Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 31-07-2002
1e persbericht van woensdag 31 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmiddag om 15.50 uur is op de Bisschop Bekkerslaan een 14-jarige snorfietster uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek dat zij geen bromfietscertificaat had. Tevens gaf de verdachte een valse naam op. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets is veilig gesteld aan het politiebureau. Het meisje is overgedragen aan haar ouders. Zij is voor verdere afhandeling verwezen naar buro Halt.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen maandagavond 20.45 en dinsdagavond 19.00 uur is vanaf de Havensingel een witte personenauto, Opel Corsa 1.5D, kenteken VS-75-GF, gestolen.

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Dinsdagavond om 20.45 uur is op de Kerkstraat een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar een fiets snel achter een schuurtje plaatste. Vervolgens gooide hij iets op het dak. Bij controle bleek het slot van de fiets te zijn opengebroken. Op het dak is een knijptang aangetroffen. De fiets is veilig gesteld aan het politiebureau. De knijptang is inbeslaggenomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten met drugs aangehouden
Op woensdagmorgen rond 1.35 uur zag een politiepatrouille 3 autos op het parkeerterrein van het Winkelcentrum Woensel staan. Bij het zien van de politieauto reden zij snel weg. Op de Genovevalaan kon een auto worden gecontroleerd. In de auto trof de politie een bolletje cocaïne aan. De inzittende bleek twee zakjes met drugs bij zich te hebben. De 47-jarige bestuurster en de 23-jarige passagier uit Eindhoven zijn aangehouden. De drugs zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Diefstal uit een woning
Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur is uit een woning op het Baroniehof een gsm, een sleutel en geld gestolen. Het is niet duidelijk hoe men de woning binnenkwam.

Helmond: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 9.45 en 12.15 uur is op de Hoofdstraat een snelheidscontrole gehouden. 1215 voertuigen zijn gecontroleerd. 46 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Op de Houtse Parallelweg is dinsdagmiddag tussen 13.40 en 16.15 uur een snelheids-controle gehouden. Van de 373 gecontroleerde voertuigen reden er 43 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Deurne: Diefstal portemonnee
Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur is van een 52-jarige vrouw uit Deurne haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Milhezerweg. Toen zij een kastje wilde bekijken legde ze haar portemonnee op een tafeltje. Even later bleek haar portemon-nee gestolen te zijn. In de portemonnee zaten diverse pasjes, persoonsbescheiden en 50 euros.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen rond 0.40 uur is een 30-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag de man op de Waalreseweg in een te Valkenswaard gestolen auto rijden. Op een gegeven stopteken stopte hij, doch reed direct daarna snel weg. Op de Gaspeldoornlaan verloor hij de macht over het stuur. Hij reed tegen een lantaarnpaal botste daarna tegen een boom en belandde vervolgens op zijn kop in een voortuin van een woning. De verdachte bleek gedronken te hebben. Hij weigerde medewerking aan het alcoholonder-zoek. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Heeze: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op de Kapelstraat. De ruit van de voordeur is vernield. Uit de winkel verdween een kassa.

Gemert: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 20.45 en woensdagmorgen 9.30 uur is vanaf de Past. Strijbosstraat een blauwe personenauto, Renault 19, kenteken FB-PZ-49, gestolen.

Geldrop: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op de Wielewaal. De ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit de winkel verdween een kassa met daarin een paar honderd euros.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven e.o 31-07-2002 '
Lees ook