Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-07-2002
1e persbericht van vrijdag 19 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Donderdagmiddag om 15.00 uur is een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Vredeoord een medewerker van een benzinepompstation bedreigd. De man kocht daar goederen en wilde met groot geld betalen. De medewerker gaf aan dat hij daar niet van terug had. Hierop nam de Eindhovenaar de goederen weg zonder deze te betalen. De medewerker sloot de toegangsdeur. Direct daarop dreigde de verdachte de medewerker met een mes. De medewerker opende de toegangsdeur. De verdachte liep snel weg. De gewaarschuwde politie trof de verdachte op de Edisonstraat aan. Hij is overge-bracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte insluiping aangehouden
Donderdagavond om 19.15 uur is in een woning op de van der Hartstraat een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van insluiping, eerder op de dag, in een bedrijf op de Paradijslaan. Hij nam daar enkele tassen weg. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Donderdagavond rond 19.20 uur zag een beveiligingsmedewerker dat een onbekende man een fiets uit een fietsenstalling op de Michelangelolaan wegnam. Hij hield de man aan. De Eindhovenaar verzette zich hevig. Hij werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De bij verdachte aangetroffen kniptang is inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Donderdagavond rond 19.35 uur is op de Jan van Lieshoutstraat een 21-jarige man uit Eindhoven en een 22-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De 21-jarige man reed daar met zijn auto over de busbaan. Een motoragent controleerde de automobilist. De man weigerde zijn naam op te geven. Hierop is hij aangehouden. De Eindhovenaar verzette zich en zijn 22-jarige passagier probeerde de aanhouding te beletten. Met behulp van assistentie zijn de verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Donderdagavond rond 19.55 uur is op de Reynhovestraat een 43-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar in een woning zijn ex-vrouw geslagen en gebeten. De gewaar-schuwde politie heeft de man overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Donderdag tussen 17.10 en 18.50 uur is op de kruising Meerveldhovenseweg Ulenpas een roodlichtcontrole gehouden. 4 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Eindhoven: Diefstal rugzak
Vrijdagmorgen rond 2.50 uur is op het Stratumseind van een 20-jarige vrouw uit Best haar rugzak gestolen. Zij liep daar naar haar auto. Plotseling kwam een onbekende man naar haar toegelopen. Hij trok de rugzak van haar schouder en liep snel richting kerk weg. In de rugzak zat een gsm, een zonnebril en een portemonnee met daarin ongeveer 150 euros.

Eindhoven: Diefstal auto
Vrijdagmorgen tussen 2.00 en 4.00 uur is vanaf de Raiffeisenstraat een blauwe personen-auto, Opel Corsa, kenteken 24-HG-VL, gestolen.

Helmond: Verdachte aangehouden
Donderdagmiddag rond 15.30 uur is op de Kasteellaan een 35-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. De man lag daar op de grond en had een geopend blikje bier bij zich. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdach-te is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Donderdagmiddag rond 16.45 uur is op de Zuid Koninginnewal een 31-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Hij nam daar goederen uit een winkel weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Bij zijn aanhouding gooide hij een winkelwagentje naar een winkelmedewerker. De man is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Poging diefstal tas
Donderdag tussen 18.00 en 18.30 uur is op de Kanaaldijk Noord West een 76-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van poging diefstal tas. Zij liep daar met haar rollator over het voetpad. Plotseling kwam een fietser naar haar toe. De fietser greep haar tas die aan de rollater vastzat. Doordat de tas stevig vastzat gelukte het de dader niet deze weg te nemen. De vrouw kwam ten val en liep daarbij enkele schaafwonden op. Zij is voor behandeling daarvan overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 3.35 uur is op de Julianalaan een 40-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1.15 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Verdachten aangehouden
Vrijdagmorgen rond 1.35 uur is op de Geldropseweg een 25-jarige man uit Helmond en een 23-jarige man uit Mierlo aangehouden. De Helmonder had even daarvoor vanaf een camping een fiets gestolen. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De 23-jarige man trachtte dat te beletten. Op vordering zich te verwijderen, weigerde de man te gaan. Hierop is hij ook aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De gestolen fiets zal aan de eigenaar worden teruggeven.

Mierlo: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 1.05 uur is op de Industrieweg een 31-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1.10 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Liessel: Verdachten aangehouden
Vrijdagmorgen rond 3.30 uur zijn 2 mannen, 25 en 27 jaar, uit Polen aangehouden. Even daarvoor zag een getuige op de Molenstraat dat de mannen aan een geparkeerde auto stonden te rommelen. De gewaarschuwde politie trof hen op de Kieboom aan. De bij de 27-jarige verdachte aangetroffen rugzak met daarin inbrekerswerktuig is inbeslaggenomen. De verdachte zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Autogordelcontrole
Donderdag tussen 16.00 en 18.40 uur is op de Nuenenseweg een autogordelcontrole gehou-den. 21 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Nuenen: Alcohol
Donderdagavond om 20.45 uur is op de Europalaan een 61-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0.95 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Verdachte diefstal auto aangehouden
Vrijdagmorgen om 3.10 uur is op de Bestseweg een 29-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Een politiesurveillance zag dat daar op een inrit van een woning een man in een auto zat. Bij het zien van de politie reed de man weg. Hij botste tegen de politieauto en kwam in de sloot tot stilstand. De auto was doorverbonden. Verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau. De auto is veilig gesteld aan het politiebureau.

Eersel: Inbraak in een bedrijf
Donderdagavond tussen 18.15 en 22.40 uur is ingebroken in een bedrijf op de Koperslager. De ruiten van een toegangsdeur zijn vernield. Uit het pand verdwenen meerdere motorjacks en geld.

Son: Hennepkwekerij
Donderdagavond is door de politie op het bedrijventerrein Ekkersrijt een hennepkwekerij aangetroffen. De 780 planten en de daarbij behorende apparatuur en goederen zijn inbeslag-genomen en afgevoerd. Er was niemand in de hennepkwekerij aanwezig. Een onderzoek naar de eigenaar wordt ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 19-07-2002 '
Lees ook