Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-01-2003 2e persbericht 25 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Gewapende overval
Op een woning aan de Spoelerstraat vond zaterdagochtend rond 10.00 uur een gewapende overval plaats. De bewoonster hoorde de deurbel, waarop haar zoon de deur opende. Vervolgens drongen twee mannen de woning binnen. Moeder en zoon werden bedreigd met een vuurwapen terwijl de daders om geld vroegen. Uiteindelijk zijn ze met sieraden gevlucht in de richting van de Kloosterdreef. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen die zaterdagochtend in de omgeving van de Spoelerstraat iets verdachts hebben gezien. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Eindhoven: Man tijdens pinnen beroofd
Op de Kruisstraat is zaterdagochtend rond 2.00 uur een 62-jarige Eindhovenaar beroofd toen hij geld aan het pinnen was. De man hoorde een bromfiets aan komen rijden terwijl hij bij de pinautomaat stond. De bestuurder stopte bij de man. De bijrijder stapte af en bedreigde hem. Hij nam vervolgens zijn pinpas, het gepinde geld en een identiteitsbewijs van het slachtoffer mee. De jongens reden op een donkerkleurige brommer en zijn naar schatting 20 jaar. De bijrijder had zwart haar en droge een rood/oranje kort jack. Ze zijn weggereden in de richting van het centrum.

Eindhoven: Vals geld
In een horecagelegenheid op het Stratumseind is zaterdag rond 2.40 uur een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt verdacht van het proberen te betalen in de horecagelegenheid met een vals briefje van 50 Euro. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het briefje van 50 Euro wordt nader onderzocht.

Eindhoven: Beroving
Op de Karel Martelweg is vrijdag rond 23.50 uur een 50-jarige man uit Veldhoven beroofd. De man fietste over het fietspad aan de eerdergenoemde straat toen drie mannen hem de weg versperden en om zijn geld en mobiele telefoon vroegen. Tevens bedreigden ze het slachtoffer met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en werd hij geslagen. Hierdoor viel hij op de grond. De daders zijn er met zijn portemonnee en zijn fiets vandoor gegaan. In de portemonnee van de man zaten enkele pasjes en ongeveer 60 Euro. De man liep een verwonding in zijn gezicht op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Eindhoven: Lokaalvredebreuk
In een bioscoop aan de Keizersgracht is zaterdag rond 15.50 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte weigerde na herhaaldelijk verzoek van het personeel om het pand te verlaten. Hij wilde geen bioscoopkaartje en geen consumpties kopen. Hij dronk alleen zijn eigen meegenomen blikjes bier leeg. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Fietser gewond, auto belandt in water Op de Noord Brabantlaan is zaterdag even na twaalf uur een 70-jarige fietser uit Veldhoven geschept door een 34-jarige Eindhovense automobilist die vanaf de A2 de Noord Brabantlaan op reed. Hij verloor hierbij de controle over zijn voertuig en kwam op het fietspad terecht, waar op dat moment de Veldhovenaar richting zijn woonplaats fietste. Na de fietser geschept te hebben belandde de automobilist met zijn voertuig in het kanaal. Hij zag zelf kans om uit de auto te komen. De fietser is gewond geraakt aan zijn hoofd en been en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde. Bij de automobilist is een bloedproef en een urinemonster afgenomen. De resultaten hiervan kunnen aantonen of de automobilist wel of niet onder invloed was.

Asten: Autogordelcontrole
Op de Wilhelminastraat en op de Meijelseweg is zaterdag tussen 11.00 en 12.30 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 80 voertuigen gecontroleerd. Vier personen kregen een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen.

Bergeijk: Woninginbraak
Uit een woning aan de Burgemeester Aartslaan zijn tussen vrijdag 15.00 uur en zaterdag 9.30 uur onder andere twee televisies, een spelcomputer, een computer en een digitale camera gestolen. De dader kwam binnen door aan de zijkant van de woning een raam open te breken.

Deurne: Motor gestolen
Vanuit een achtertuin behorende bij een woning aan de Avondrood is vrijdag tussen 17.00 en 21.00 uur een zwarte Aprilia RS 200 met het kenteken MB-VL-58 weggenomen. De dader heeft het slot van de tuinpoort vernield om binnen te komen.

Eersel: Marathonwagen en paardentuig gestolen
Uit een stal aan de Stokkelen zijn tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 8.15 uur een marathonwagen en paardentuig gestolen. Ook werd een aanhangwagen, die buiten op het erf stond, weggenomen. De dader kwam in de stal door een toegangsdeur open te breken.

Eersel: Aggregaat en aanhanger weggenomen
Uit een garage van een woning aan de Kerkstraat is tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 8.15 uur een aggregaat die op een aanhanger stond weggenomen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Eersel: Rijzadels gestolen
Vanuit een gebouw behorende bij een woning aan de Schadewijk zijn vrijdagmiddag vijf rijzadels weggenomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader binnen is gekomen.

Nuenen: Woninginbraak
In een woning aan de van Duynhovenlaan is vrijdagavond ingebroken. De dader kwam binnen door een keukenraam aan de achterkant van de woning te vernielen. Uit de woning werden sieraden, ongeveer 75 Euro en een digitale camera weggenomen.

Reusel: Fietser gewond
Op de Wilhelminalaan is zaterdag rond 12.20 uur een 35-jarige fietser uit Hapert gewond geraakt. De man fietste over de eerdergenoemde straat richting Marialaan toen hij plotseling in botsing kwam met een 74-jarige automobilist uit Hilvarenbeek, die een inrit in wilde rijden. De fietser is met verwondingen aan zijn schouder en been naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij naar huis.

Son: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de 1000 is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader vernielde een raam en nam een computer weg.

Veldhoven: Klok en barometer gestolen
Uit een woning aan de Volmolenweg zijn in de nacht van vrijdagavond een klok en een barometer gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Veldhoven: Inbraak in school
In een school aan de Messenmaker is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een raam werd vernield om binnen te komen. Uit het pand werden voor zover bekend een beeldscherm en een computer weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 25-01-2003 '
Lees ook