Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 31-05-2002
1e Persbericht 31 mei 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Autobrand
Op de Jan van Goyenstraat heeft de brandweer vrijdagochtend rond 3.00 uur een autobrand geblust. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Eindhoven: Verdachte van diefstal portemonnee aangehouden Op de Kerkstraat is donderdag rond 23.45 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een portemonnee van een 22-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer stond op de Kerkstraat in een telefooncel te bellen en had zijn portemonnee daar op een schap gelegd. Plotseling kwam een onbekende aanfietsen die zijn portemonnee weggriste. In de portemonnee zaten pasjes en ongeveer 35 Euro. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Bromfietsers gewond
Op de kruising Hugo van der Goeslaan Jeroen Boschlaan zijn donderdag rond 19.30 uur een 63-jarige Eindhovense bromfietser en een 25-jarige bestuurder van een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de aanrijding is ontstaan. De 63-jarige vrouw van de bromfietser, die achterop zat, is met een beenbreuk overgebracht naar het MMC in Eindhoven. De bestuurder van de bromfiets klaagde over pijn aan zijn rug.

Eindhoven: Gewapende overval
Donderdagavond rond 23.10 vond een gewapende overal plaats op een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat. Een onbekende man kwam het pand binnen en bedreigde een medewerker met een vuurwapen. Hij eiste geld. De dader is vervolgens met een buit van ruim 1.000 Euro gevlucht. Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur, ongeveer 1.75 meter lang, tussen de 20 en 25 jaar met een normaal tot tenger postuur. Hij had kort zwart krullend naar achteren gekamd haar en droeg een zonnebril.

Eindhoven: Jongen op gestolen motor gaat op snelweg onderuit Op de A2 is vrijdagochtend rond 2.20 uur een 18-jarige Eindhovenaar met een motor onderuit gegaan op de snelweg. De jongen liep verwondingen aan zijn knie op en is overgebracht naar het MMC in Eindhoven. Uit onderzoek bleek dat de motor donderdagochtend tussen
1.30 en 5.00 uur was weggenomen vanaf de Anna Paulownastraat in Eindhoven. De politie stelt een verder onderzoek in naar de zaak.

Eindhoven: Vernieling auto
Op de Edenstraat is vrijdag rond 1.20 uur een 20-jarige jongen uit Waalre aangehouden. Hij wordt verdacht van het al fietsende tegen een geparkeerde auto schoppen op de Edenstraat. Hierop ging het alarm van het voertuig af. Een politiesurveillance hoorde het alarm en ging poolshoogte nemen. Zij hielden vervolgens de verdachte aan. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Oirschotseweg is tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 7.00 uur een zilvergrijze Duitse Volkwagen Jetta met het kenteken WES-CG320 gestolen.

Geldrop: Auto weggenomen na woninginbraak
In een woning aan de Heibeekstraat is donderdag ingebroken. De dader is binnengekomen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Een grijze Fiat Uno met het kenteken XL-60-LG werd vanaf de inrit van de woning weggenomen. Het is vooralsnog onbekend of er verder nog spullen uit de woning worden vermist.

Nuenen: DVD-speler gestolen
Uit een woning aan de Tweevoren is donderdag tussen 16.45 en 22.30 uur een DVD-speler en een afstandsbediening gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de voorkant van de woning open te breken.

Someren: Gereedschap weggenomen
Van het Sloot zijn donderdag tussen 18.15 en 18.30 uur in een onbewaakt moment een kruiwagen, een waterpas, twee schoppen, een meetlint, een stootlint, verf, touw, een bandentang en twee beitels weggenomen. Een 62-jarige man uit Someren die met straatwerkzaamheden bezig was liet de spullen heel even onbeheerd achter. Toen hij terugkwam was het gereedschap verdwenen.

Son en Breugel: Woningbrand
In een woning aan de Uranuslaan is vrijdagochtend rond 1.00 uur brand ontstaan. De brandweer bluste het vuur. De 42-jarige bewoner had een pan met vet op het vuur gezet en is vermoedelijk in slaap gevallen. Hij is wakker geschrokken van de brand en door een raam naar buiten gesprongen om aan de brand te ontsnappen. Hierdoor liep de man lichte verwondingen op waaraan hij in het Catharinaziekenhuis is behandeld. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 31-05-2002 '
Lees ook