Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-06-2002 3e persbericht van maandag 17 juni 2002

Politieberichten

Helmond: Snelheidscontrole
Maandag tussen 10.20 en 13.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Lage Dijk. 1441 voertuigen zijn gecontroleerd. 108 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.

Maandagmiddag tussen 14.15 en 16.30 uur is op de Weg door de Rijpel een snelheidscon-trole gehouden. Van de 518 gecontroleerde voertuigen reden er 49 sneller dan de toege-stane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Helmond: Diefstal auto
Maandag tussen 0.00 en 13.30 uur is vanaf de Spoorstraat een grijze personenauto, Ford Scorpio, kenteken XF-27-TT, gestolen.

Helmond: Verdachte mishandeling aangehouden
Maandagmiddag rond 15.35 uur is een 39-jarige man uit Helmond aangehouden. Even daar-voor had hij, zonder dat daartoe aanleiding was gegeven, op de Cortenbachstraat een 13-jarige jongen uit Helmond geslagen. De jongen waarschuwde de politie die de man op de Arbergstraat aantrof. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Maandagmiddag om 12.50 uur is op de Stationsstraat een 42-jarige vrouw uit Deurne aange-houden. Zij nam daar uit een winkel een set boordjes, stopverf en een tube lijm weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politie-bureau. Zij kreeg een geldboete van 115 euros opgelegd.

Eersel: Verkeerscontrole
Maandagmiddag is op de N284 een verkeerscontrole gehouden. 39 voertuigen zijn gecontro-leerd. 9 daarvan kregen een proces-verbaal voor: 2x geen bromfiets verzekering; 2x niet dragen van de helm; 1x geen bromfietscertificaat; 1x opgevoerde bromfiets; 1x vervallen autoverzekering en 2x het niet dragen van de autogordel.

Asten: Verkeerscontrole
Maandagmiddag is op de Planker een verkeerscontrole gehouden. Een automobilist kreeg een proces-verbaal voor het niet hands free bellen en 4 bromfietsers kregen een bon voor het niet dragen van de helm.

Best: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Maandagmiddag om 16.20 uur is in een winkel op de Hoofdstraat een 17-jarig meisje zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Zij nam daar enkele slipjes, 2 pantys en een bh weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Het meisje is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Gemert: Autogordelcontrole
Maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur is op de Annastraat een autogordelcontrole gehouden. 75 automobilisten zijn gecontroleerd. 14 daarvan kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel en een bromfietser kreeg een bon voor het niet dragen van de helm.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Maandagmorgen rond 10.30 uur raakte bij een aanrijding op Eindhovenseweg een 58-jarige automobilist uit Valkenswaard gewond. De man keerde, om daar richting de Markt te rijden. Hij liet daarbij de uit tegenovergestelde richting komende 25-jarige automobilist uit Eindho-ven niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Valkenswaard liep enkele kneuzingen op.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 17-06-2002 '
Lees ook