstraat met een bijtende stof in zijn ogen gespoten. Ook werd die dag een 57-jarige vrouw uit Budel lastig gevallen en gediscrimineerd op de Nieuwstraat in Budel. Bij beide incidenten was toen sprake van een kleine rode auto met daarin drie personen. De politie van de afdeling Cranendonck is dringend op zoek naar getuigen van deze incidenten. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling via 0900-8844.

Budel Schoot: Man vermist
Sinds vrijdagochtend 12 juli jl. wordt de 70-jarige Matheus Kuijpers uit Budel vermist. De man heeft s ochtends zijn woning aan de Pastoor Lemmensstraat verlaten in een rode Mazda 323 met het kenteken LD-ZV-76. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van de man. De heer Kuijpers is suikerpatiënt en heeft zijn medicijnen niet meegenomen. Het niet tijdig toedienen van insuline kan ernstige gevolgen voor de man hebben. De vermiste man heeft een blanke huidskleur en een gezet postuur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, draagt een bril en heeft grijs haar dat hij in een scheiding draagt. De man droeg een grijs/zwarte geruite blouse, een grijze broek, een grijs/blauw jack, wit/beige sportschoenen en een wit/bruin geruit petje toen hij de woning verliet. Hij draagt twee gouden ringen en een zilveren en een gouden ketting. Iedereen die Matheus Kuijpers heeft gezien of kan vertellen waar de man verblijft wordt verzocht zich in verbinding te stellen met de politie van de afdeling Cranendonck via 0900-8844.

Riethoven: Brand in woning
In een woning aan de Keersop is zondagochtend rond 4.50 uur brand ontstaan. In de woning was niemand aanwezig. Ook een caravan die op het terrein achter de woning stond vatte vlam. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak wordt onderzocht.

Son: Verdachte van diefstal aanhangwagens aangehouden De politie heeft naar aanleiding van het wegnemen van ruim tien aanhangwagens vanaf een parkeerterrein van een bedrijf aan de Ekkersrijt 4000 een onderzoek ingesteld samen met de beveiligingsmedewerkers van het bedrijf. De aanhangwagens zijn verspreid over de afgelopen twee maanden weggenomen. Het onderzoek heeft zaterdag rond 11.30 uur geleid tot de aanhouding van een 67-jarige verdachte uit Ophemert. Gezien werd dat de verdachte zaterdag kort voor zijn aanhouding een aanhangwagen, die achter een personenauto hing en geparkeerd stond aan de Ekkersrijt 4000, achter zijn eigen auto koppelde en wegreed. De verdachte kon vervolgens op een parkeerplaats aan de Ekkersweijer in Best aangehouden worden. De aanhangwagen werd eveneens op de parkeerplaats teruggevonden. De politie onderzoekt of de verdachte ook betrokken is bij de eerdere diefstallen van aanhangwagens vanaf dit parkeerterrein. De man is ingesloten in een politiecel.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 14-07-2002 '
Lees ook