Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-06-2002 3e persbericht 26 juni 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Antoon Coolenlaan is tussen maandag 17 juni jl. en woensdag 15.15 uur een witte Volkswagen Polo met het kenteken 40-GP-HD gestolen.

Eindhoven: Geld weggenomen
Na een melding van het wegnemen van een geldbedrag van een 15-jarige jongen uit Eindhoven op het Stadhuisplein stelde de politie woensdagavond een onderzoek in. Op de Geldropseweg werd rond 19.10 uur een 22-jarige verdachte zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Het slachtoffer was op het Stadhuisplein aan het skaten toen een onbekende man om geld bedelde. Toen de jongen hem een beetje geld wilde geven en dit wilde pakken griste de onbekende een briefje van 10 Euro uit zijn broekzak en liep weg. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling na diefstal fiets
Na een melding van diefstal van een fiets en een mishandeling op de Roosje Vosstraat stelde de politie woensdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Op de Begijnenhof kon vervolgens een 31-jarige verdachte zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden worden. Het incident ontstond toen de fiets van een 47-jarige Eindhovense voor haar woning werd weggenomen. De vrouw schakelde meteen haar zoon in die op de Roosje Vosstraat de fietsendief aansprak. Op dat moment had de dader de fiets niet meer bij zich. De zoon werd geslagen en op de grond geduwd. Toen zijn moeder hem wilde helpen werd ook zij geslagen. De vrouw heeft pijn aan haar hoofd en haar kleding is gescheurd door de mishandeling. De fiets is inmiddels in de buurt teruggevonden en weer in het bezit van het slachtoffer. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Negeren van rood licht komt verdachte bromfietser duur te staan Op de kruising Eindhovensedijk - Erica zag de politie woensdagmiddag rond 17.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Eindhoven door rood rijden. Toen de verdachte tot stilstand werd gebracht trof de politie bij de controle van de bromfiets een boksbeugel in de buddyseat aan. Deze is in beslag genomen. Hierop is de bromfietser aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Telefoonkaarten weggenomen
In het Anne Frankplantsoen is woensdag rond 17.30 uur een 25-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van twee telefoonkaarten uit een winkel aan de Kleine Berg eerder die middag. Een onbekende man kwam rond 16.45 uur de winkel aan de Kleine Berg binnen en vroeg om een stel telefoonkaarten. Toen de medewerker deze op de toonbank neerlegde griste de dief twee telefoonkaarten weg en vluchtte. Toen de medewerker de dief achtervolgde werd hij bedreigd met een onbekend voorwerp. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Kleding van waslijn gehaald
Vanaf een balkon behorende bij een woning aan de Penningstraat is dinsdag tussen 8.00 en 18.00 uur de was van de lijn weggenomen. De bewoners waren op dit moment niet thuis. Het gaat om een broek, een trui en polo shirt met een totale waarde van minimaal 220 Euro.

Asten: Brand in schuur
In een schuur behorende bij een woning aan de Busselseweg is woensdagmiddag rond 16.20 uur brand ontstaan. De brandweer heeft het vuur geblust maar de schuur niet meer kunnen redden. Gedurende de brand is een gedeelte van de Busselseweg afgezet. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Lieshout: Bosbrand
In een bosperceel in de directe omgeving van de Lijsterlaan en de Merellaan is woensdag rond 16.20 uur brand ontstaan. De brand bestreek een gebied van ongeveer 1.000 m². De brandweer heeft het vuur gedoofd. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Mierlo: Snelheidscontrole
Op de Santheuvel West is woensdag tussen 11.30 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 150 gecontroleerde voertuigen reden negen bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan in deze straat.

Nuenen: Onder invloed
Op de Tomakker is woensdagavond rond 20.50 uur een 41-jarige automobilist uit Nuenen betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Snelheidscontrole
Op de Koningin Julianalaan is woensdag tussen 15.15 en 16.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 70 gecontroleerde voertuigen reden vier bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan in deze straat.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 26-06-2002 '
Lees ook