Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-07-2002
1e persbericht 15 juli 2002


Perberichten uit de regio:

Eindhoven: Overvaller B1 cinema bekend
De verdachte van de gewapende overvallen op de B1 cinema aan de Nieuwstraat in Eindhoven is sinds zaterdag 13 juli jl. bekend. In het programma Opsporing Verzocht werd de verdachte door getuigen herkend. Het betreft een 22-jarige man uit Weert. Hij zat inmiddels gedetineerd in Vught voor een andere zaak. De man wordt door de recherche van de Eindhovense binnenstad gehoord over de overvallen.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt na brand in woning Op de zolderverdieping van een woning aan de Heezerweg is zondagavond rond 23.20 uur brand ontstaan. De brand sloeg over naar twee aangrenzende woningen. Niemand raakte gewond. De bewoners van het pand en de naaste buren werden door de brand gedwongen om elders de nacht door te brengen. Op de zolder van de woning werd een hennepplantage aangetroffen. Voor zover bekend is kortsluiting in de installatie van de kwekerij de oorzaak van de brand. De 56-jarige verdachte bewoonster van het pand is aangehouden. Zij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Gewelddadige beroving
Op de Hooghuisstraat is maandag rond 1.40 uur een 37-jarige Eindhovenaar op een gewelddadige manier van zijn portemonnee beroofd. Het slachtoffer liep over de Hooghuisstraat toen hij plotseling door een onbekende werd aangesproken. Hij vroeg om de portemonnee van de man. Het slachtoffer gaf aan dat hij zijn portemonnee niet kreeg waarop de twee slaags met elkaar raakten. De Eindhovenaar kreeg een klap in zijn gezicht waardoor hij een verwonding opliep. De dief zag kans om met de portemonnee te vluchten. In de portemonnee zaten ruim 100 Euro, een rijbewijs en enkele pasjes.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Maandagmorgen om 01.55 uur is op het Vredesplein een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, op de Heemskerkstraat, zijn vrouw bij een ruzie te hebben mishandeld. De 20-jarige vrouw heeft zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagmorgen om 02.55 uur is op de Pastoriestraat een 37-jarige Eindhovens automobilist aangehouden. Bij controle bleek dat de man zijn auto onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,25 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Stationsweg is zondag tussen 20.00 en 23.50 uur een groene Rover 620 D met het kenteken SR-DH-66 gestolen.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Advocaat Botsplein is zondag tussen 15.30 uur en 23.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Voorzover nu bekend is uit de woning een gouden armband weggenomen.

Helmond: Inbraak in een woning
Zondagavond tussen 19.30 uur en 21.20 uur is er ingebroken in een woning aan de Vincent van Goghlaan. Men kwam de woning binnen door verbreking van het slot van de voordeur. Uit de woning zijn o.a. geld, een dvd-speler, een videorecorder, een Gsm en een fototas, en enkele autosleutels weggenomen.

Helmond: Huisvredebreuk, vernieling en mishandeling Op de Sterrenlaan zijn zondag rond 21.45 uur drie mannen, een 18- en een 41-jarige inwoner van Helmond en een 23-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Zij worden verdacht van het binnendringen van een woning aan de Sterrenlaan kort voor hun aanhouding. In de woning werden een bewoner (leeftijd onbekend) en zijn 39-jarige broer uit Helmond, die in de woning aanwezig was, mishandeld. De 39-jarige man liep enkele schaafwonden op. Ook werden in de woning diverse vernielingen gepleegd. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Inbraken in bedrijven
In een bedrijf aan de Bedrijfsweg is zondag rond 16.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand te vernielen. Uit het pand is een nog onbekend aantal cartridges weggenomen. Ook werd zondagmiddag ingebroken in een bedrijf aan De Maas. Hier werd een laptop gestolen. De dader brak een toegangspoort tot het terrein open en heeft vervolgens een raam vernield om in het pand te komen.

Geldrop: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Eindhovenseweg is afgelopen weekend ingebroken. Aan de achterkant van het pand is een ruit vernield om binnen te komen. Uit het pand werd een nog onbekend aantal autoradios weggenomen.

Geldrop: Woningbrand
Op de Beukelaar is zondag rond 15.00 uur brand ontstaan in een woning. De brandweer doofde het vuur. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Geldrop: Aanhouding na zware mishandeling
Op de Jan Carstenszweg is zondagavond om 22.30 uur een inwoner van Apeldoorn aangehouden. De man had kort ervoor in een woning aldaar, bij een ruzie met 29-jarige inwoner van Geldrop het slachtoffer met een mes bedreigd en daarna mishandeld. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen aan het hoofd en een snee in één van zijn vingers op. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het mes is inbeslaggenomen.

Oirschot: Aanhangwagen met kleding gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Bloemendaal is zondag tussen 19.30 en 21.15 uur een aanhangwagen die ingericht is als marktkraam, gestolen. De aanhangwagen die achter een auto hing werd losgekoppeld en weggenomen. In de aanhangwagen lag kleding met een waarde van ongeveer 15.000 Euro. De aanhangwagen is bordeauxrood en voorzien van het kenteken VX-80-FV.

Son: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de 1100 is afgelopen weekend ingebroken. Een ruit werd vernield om in het pand te komen. Uit het pand werd een computer weggenomen.

Someren: Vernieling auto
Op de Langstraat is maandagmorgen om 01.45 uur een 28-jarige inwoner van Someren aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Langstraat een deuk in een personenauto te hebben getrapt. De verdachte was zodanig onder invloed van drank en verdovende middelen dat hij niet aanspreekbaar was. Hij is voor onderzoek is ingesloten.

Waalre: Man verongelukt
Op de Hutdijk is zondagavond rond 19.15 uur de 31-jarige Rolf Daris uit Valkenswaard dodelijk verongelukt. De man reed met zijn auto vanuit de Hutdijk richting Aalst en is door nog onbekende oorzaak de controle over zijn stuur verloren waardoor zijn auto in de slip is geraakt. De auto is over de kop geslagen en tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer zat bekneld in het voertuig en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 15-07-2002 '
Lees ook