Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 16-05-2002
1e Persbericht van donderdag 16 mei 2002

Berichten uit de regio

Geldrop: Aanhoudingen na diefstal
Op de Eindhovenseweg zijn woensdagavond om 21.45 uur drie Geldropse jongens van respectievelijk 12, 14 en 14 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor uit de fietsenstalling van het station onderdelen van fietsen te hebben weggenomen. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De weggenomen onderdelen zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Waalre: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 14.38 uur en 16.47 uur is op de Onze Lieve Vrouwedijk een snelheidscontrole gehouden. Van 1361 gecontroleerde voertuigen reden er 105 harder dan 50 km/u.

Eindhoven: Aanhouding drugsdealer en klant
Een 26-jarige en een 22-jarige inwoner van Eindhoven zijn woensdagavond om 20.10 uur op de Tramstraat aangehouden. In de auto waarin de verdachten zaten werden 26 bolletjes cocaïne en 13 bolletjes heroïne aangetroffen. De 26-jarige verdachte bekende drugs te dealen. Bij de fouillering werd een geldbedrag van 750 euro aangetroffen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De drugs en het geld zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Tasjesroof
Gisterenavond is op de Kruisstraat een 38-jarige Eindhovense vrouw het slachtoffer geworden van een tasjesrover. De vrouw liep op het trottoir en had haar schoudertas over haar schouder hangen. Een van achter de vrouw naderende bromfiets, met daarop twee personen, rukten plotseling de tas van haar schouder en reden er mee weg. In de tas zaten enkele pasjes, een rijbewijs, een mobiele telefoon en een klein geldbedrag.

Eindhoven: Onder invloed
Donderdagmorgen om 01.35 uur is op de Johannes Buijslaan een 43-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De man was kort ervoor na een aanrijding op de Pastoriestraat doorgereden. Bij controle bleek hij onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,65 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal, een rijverbod voor de duur van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Onder invloed
Op de Bakelsedijk is vanmorgen om 03.15 uur een 29-jarige Helmondse automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,05 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Vanmorgen tussen 08.42 uur en 11.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Dorpstraat. 110 van de 892 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 16-05-2002 '
Lees ook