Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-05-2002 2e Persbericht van donderdag 23 mei 2002

Berichten uit de regio

Helmond: Man dood na woordenwisseling
Vandaag is uit onderzoek gebleken dat de 57-jarige J. Xhofleer uit Dongen, woensdagavond omstreeks 20.10 uur na een flinke woordenwisseling met een 37-jarige Helmonder onwel is geworden en is overleden. Het 57-jarige slachtoffer woonde tijdelijk bij de 37-jarige Helmonder in. Deze vond het tijd dat de man weer uit zijn huis vetrok waarna er en woordenwisseling ontstond met de noodlottige afloop. De 37-jarige Helmonder was als verdachte aangehouden maar is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Hapert: Diefstal personenauto
Tussen woensdagmorgen 09.00 uur en donderdagmorgen 11.30 uur is er vanaf de oprit van een woning aan de Van Gerwenstraat, een personenauto, merk Opel, type Astra 18i, kleur blauw, voorzien van het kenteken FT-XN-45, weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Donderdagmorgen om 03.05 uur is op de Leenderweg een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden de man wordt ervan verdacht, samen met enkele anderen, kort ervoor op de Aalsterweg een politieauto te hebben vernield. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Deurne: Aanranding
Op de Vloeieindseweg is vanmiddag omstreeks 13.20 uur een 17-jarig meisje uit Deurne door een blanke man, aangerand. De verdachte was gekleed in een besmeurde spijkerbroek en een dikke donkere jas met aan zijn voeten werkschoenen met stalen neuzen, op zijn hoofd had hij een baseball-cap welke hij diep over zijn ogen had getrokken. De man reed op een oude herenfiets en kwam op de Vloeieindseweg plotseling naast het slachtoffer rijden en begon haar te betasten. Door van haar af te slaan en te schoppen kwam de man te vallen en kon het slachtoffer wegkomen. De man riep haar na dat hij haar dan de volgende keer wel zou pakken. De politie verzoekt getuigen van deze aanranding zich met haar in verbinding te stellen.

Son: Diefstal personenauto
Vanaf een erf aan de Sonniuswijk is vanmiddag tussen 14.00 uur en 14.30 uur een personenauto, merk Nissan, type King Cap, kleur blauw, voorzien van het kenteken BS-88-YB, weggenomen. De auto stond daar onafgesloten en met de sleutels in het contact. De eigenaar hoorde dat de auto wegreed.

Helmond: Aanhouding terzake heling
Een 36-jarige inwoner van Sterksel is woensdagmiddag om 14.45 uur aangehouden. Op het erf van de man werd een tractor aangetroffen welke van diefstal afkomstig bleek te zijn. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De tractor is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Lieshout: Auto gestolen en weer terug
Donderdagmiddag tussen 17.30 uur en 17.35 uur is er vanaf een erf van een woning aan t Hof, een bestelauto weggenomen. De auto stond er met de sleutels in het contact. Plotseling zag de eigenaar zijn auto wegrijden. Een buurman die juist aan kwam rijden werd door de eigenaar gevraagd samen met hem de achtervolging op het gestolen voertuig in te zetten. De dader reed over de Molenheide in de richting Gerwen en haalde diverse malen gevaarlijk in. Op de Bosweg in Gerwen stopte de auto en rende de verdachte hard het bos in met achterlating van de auto en de sleutels. Nadat de politie ter plaatse was gekomen heeft de eigenaar de auto weer mee naar huis kunnen nemen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 24-05-2002 '
Lees ook