Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-05-2002 2e Persbericht 29 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Medewerkers overmeesteren overvaller Medewerkers van een tankstation aan het Vredeoord hebben woensdag tussen 12.15 en 12.30 uur een 17-jarige verdachte overvaller uit Berlicum overmeesterd en overgedragen aan de politie. De verdachte kwam het pand binnen en gaf aan dat dit een overval was. Hij bedreigde de medewerkers met iets dat leek op een wapen en liep in de richting van de kassa. De medewerkers zagen toen kans om de verdachte te overmeesteren. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Vouwwagen gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Johannes Vermeerlaan is tussen vrijdag 20.00 uur en dinsdag 17.00 uur een vouwwagen gestolen. De vouwwagen is beige en voorzien van een ijzeren opzetframe.

Helmond: Fiets uit schuur gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Karekietstraat is dinsdag tussen 9.30 en 12.30 uur een fiets gestolen. De dader kwam in de schuur via een niet afgesloten deur.

Best: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Kerkstraat zijn dinsdag tussen 18.45 en 22.30 uur geld, een GSM, twee jassen en parfum gestolen. De dader is vermoedelijk door een niet afgesloten balkondeur binnengekomen.

Best: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Waal is woensdag tussen 6.00 en 7.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een aan de zijkant van het pand een raam te vernielen. Het is vooralsnog onduidelijk of er spullen uit het bedrijf worden vermist.

Budel/Heeze: Parasols gestolen
Uit de achtertuin van een woning aan de Grensweg is in de nacht van dinsdag op woensdag een parasol met standaard gestolen. De parasol heeft een totale waarde van ruim 500 Euro.

Uit een tuin van een woning aan de Sterkselseweg is tussen dinsdag 21 mei jl. en afgelopen dinsdagavond een parasol gestolen. Ook deze parasol heeft een waarde van ongeveer 500 Euro.

Geldrop: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Langstraat is woensdag tussen 11.00 en 11.30 uur een 36-jarige vrouw uit Geldrop het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw was aan het winkelen en had haar tas aan een buggy hangen. In een onbewaakt moment is haar portemonnee, een portefeuille en een bos sleutels weggenomen. In de portemonnee zaten een paar honderd Euro en een aantal pasjes. In de portefeuille zat een kentekenbewijs.

Heeze: Verkeerscontrole
Op de Zegge is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 17 bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een gesloten verklaring.

Nuenen: Fietsen uit schuur weggenomen
Uit een schuur aan het Wettenseind zijn tussen dinsdag 22.30 uur en woensdag 7.30 uur drie fietsen en een motormaaier gestolen. De dader kwam binnen door een deur open te breken.

Someren: Auto gestolen
Vanaf de Cooperatiestraat is tussen dinsdag 20.00 uur en woensdag 7.15 uur een blauwe Volkswagen Golf Variant met het kenteken XG-LD-01 gestolen.

Son: Powerplate gestolen
Uit een bedrijf aan de Amerikalaan is in de nacht van dinsdag op woensdag een powerplate gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de voorkant van het pand open te breken.

Valkenswaard: Woninginbraak
Uit een woning aan de Hertogin Johannastraat zijn tussen dinsdag 16.00 uur en woensdag 6.45 uur een aantal balpennen, een nietmachine, een rekenmachine, een meetlint en een hangslot gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen.

Veldhoven: Man gewond na instorten sloopwoning
Woensdagmiddag rond 13.40 uur is een 21-jarige Helmonder gewond geraakt nadat de eerste-verdiepingsvloer van de woning waarin hij aan het werken was instortte. De woning staat aan de Dorpsstraat en de bovenste verdieping was al gesloopt. Het 21-jarige slachtoffer en een 17-jarige jongen, beiden uit Helmond, waren in de woning op de begane grond aan het werk. Zij werken voor een Helmonds sloopbedrijf in opdracht van een Veldhovens aannemersbedrijf. Door onbekende oorzaak zakte de vloer van de eerste verdieping in. De 17-jarige sloper kon ontkomen aan het ingestorte plafond, maar de 21-jarige kwam onder het puin terecht. Balken, een volle boiler, een cv-ketel en delen van de schoorsteen lagen op de man. De brandweer van Veldhoven, twee ambulances en politie gingen ter plaatse. Ook de traumahelikopter uit Nijmegen is naar Veldhoven gekomen. Het puin moest omzichtig van het slachtoffer gehaald worden. Ander puin dreigde op het slachtoffer te schuiven. Twee takels werden ingeschakeld om het zware puin op te tillen en om het schuiven van het andere puin te voorkomen. Ambulancepersoneel en leden van de traumahelikopter zorgden voor het slachtoffer toen die gedeeltelijk vrij kwam te liggen. De man was steeds aanspreekbaar. Om 14.55 uur was de man bevrijd en kon hij naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven vervoerd worden. Volgens de eerste berichten had hij breuken in bekken en benen. De 17-jarige sloper was niet gewond. Hij is door de GGD opgevangen. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Run is woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 761 gecontroleerde voertuigen reden 140 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 29-05-2002 '
Lees ook