Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-06-2002
1e persbericht 25 juni 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Eisenhowerlaan is dinsdag rond 2.40 uur een 34-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,60 uit. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.

Eindhoven: Van geld beroofd bij pinautomaat
Op de Kruisstraat is dinsdag rond 00.15 uur een 21-jarige Eindhovense beroofd. De vrouw had geld gepind toen zij plotseling van achteren werd vastgegrepen en op de grond werd gegooid. De dader pakte vervolgens het gepinde geld, dat de vrouw in haar broekzak had gestopt, en vluchtte. Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur, ongeveer 1.70 meter lang met zwarte haren. Hij droeg zwarte kleren. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte met winkelverbod steelt bakje salade In een winkel aan de Geldropseweg is maandag rond 16.45 uur een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van een bakje salade uit de winkel. Daarnaast heeft de verdachte een verbod om de winkel te betreden genegeerd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
Op de Fockema Andreastraat zijn maandag rond 19.30 uur twee Eindhovenaren aangehouden (18 en 20 jaar). Zij worden verdacht van het mishandelen van een 23-jarige Eindhovenaar kort voor de aanhouding. Het slachtoffer en de verdachten hadden onenigheid met elkaar en zijn aan het vechten geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het MMC in Veldhoven. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Helmond: Tuinstel gestolen
Uit een tuin behorende bij een woning aan de Saxofoonstraat is tussen zondag 20.00 uur en maandag 19.45 uur een tuinstel gestolen. Het tuinstel heeft een waarde van ruim 300 Euro.

Helmond: Bier drinken op straat
Op de Kasteel Traverse is maandag rond 20.45 uur een 34-jarige man uit Helmond aangehouden. De verdachte verschool zich achter een politieauto en dronk een blikje bier. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Roodlichtcontrole
Maandag is tussen 16.30 en 18.00 uur op de kruising Nachtegaallaan Ruusbroeclaan - Reigerlaan een roodlichtcontrole gehouden. Vijf fietsers kregen een bekeuring omdat zij door rood reden.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan de Julianalaan zijn in de nacht van maandag op dinsdag voor zover bekend twee horloges weggenomen. De dief is gevlucht toen plotseling het alarm afging en de bewoners wakker werden. De dader is binnengekomen door een raam open te breken.

Asten: Mishandeling en bedreiging
In zijn woning aan de Halcamp is dinsdag rond 2.30 uur een 48-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn 19-jarige zoon bij zijn woning aan de Daliastraat eerder die avond. Ook bedreigde de verdachte een 45-jarige vriend uit Asten van zijn ex-vrouw. De zoon werd met een hard voorwerp tegen zijn hoofd geslagen. Hij kon de slag gedeeltelijk afweren. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Bestelauto gestolen
Vanaf de Munterstraat is tussen maandag 23.00 uur en dinsdag 6.45 uur een witte Ford Transit met het kenteken VT-03-GH gestolen. In de auto lag een gereedschap voor het zetten van tegels.

Best: Inbraak in woning
In een woning aan de Fazantlaan is maandag ingebroken. De dader kwam binnen door een openstaand raam. Uit de woning worden een horloge en een GSM vermist. Uit een tuinhuisje dat niet op slot zat is vervolgens een elektrische heggenschaar weggenomen. Verder werd uit en caravan die op de oprit stond een combi TV/Video weggenomen.

Duizel: Woninginbraak
In een woning aan het Smitseind is maandag ingebroken. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader is binnengekomen en wat er vermist wordt.

Eersel: Wielrenner vliegt van fietst
Op de N397 is maandagavond rond 19.30 uur een 23-jarige wielrenner uit Eindhoven gewond geraakt toen hij in botsing kwam met de auto van een 50-jarige man uit Duizel. De wielrenner naderde de N397 vanuit de Schadewijk. Op de kruising remde hij zo hard dat hij over het stuur van zijn fiets vloog en op de N397 onder de auto van de man uit Duizel terechtkwam. Hij werd door de auto een aantal meters meegesleept. De fietser is overgebracht naar het MMC in Veldhoven met een gebroken schouderblad.

Gemert: Autobrand
In een geparkeerde auto aan de Dommel is dinsdag rond 5.15 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Nuenen: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Molenkamp is tussen zondag 16.00 uur en maandag 21.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken. Uit het pand worden diverse lampen, karaffen, schalen en vazen vermist. De totale waarde van de vermiste spullen is vooralsnog onbekend.

Valkenswaard: Bedreiging na winkeldiefstal
Op de Corridor is maandag rond 19.15 uur een 58-jarige medewerker van een winkel bedreigd. De medewerker zag een man vlees uit de winkel wegnemen en probeerde hem samen met enkele andere personeelsleden aan te houden. Hierop bedreigde de dader het personeel met een mes en wist samen met een vrouw die bij hem was te ontkomen. Beiden zijn op een fiets gevlucht. Het gaat om een man van ongeveer 1.70 lang, hij heeft zwart haar en is ongeveer 38 jaar. Hij droeg een pet en een bruine broek met een bruin/beige poloshirt. De vrouw is ongeveer 1.60 meter lang, heeft een gezet postuur en is tussen de 35 en 40 jaar oud. Ze droeg een strakke broek en een jasje.

Veldhoven: Drugs aangetroffen in auto
Tijdens een algemene controle werd in de auto van een 38-jarige man uit Helmond een zakje wiet, een bolletje cocaïne en een base pijp aangetroffen. De goederen en de auto van de verdachte zijn in beslag genomen. De 38-jarige bestuurder en zijn 24-jarige Geldropse bijrijdster zijn rond 3.15 uur aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 25-06-2002 '
Lees ook