Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-06-2002 2e persbericht 26 juni 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven:Man beroofd
Woensdagmorgen rond 9.30 uur is in de Nachtegaallaan een 26-jarige Eindhovenaar van zijn gsm beroofd. De man werd in eerste aanleg aangesproken door een jongen die zijn gsm wel eens wilde zien. De man ging hier niet op in. Even later fietste de man op de Nachtegaallaan en was bezig met telefoneren. Een jongen op een brommertje rukte bij het slachtoffer de telefoon uit zijn handen. Daarachter reed een jongen op een fiets die het slachtoffer omduwde. De Eindhovenaar viel tegen een geparkeerde auto.

Helmond: Hennepkwekerij opgerold
Dinsdagmiddag rond 15.15 uur is in een woning aan de Vogezen in Helmond door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner, een30-jarige Helmonder, had op zolder 166 hennepplanten staan. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn door de politie in beslaggenomen. Het energiebedrijf doet aangifte bij de politie omdat de stroom voor de kwekerij illegaal werd omgeleid. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Handel: Twee jongetjes gepakt met gestolen auto Woensdagmorgen rond 9.00 uur zijn door de politie op de Haveltweg in Handel een 13-jarige jongen uit Eindhoven en een 14-jarige jongen uit Gemert aangehouden. De verdachten reden met een auto die s nacht gestolen was in Gemert. De auto, een Mini 1000, is in beslaggenomen. De twee kinderen zijn in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Preventieve controle politie en buurtcoördinatoren De politie heeft dinsdagavond samen met twee buurtcoördinatoren, die deel uitmaken van het buurtpreventieproject in de wijk De Hazelaar, een preventieve controle gehouden. Deze controle was met name gericht op niet afgesloten autos, waardevolle spullen die in autos achterblijven en niet afgesloten woningen, met als doel het zoveel mogelijk voorkomen van inbraken.

In de wijk staan in totaal 90 woningen waarvan bij 17 woningen de deuren en/of ramen niet afgesloten te waren en bij 6 woningen de poort van de achtertuin niet op slot was. Vervolgens werden in zeven gevallen sleutels op deuren en fietsen aangetroffen en had één woning een overvolle brievenbus. Verder bleken 14 autos in de wijk niet afgesloten te zijn en lagen in 8 autos waardevolle spullen. De bewoners en de eigenaren van de fietsen en de autos zijn direct geïnformeerd hierover. Dit gebeurde door middel van preventieberichten die uitgedeeld werden en door persoonlijke gesprekken met de betreffende personen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 26-06-2002 '
Lees ook