Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 21-05-2002 3e Persbericht 21 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag dinsdagmiddag rond 17.05 uur een 32-jarige automobilist uit Eindhoven over het fietspad van de Kerkstraat rijden. Vervolgens reed de automobilist via het fietspad verder richting Smalle Haven waar hij onder verzet aangehouden kon worden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van
1,85 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de Gestelsestraat is dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Tien bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Eindhoven: Aanhoudingen na bedreiging
Op de Dr. Cuyperslaan zijn vanmiddag een 43-jarige man uit Geldrop en een 34-jarige vrouw uit Breda aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor, na een mislukte winkeldiefstal, op de parkeerplaats van Orionstraat iemand met een harpoen te hebben bedreigd. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Gewapende overval
Dinsdag rond 15.40 uur is er een gewapende overval gepleegd op een winkel aan het 18 Septemberplein. Een onbekende jongen bedreigde de eigenaar van de winkel met een mes. De eigenaar raakte in gevecht met de dader. Hij liep hierbij steekwonden op. Het slachtoffer is overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Eindhoven. Uit de winkel is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De dader is gevlucht achter op een gereedstaande grijze scooter. De bestuurder van de scooter en de dader zijn richting Kruisstraat weggereden. De dader is een jongen in de leeftijd van 18 20 jaar. Hij heeft een slank postuur, is ongeveer 1.75 meter lang en heeft donker kort haar. Getuigen van de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachten van diefstal bromfiets aangehouden In de berging van een woning aan de Calaislaan zijn dinsdag rond 16.15 uur een 18-jarige en een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding van diefstal van een bromfiets. De bromfiets zou overgebracht zijn naar een woning aan de Calaislaan. Toen de politie een onderzoek instelde troffen zij in een berging een bromfiets aan waarvan drie verdachte jongens het slot aan het openbreken waren. De derde verdachte wist te ontsnappen. De 18-jarige en de 16-jarige Eindhovenaar zijn op het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. De bromfiets is in beslag genomen.

Eindhoven: Meisje mishandeld
Op de Rechtestraat is dinsdag tussen 16.00 en 16.30 uur een 17-jarige Eindhovense door twee onbekende meisjes mishandeld. Het slachtoffer fietste over de Kerkstraat vanuit de Vestdijk. Ter hoogte van het Stratumseind fietste het meisje langs twee onbekende meiden die richting Rechtestraat liepen. Plotseling voelde het meisje een duw waarop zij de meiden aansprak. Een van de meiden drukte hierop een sigaret op haar arm. Ook werd ze geslagen en geschopt door het tweetal. Het meisje liep een brandplek op en verwondingen aan haar armen en schouder. De daders zijn twee meisjes van ongeveer 15 jaar met een lichtgetinte huidskleur. Ze zijn ongeveer 1.60 meter lang en hebben beiden zwart haar dat in een staart gedragen werd.

Helmond: Aanhouding na mishandeling
Vanmiddag om 15.00 uur is op de Markt een 41-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Markt een 17-jarige inwoner van Gemert zonder enige aanleiding te hebben mishandeld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Asten: Verdachte aangehouden
In een woning in Asten is dinsdag rond 18.20 uur een 24-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het inrijden op en het mishandelen van een 44-jarige man uit Geldermalsen eerder die dag op de Ommelseweg. Het slachtoffer was daar in verband met wegwerkzaamheden een machine op een vrachtwagen aan het laden. Op dat moment passeerde een auto de vrachtwagen via het fietspad terwijl de weg afgesloten was. Hierop ontstond onenigheid tussen de automobilist en het slachtoffer. De bestuurder van de auto reed achteruit in de richting van het slachtoffer die de auto kon ontwijken. Vervolgens stapten de bestuurder en een bijrijder uit de auto en pakten de man bij zijn hals. Hierdoor liep hij een wondje in zijn hals op. De mannen zijn uiteindelijk in hun auto weggereden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Vandaag tussen 11.15 uur en 14.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Zeelberg. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een kleurentelevisie weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 21-05-2002 '
Lees ook