Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-01-2003
1e persbericht 25 januari 2003


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietser onder invloed betrokken bij aanrijding Op de Vestdijk is vrijdagavond rond 20.15 uur een 18-jarige bromfietser uit Eindhoven in botsing gekomen met een 80-jarige automobiliste uit Eindhoven. De vrouw reed over de Vestdijk en sloeg af richting Raiffeisenstraat. De bromfietser reed rechtdoor op de Vestdijk. De bromfietser bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,05 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Autoband vernield
Op de Hadewychlaan is vrijdag rond 19.50 uur een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het lek steken van een band van een auto in die straat kort voor zijn aanhouding. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond zag de politie op de kruising Wolvendijk A 270 een 32-jarige automobilist uit Nuenen met hoge snelheid voorbij rijden. De politie zette de achtervolging in. Op de Tongelresestraat negeerde de verdachte in eerste instantie het stopteken van de politie. Aangekomen bij de spoorwegovergang op de Tongelresestraat, waarvoor hij moest remmen, besloot de automobilist om toch te stoppen. De man bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse met een promillage van ruim 1,00 bevestigde dit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De politie hield zaterdag rond 2.00 uur op de Fransebaan een 49-jarige motorrijder uit Eindhoven aan. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,35 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Ekkerstraat is zaterdag rond 5.10 uur een 23-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Bij de man werd een promillage van ruim 0,90 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Teveel gedronken en betrokken bij aanrijding Op het 18 Septemberplein is zaterdag rond 4.15 uur een 23-jarige automobilist uit Veldhoven achter op de auto van een 31-jarige automobilist uit Luyksgestel gereden. Uit onderzoek bleek dat de Eindhovenaar teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. De man kreeg een boete van 190 Euro.

Eindhoven: Automobilist botst tegen lantaarnpaal Op de Insulindelaan is zaterdag rond 3.00 uur een 35-jarige automobilist uit Eindhoven met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De man is uitgestapt en weggelopen. De politie wist de man een eindje verder op de Insulindelaan aan te houden. Hij had een hoofdwond en bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,90 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Joyriding
Na een achtervolging zijn zaterdagochtend rond 4.30 uur op het Baekelandplein twee 17-jarige jongens uit Middelbeers en Oirschot aangehouden. De politie zag het duo kort daarvoor op de kruising Marconilaan Edisonstraat met verhoogde snelheid door rood rijden en zette de achtervolging in. Op het Baekelandplein vluchtten ze uit de auto. Na een onderzoek in de omgeving werden beiden aangetroffen onder een aantal struiken. Het portier van de auto, waarin de jongens reden, was opengebroken. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Handel in harddrugs
In een horecagelegenheid aan het Stratumseind is zaterdagochtend rond 00.45 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd betrapt toen hij harddrugs probeerde te verkopen door de portiers van de horecagelegenheid. Bij hem werden 28 XTC-pillen en een busje traangas aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Vrouw mishandeld
In zijn woning in Helmond West is zaterdag rond 5.00 uur een 33-jarige man onder hevig verzet aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 39-jarige vriendin in haar woning in Helmond Centrum. Dit gebeurde kort voor zijn aanhouding. De vrouw werd geschopt en geslagen. Ze is met pijnklachten in haar gezicht en buik naar het ziekenhuis gegaan. Na behandeling mocht ze naar huis. In haar woning werden diverse vernielingen aangebracht tijdens de mishandeling. De verdachte is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Helmond: Handel in softdrugs
In zijn woning in Helmond West is vrijdag rond 14.00 uur een 39-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht van handel in softdrugs. In zijn woning werden diverse verpakkingsmaterialen, vloeitjes en enkele kilos softdrugs aangetroffen. Ook werd een emmer aangetroffen waarin tabak en weed reeds met elkaar vermengd waren ter voorbereiding van het maken van joints. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Inbreker overlopen
In een winkel aan de Molenstraat is vrijdagavond rond 20.00 uur een inbreker overlopen door de eigenaar. De winkelier ging een kijkje nemen in de winkel omdat er mogelijk ingebroken werd volgens een getuige die hem waarschuwde. Daar liep hij de dader tegen het lijf. Na wat getrek en geduw tussen beide partijen zag de dader kans om een ruit van een deur kapot te slaan en te vluchten. Hij was in het pand gekomen door een lichtkoepel op het dak te vernielen.

Helmond: Verdachte met gestolen cirkelzaag aangehouden Op de Blinkertsestraat is vrijdag rond 15.35 uur een 34-jarige man uit Helmond aangehouden. De verdachte man fietste daar met een cirkelzaag op zijn stuur. Toen hij de politie zag fietste hij snel weg, waarop hij staande werd gehouden voor een controle. Uit onderzoek bleek dat de cirkelzaag eerder die dag was weggenomen uit een berging van een flat aan de Wolfstraat. In hetzelfde flatgebouw werd in nog acht bergingen ingebroken. Het is vooralsnog onduidelijk of uit deze bergingen spullen werden weggenomen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij de inbraken in de eerdergenoemde bergingen.

Geldrop: Henneptoppen uit woning weggenomen
Na een melding van een inbraak in een woning aan de Amundsenlaan stelde de politie vrijdagavond direct een onderzoek in. In de directe omgeving, op het Raamveld, kon rond 23.00 uur een 32-jarige verdachte Veldhovenaar aangehouden worden. Bij de man werden een breekijzer, een heggenschaar, een thermostaat en een handschoen aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte rook naar hennep. Uit verder onderzoek bleek dat in de woning aan de Amundsenlaan was ingebroken door een raam aan de achterkant te vernielen. In de woning werd op de zolder een hennepkwekerij aangetroffen, die zojuist grotendeels geoogst was. De stroom werd illegaal afgetapt. De restanten van de planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Later die avond kwam de bewoner van het pand thuis. De man was onder invloed maar besloot toch in zijn auto te stappen en weg te rijden. Hierop werd hij door de politie op de Abel Tasmanstraat aangehouden. Bij de man werd een alcoholpromillage van ruim 1,80 vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Luyksgestel: Hond overleden bij woningbrand
In een woning aan de Hoolstraat is zaterdag net na middernacht brand ontstaan. In de woning waren geen personen aanwezig. Een hond, die wel binnen zat, overleed aan de gevolgen van de band. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand wordt door de politie onderzocht.

Maarheeze: Automobilist onder invloed raakt in slip Op de A2 is zaterdagochtend rond 1.40 uur een een 39-jarige automobilist uit Meerssen met zijn auto in de slip geraakt toen hij zijn mobiele telefoon probeerde in te schakelen. Hij kwam met zijn auto tegen een boompje tot stilstand. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,70 uit. De man kreeg een boete van 190 Euro.

Nuenen: Bromfietster gewond
Op de kruising Vincent van Goghstraat Smits van Oyenlaan is vrijdag rond 22.10 uur een 45-jarig bromfietster uit Nuenen gewond geraakt. De vrouw reed over de Smits van Oyenlaan toen plotseling een 42-jarige automobilist uit Nuenen, die in dezelfde richting reed, rechtsaf sloeg. De automobilist verleende geen voorrang aan de vrouw waarop een aanrijding ontstond. De vrouw is met verwondingen aan haar arm overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Automobilist onder invloed rijdt voortuin in Op de Biezenkuilen is vrijdagavond rond 23.50 uur een 20-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn stuur verloren en met zijn auto een voortuin van een woning ingereden. De automobilist had behoorlijk gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim
2,30 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 25-01-2003 '
Lees ook