Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-07-2002
1e persbericht 23 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Dronken bestuurder na achtervolging aangehouden Na een achtervolging is dinsdag rond 4.20 uur op de Frederiklaan een 20-jarige automobilist uit Bladel aangehouden. De politie zag de man kort voor zijn aanhouding over de Marconilaan rijden waar hij in een bocht bijna de controle over zijn stuur verloor. Hierop gaf de politie de man een stopteken. Dit werd genegeerd en de automobilist reed met hoge snelheid verder over onder andere de Groenewoudseweg, Vredeoord en de Bezuidenhoutseweg. Op de kruising Groenewoudseweg Vredeoord reed de automobilist over een middengeleider heen. Vervolgens botste hij op de Frederiklaan tegen een geparkeerde auto en kon hij aangehouden worden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,75 weer. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten van wegnemen portefeuille aangehouden Na een onderzoek zijn maandagochtend in hun woning een 26-jarige man uit Nijmegen en een 24-jarige man uit Beuningen aangehouden. Beiden worden verdacht van het wegnemen van een portefeuille vanuit een bedrijf aan het Kennedyplein op 13 mei jl. De portefeuille werd uit een koffer van een medewerker gehaald. In de portefeuille zaten diverse pasjes, een rijbewijs en ruim 100 Euro. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Inbraak in woning
In een woning aan de President Rooseveltlaan is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand open te breken. Uit het pand worden een mobiele telefoon en ruim 550 Euro vermist.

Helmond: Bromfietser gewond
Op de kruising Hobbemalaan Van Ruysdaelstraat is maandag rond 15.00 uur een 77-jarige bromfietser uit Helmond gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 57-jarige Helmondse automobilist. De automobilist haalde de bromfietser in toen deze plotseling linksaf sloeg. Hierbij kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De bromfietser is met hoofdletsel overgebracht naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Helmond: Fietser gewond
Op de Weg naar Bakel is dinsdag rond 7.50 uur een 16-jarige fietser uit Bakel gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De jongen reed over het fietspad van de Weg naar Bakel richting Helmond. Plotseling schoot hij de rijbaan op om de weg over te steken. Hierdoor kwam hij in botsing met het voertuig van een 20-jarige bestuurder uit Milheeze. De bromfietser is met hoofd- en rugletsel overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Verdachte van vernieling raam aangehouden Na een melding van het gooien van een steen door een raam van een woning aan de Elzehoutstraat heeft de politie maandagavond een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op een parkeerplaats aan de Wilgenhoutstraat konden rond 21.30 uur een 14-jarige en een 15-jarige Helmonder aangehouden worden. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Beek en Donk: Mishandeling en bedreiging
In Beek en Donk is dinsdag rond 1.00 uur een 33-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen met een mes van zijn 37-jarige vrouw in hun woning in Beek en Donk eerder die avond. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Budel: Mishandeling
In zijn woning in Budel is dinsdag rond 4.50 uur een 31-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 35-jarige vriendin in hun woning kort voor zijn aanhouding. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Gemert: Onder invloed
Op de Bisonstraat is dinsdag rond 1.35 uur een 20-jarige automobilist uit Handel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,55 uit. De bestuurder kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.

Someren: Auto gestolen
Vanaf een oprit van een woning aan de Vecht is tussen maandag 20.30 uur en dinsdag 6.00 uur een blauwe Opel Astra met het kenteken NJ-XJ-53 weggenomen. In de auto lagen twee spelcomputers en een fotocamera.

Son: Automobiliste rijdt tegen muurtje
Op de kruising Afrikalaan Peellaan is maandagmiddag rond 16.10 uur een 53-jarige automobiliste uit Son door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig verloren en met haar auto in de tuin van een perceel aan de Afrikalaan terecht gekomen. Hierbij werden een hekwerk, een verkeersbord en een muurtje beschadigd. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Veldhoven: GSM weggenomen
Op de Teullandstraat is maandag rond 15.30 uur de mobiele telefoon van een 20-jarige Veldhovenaar weggenomen. Het slachtoffer liep op het trottoir met zijn mobiele telefoon in zijn hand toen een brommer hem van achteren naderde. De jongen kreeg vervolgens een klap tegen zijn hoofd en voelde dat zijn telefoon uit zijn handen werd gegrist. De bromfietser en een bijrijder zijn hierop gevlucht.

Waalre: Sigaretten gestolen
Uit een horecagelegenheid aan de Frederik Hendrikstraat is tussen zondag 22.00 uur en maandag 19.30 uur ingebroken. Uit het pand wordt een nog onbekende hoeveelheid sigaretten vermist. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader binnen is gekomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 23-07-2002 '
Lees ook