Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-01-2003
1e persbericht 26 januari 2003


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Inbraak in auto dubbel pech voor eigenaar Na een melding van getuigen dat ingebroken was in een auto aan de Smalle Haven stelde de politie zaterdagochtend meteen een onderzoek in. Op de Vestdijk kon rond 3.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Bij hem werden 39 XTC-pillen, 3 cachetjes met vermoedelijk cocaïne en ruim 250 Euro aangetroffen en in beslag genomen. Op het Stationsplein kon kort daarna een tweede verdachte, een 22-jarige Helmonder aangehouden worden. De 20-jarige verdachte verklaarde de harddrugs en het geld uit de auto aan de Smalle Haven weggenomen te hebben. Toen de 19-jarige Eindhovense eigenaar van de auto aangifte kwam doen van inbraak in zijn auto op het politiebureau werd ook hij aangehouden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en of de harddrugs daadwerkelijk afkomstig zijn uit de auto van de 19-jarige Eindhovenaar.

Eindhoven: Vernielingen na conflict
Op de Nieuwe Fellenoord zijn zondag rond 3.00 uur een 23-jarige en een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van het uitlokken van ruzie met een groep jongeren van 16 en 17 jaar. Het conflict dreigde uit de hand te lopen waarop de jongeren, bestaande uit ongeveer zes personen, een woning van één van hen zijn binnengegaan aan de Nieuwe Fellenoord. Hierop werden een fiets en tegels tegen de ruiten van de woning gegooid, waardoor twee ramen werden vernield. De beide verdachten zijn de cel in gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Harddrugs
Op de Rijnstraat is zaterdag rond middernacht een 37-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie hield de automobilist staande voor een algemene controle. Toen de man zijn papieren wilde pakken zag de politie in zijn auto enkele cachetjes met vermoedelijk cocaïne liggen. Hierop is de verdachte aangehouden op verdenking van handel in drugs. In totaal werden zes cachetjes bij de hem aangetroffen en een geldbedrag van ruim 1000 Euro. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Deuk in taxi geschopt
Op de Stationsweg is zondag rond 5.50 uur een 18-jarige jongen uit Vught aangehouden. Hij wordt verdacht van het schoppen en slaan tegen een taxi op de Dommelstraat kort voor zijn aanhouding. De jongen is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Huiselijk geweld
In zijn woning in het stadsdeel Gestel is zondag rond 00.30 uur een 38-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 34-jarige vrouw in hun woning kort voor zijn aanhouding. De vrouw werd geslagen en liep verwondingen aan haar arm en hoofd op. Ze stelt zich onder doktersbehandeling. De man is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Onder invloed
De politie heeft zondagochtend rond 4.55 uur op de A58 een 26-jarige automobilist uit het Belgische Landen betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Bij de man werd een promillage van ruim 1,45 vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Raiffeisenstraat is zondagochtend rond 00.30 uur een 23-jarige automobilist uit Sint Oedenrode aangehouden. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,90 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroofd van net gekochte kleding
Op de Dommelstraat is zaterdag rond 17.00 uur een 35-jarige man uit Leenderstrijp beroofd van zijn juist gekochte kleding. De man liep over de eerdergenoemde straat met twee tassen in zijn hand. Plotseling bedreigde een onbekende man hem met een mes en eiste de twee tassen op. De kleding in de tassen heeft een waarde van ruim 550 Euro. De dader is vervolgens met de buit gevlucht richting Tramstraat. Het gaat om een blanke man, ongeveer 1.90 meter lang met een kaal hoofd. Hij had een atletisch gebouwd figuur en droeg een zwarte lederen jas met een beige trainingsbroek.

Eindhoven: Brand in woning
In een woning aan het Hemelrijken is zaterdagavond rond 23.20 uur brand ontstaan. Er was niemand in de woning aanwezig. De brandweer doofde het vuur. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en houdt hierbij rekening met brandstichting.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan de Ben van Dorsstraat zijn tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 3.30 uur een halogeenlamp, een DVD systeem, autosleutels, een GSM en ongeveer 35 DVDs gestolen. De dader kwam binnen door een raam van een tuindeur aan de achterkant van de woning te vernielen.

Helmond: Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal Op het Noordende is zondagochtend rond 2.00 uur een 43-jarige automobilist uit Helmond met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,40 vastgesteld. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak in woning
In een woning aan de Mauritslaan is zaterdag tussen 11.50 en 14.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam te vernielen. Uit de woning werden sieraden en geld weggenomen.

Best: Computer gestolen
Uit een bedrijf aan de Rendierhei is in de nacht van vrijdag op zaterdag een computer gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Bladel: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Hallenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Uit het pand werd voor zover bekend een computer weggenomen. De dader kwam binnen door aan de voorkant van het gebouw een raam te vernielen.

Geldrop: Hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan de Fleskensstraat heeft de politie zaterdagmiddag rond 16.15 uur twee hennepkwekerijen ontmanteld. Eén kwekerij bestaande uit 97 planten werd op een slaapkamer aangetroffen. De tweede, met 130 planten, bevond zich op zolder. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De kwekerijen werden geoogst op het moment dat de politie binnenviel. De 36-jarige bewoner van het pand kon aangehouden worden. Hij is naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek. Twee andere personen, die de bewoner hielpen bij het oogsten, zagen kans om de woning uit te vluchten.

Gemert: Mishandeling
In een horecagelegenheid aan de Handelseweg is zaterdagochtend rond 3.40 uur een 21-jarige inwoner van Venlo aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding een 21-jarige inwoner van Gemert met een barkruk op zijn hoofd hebben geslagen na een onenigheid. Het slachtoffer is voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Handel: Sieraden en satellietdecoder gestolen
Uit een woning aan de Haveltweg zijn zaterdag tussen 11.00 en 19.00 uur sieraden en een satellietdecoder gestolen. De dader kwam binnen door aan de zijkant van het pand een raam te vernielen.

Heeze: Overlast
Op de Nieuwendijk is zaterdag rond 23.45 uur een 16-jarige jongen uit Geldrop aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor in een horecagelegenheid aan de eerdergenoemde straat ruzie hebben gezocht met bezoekers. Toen de portier de verdachte buiten wilde zetten verzette hij zich en trok de jas van de portier kapot. De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en mochten de jongen na verhoor mee naar huis nemen.

Son: Automobiliste rijdt tegen garagedeur
Op de Parklaan is zaterdagmiddag rond 15.40 uur een 43-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor met haar auto tegen een garagedeur van een woning aan de eerdergenoemde straat zijn gereden. De vrouw is vervolgens uitgestapt en door de straat gaan dwalen. Ze maakte een verwarde indruk. Zij is overgebracht naar het politiebureau. Het hulpverleningstraject wordt in gang gezet voor de vrouw.

Valkenswaard: Bromfiets tegen boom
Op de Geenhovensedreef is zaterdag rond middernacht een 15-jarige bromfietser uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren nadat hij tegen een stoeprand reed. Hij botste hierdoor met zijn bromfiets tegen een boom. Zijn 15-jarige bijrijder uit Valkenswaard raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 26-01-2003 '
Lees ook