Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-06-2002 2e persbericht van woensdag 19 juni 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Woensdagmorgen rond 10.45 uur is een 29-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had even daarvoor op de lijndienst Valkenswaard Eindhoven de buschauffeur bedreigd. De man was verbolgen omdat de chauffeur hem aansprak op zijn gedrag. De chauffeur waar-schuwde de politie en reed naar de Mathildelaan. De politie heeft de verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen om 11.55 uur is op de Karel de Grotelaan een 21-jarige Oekraïner aangehouden. Hij probeerde daar met een valse identiteitspapieren een sofi-nummer aan te vragen. De man is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag om 12.45 uur is een 39-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had zij op de Hudsonlaan een 42-jarige man uit Eindhoven met een mes bedreigd. De man zag bij het verlaten van zijn woning de vrouw aan komen lopen. Direct daarop stak zij met een mes in haar hand meerdere malen naar de Eindhovenaar. De man weerde de stekende bewegingen met zijn loopkruk af, doch raakte licht gewond aan zijn hand. De gewaarschuwde politie trof de vrouw ter plaatse aan. Het mes is inbeslaggenomen. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Woensdagmiddag rond 14.50 uur zijn op de Languedoclaan 2 jongens, 15 en 16 jaar en een 17-jarige meisje, uit Eindhoven aangehouden. Zij bewogen daar bewoners tot afgifte van geld voor een door hen te houden sponsorloop voor daklozen in India. De gewaarschuwde politie trof hen daar aan. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal fiets aangehouden Woensdagmiddag rond 15.25 uur zijn op het Stationsplein een 49-jarige man uit Eindhoven en een 27-jarige man uit Almere aangehouden. Beveiligingsmedewerkers zagen dat de Eind-hovenaar daar een afgesloten fiets uit het fietsenrek wegnam. Kort daarna vroeg de man uit Almere of hij de fiets kon kopen. De aangehouden verdachten zijn overgedragen aan de politie. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Woensdagmiddag rond 13.00 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Itterstraat Arberg-straat een 14-jarige fietser uit Helmond gewond. Hij fietste op genoemde kruising. Een 21-jarige automobilist die over de Arbergstraat de kruising opreed verleende de van rechts-komende fietser geen voorrang. De jongen klaagde over een pijnlijke schouder.

Helmond: Verdachten bedreiging aangehouden
Woensdagmiddag rond 15.20 uur zijn drie jongens, 14, 14 en 18 jaar, uit Someren aange-houden. Even daarvoor hadden zij in de lijnbus naar Weert een buschauffeur bedreigd. De buschauffeur verzocht de jongens elders in de bus plaats te nemen. Zij weigerden dat en bedreigde de chauffeur met de dood. De gewaarschuwde politie trof de jongens in de busremise op het Stationsplein aan. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het politie-bureau.

Helmond: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 9.35 en 12.30 uur is op de Bakelsedijk een snelheidscontrole gehouden. 716 voertuigen zijn gecontroleerd. 42 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Helmond: Verkeerscontrole
Woensdagmiddag is op de Verlengde Tiendstraat een verkeerscontrole gehouden. 4 fietsers en een automobilist kregen een proces-verbaal voor het rijden door roodlicht; 1 automobilist is bekeurd voor het rijden in een geslotenverklaring en 1 bromfietser kreeg een bon omdat zijn bromfiets niet was voorzien van een gele plaat en het niet dragen van een helm.

Best: Diefstal gsm
Woensdagmiddag rond 16.40 uur is van een 18-jarige jongen uit Best zijn gsm gestolen. Hij fietste over de Eindhovenseweg Zuid richting Best. Een bromfietser met passagiere haalde hem in en stopte. De passagiere vroeg aan de Bestenaar of zij zijn gsm mocht gebruiken. De jongen gaf zijn gsm aan haar. Vervolgens reed de bromfietser en het meisje snel weg.

Maarheeze: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 22.00 en woensdagmorgen 6.15 uur is vanaf t Hagelkruis een blauwe personenauto, Opel Astra, kenteken NL-PP-13, gestolen.

Deurne: Verkeerscontrole
Woensdagmorgen zijn bij een controle op de Helmondsingel 5 weggebruikers bekeurd. 1x niet handsfree bellen; 1x rijden door roodlicht en 3x niet dragen van de autogordel.

Deurne: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 23.30 en woensdagmorgen 3.15 uur is vanaf de St. Servatiusstraat een rode personenauto, Mercedes Benz, type Sedan, kenteken XB-ZS-28, gestolen.

Geldrop: Alcohol
Woensdagmiddag om 16.40 uur is op de Korte kerkstraat een 54-jarige bromfietser uit Eind-hoven aangehouden. De man bleek bij controle gedronken te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man weigerde mee te werken aan de alcoholtest. De verdachte kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Waalre: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmiddag om 14.00 uur is in een winkel op De Bus een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een klant zag dat hij daar een worst wegnam en deze niet afrekende bij de kassa. De getuige waarschuwde het personeel die de verdachte aanhield. De man verzette zich hevig. De gewaarschuwde politie heeft verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een geldboete van 115 euros opgelegd.

Valkenswaard: Man valt meisje lastig
Woensdagmiddag rond 17.15 uur is op het fietspad van de Westerhovenseweg een 13-jarige fietster uit Valkenswaard door een man lastig gevallen. Zij fietste daar toen plotseling een onbekende automobilist haar afsneed en stopte. De man stapte uit, greep het meisje vast en betastte haar. Het meisje sloeg en schopte de man. Zij wist zich los te rukken en weg te fietsen. De verdachte reed in een rode personenauto. Hij was ongeveer 1.80 1.85 groot, leeftijd ca 40/45 jaar en had donker achterovergekamd haar. Hij droeg een korte zwarte sportbroek en een donker hemd zonder mouwen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 19-06-2002 '
Lees ook