Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 27-02-2003 2e persbricht van donderdag 27 februari 2003 Berichten uit de regio

Helmond: Aanhouding na diefstal
Op het Stationsplein is woensdagavond om 19.20 uur een 30-jarige man aangehouden. personeel en passagiers van de spoorwegen hadden de man in een coupe opgesloten. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor uit een jas van een passagier een portemonnaie te hebben weggenomen. Getuigen hadden dit gezien en waarschuwden de conducteur die samen met enkele passagiers en het slachtoffer de man in een coupé vasthielden waarna hij werd overgedragen aan de politie. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond omstreeks 19.20 uur, is een 16-jarige Helmondse bromfietser bij een aanrijding op de kruising Kromme Steenweg Frans Joseph van Thielpark, gewond geraakt. Een 39-jarige Helmondse automobilist wilde vanaf de Kromme Steenweg linksaf slaan en verleende de hem tegemoetkomende bromfietser geen voorrang. De bromfietser kwam hierbij ten val en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
politieambtenaar Een 34-jarige inwoner van Venray is woensdagavond om 20.20 uur op de Ten Hagestraat aangehouden. De man reed zonder licht over de Ten Hagestraat en reed daarbij en politieambtenaar bijna aan. Toen de politieambtenaar de man wilde laten stoppen ging hij er, hard roepend vandoor. Even later kon hij toch worden aangehouden. De man was zeer boos en gooide zijn fiets tegen de politieauto. Voordat de man aangesproken kon worden op zijn gedrag gaf hij de politieambtenaar die het dicht bij hem stond met gebalde vuist een klap in het gezicht. Hierop werd de verdachte onder hevig verzet aangehouden. Hij is ingesloten en inverzekering gesteld.

Leende: Eenzijdig ongeval met
Gisterenavond om 21.05 uur is op de A2, richting Eindhoven, een 53-jarige automobilist uit Heeze aangehouden. De man was kort ervoor betrokken bij een eenzijdig ongeval waarbij hij de macht over het stuur verloor en in de sloot naast de weg belandde. Uit onderzoek bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,20 promille aan. De verdachte kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Op het Hendrik de Keyzerplein is donderdagmorgen om 01.05 uur een 22-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Bij controle bleek de man onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Veldhoven: Aanhoudingen terzake heling
Donderdagmorgen om 04.15 uur zijn op Christinastraat een 20 jarige inwoner van Veldhoven, een 18-jarige inwoner van Knegsel en een 18-jarige Helmonder aangehouden. De drie verdachten waren bezig enkele dozen een woning in te brengen. Toen de politie vroeg wat er in de dozen zat en waar men deze vandaan had konden de drie mannen geen afdoende verklaring geven. Bij onderzoek in de woning van een van de verdachten werd ook nog een namaakpistool aangetroffen. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De dozen, met daarin computerprinters zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld. .

Eindhoven: Roodlicht controle
Vanmorgen is op de kruising van de Willemstraat met de Lodewijk Napoleonstraat een roodlicht controle gehouden. 40 bestuurders werden geverbaliseerd.

Eindhoven: Actie tegen overlast in centrum
De politie heeft woensdag in het centrum van Eindhoven een actie gehouden om de overlast van dak - en thuislozen, drugsgebruikers en drugsdealers tegen te gaan. Zon 12 agenten hebben tussen 13.00 en 22.00 uur gecontroleerd in het gebied De Bergen, de Dommelstraat en de Stationsweg. De actie werd gehouden in het kader van het Centrum Overlast Project, dat in juli 2001 is begonnen. Er werden in totaal 23 mensen aangehouden voor diverse overtredingen, zoals het drinken van alcohol op de openbare weg, het dragen van een verboden mes en het gebruik van harddrugs op de openbare weg. Ze zijn met een proces-verbaal heengezonden. Eén verdachte zit nog vast. De 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats had bijna 40 XTC-pillen bij zich.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 27-02-2003 '
Lees ook