Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 25-03-2000

1e Persbericht 25 maart 2000

Berichten uit de regio

Geldrop: Politieman ernstig gewond
Een 36-jarige hoofdagent van de Politie Brabant Zuid Oost is zaterdagmorgen om 5.30 uur ernstig gewond geraakt toen hij samen met andere collegas een vrachtauto wilde laten stoppen op de A67 onder de gemeente Geldrop. Politieagenten van Eindhoven zagen zaterdagmorgen rond 05.15 uur op het Croy in Eindhoven een vrachtauto met Duits kenteken rijden. De bestuurder ging er bij het zien van de politie direct van tussendoor. Deze trekker bleek eerder deze week in Duitsland te zijn gestolen. De vrachtauto zou worden bestuurd door een 14-jarige Duitse jongen uit Monheim. De bestuurder reageerde niet op de stoptekens van de politie. Hij reed met de vrachtauto richting Veldhoven om daarna weer terug naar de Noord Brabantlaan te rijden waar hij stoptekens en een afzetting van politieagenten negeerde. Vervolgens reed hij de A67 op richting Duitsland. Voorbij de afslag Geldrop, op de A67 richting Venlo, werden door de politie vrachtautos stilgezet en de rijbaan geblokkeerd om zodoende de gestolen vrachtauto te dwingen om te stoppen. De bestuurder van die vrachtauto reed echter op de vrachtautos in en raakte een van deze voertuigen aan de voorkant. Achter deze vrachtautos stond de 36-jarige hoofdagent van de Eindhovense politie. Hij werd door de vrachtauto gegrepen en overreden. De ernstig gewonde politieman werd in eerste aanleg naar het St Anna ziekenhuis gebracht en van daaruit overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht waar hij vandaag wordt geopereerd. Zijn toestand wordt als zeer ernstig aangeduid maar hij is buiten levensgevaar. De bestuurder van de gestolen vrachtauto reed na het incident door en zette zijn rit voort richting Duitsland. De vrachtauto werd voortdurend gevolgd door Nederlandse politieautos en de Duitse politie werd op de hoogte gebracht. De Duitse politie nam bij de grens de zaak over en bleef met enkele Nederlandse politieautos de vrachtauto volgen. Rond 07.15 uur reed de bestuurder zich vast in een doodlopende straat Monheim waar hij werd aangehouden. Bij hem in de vrachtauto zaten een 14- en een 15-jarige jongen, beiden ook afkomstig uit Monheim. De drie zijn aangehouden en door de Duitse politie ingesloten.

Eindhoven: Aanvaller aangehouden
Op het Stratumseind is zaterdag om 3.00 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had op het Begijnenhof twee Eindhovenaren van 34 en 31 jaar oud aangevallen. Een van deze twee Eindhovenaren had juist geld gepind. Hij had de 34-jarige man in het gezicht geslagen, waardoor de bril kapot ging. De ander had hij met een mes bedreigd. De verdachte kon op aanwijzing van de slachtoffers aangehouden worden.
Eindhoven: Onder invloed
Op de Willemstraat is zaterdag om 2.25 uur een 22-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had gedronken. Hij blies 0,7 promille. Hij kreeg een boete van fl. 400,=.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen
Zaterdag om 2.00 uur is op de Karel de Grotelaan een 33-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man reed met zijn auto met hoge snelheid over de Boutenslaan en de Karel de Grotelaan. Hij bereikte af en toe een snelheid van 120 km/u. Hij bleek ook gedronken te hebben, 1,35 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Gestolen motor snel terug
Tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 1.30 uur is vanuit een berging van een woning aan de Pieter Poststraat een Kawasaki motor gestolen. Politiemensen zagen de motor zaterdag om 5.15 uur op de Oude Bosschebaan rijden. Na een korte achtervolging liet de berijder de motor bij de Claes Persoonslaan achter. De berijder kon niet meer achterhaald worden.

Helmond: Man verdacht van heling
Op de Kromme Steenweg is zaterdag om 2.30 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden. Het was bij de politie bekend dat de man in een auto, een Mercedes Benz, reed die verschillende gestolen onderdelen zou bevatten. De man is ingesloten voor onderzoek. De auto is naar het politiebureau gebracht, eveneens voor onderzoek.
Helmond: Woninginbraak
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Geysendorfferstraat in Helmond. Achter de woning werd een bovenlicht geforceerd waardoor de dader naar binnenklom. De bewoners missen twee videorecorders en een mobiele telefoon.

Helmond: Zakkenroller
Een zakkenroller heeft zaterdag rond 11.15 uur toegeslagen bij een 25-jarige vrouw uit Deurne. De vrouw was op de weekmarkt in Helmond en kreeg een duw in de rug. Even later miste zij de portemonnee en gsm uit haar schoudertas. In de portemonnee zat fl. 150,=.
Helmond: Vijverfilter weg
In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanuit de tuin van een woning aan de Lungendonk de vijverfilter gestolen. Het apparaat is fl. 5.500 waard.

Best: Diefstal autos


- In Best aan de Leemkuilen is vrijdag een grijze Mercedes 190 E met het kenteken FN-BX-65 gestolen.


- In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Lijsterbes een grijze Ford Escort met het kenteken TL-31-YS gestolen.
Son: Met drank op tegen lichtmast
Zaterdag om 1.50 uur is een 32-jarige man uit Breugel met zijn personenauto op de Verlengde Kennedylaan tegen een lichtmast gereden. De man bleek gedronken te hebben, hij blies bijna 1,65 promille. Zijn medepassagier, een 23-jarige man uit Breugel, had ook gedronken, 1,2 promille. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.
Someren: Inbraken in woning

Zaterdagmorgen tussen 0.30 en 6.30 uur is ingebroken in een woning aan de Hoogertstraat. Men is waarschijnlijk binnen gekomen door de voordeur via de brievenbus te openen. De buit bestaat uit een gouden armband, een gsm, een fototoestel, geld, ongeveer fl. 600,= en allerlei papieren.


- Rond dezelfde tijd is ingebroken in een woning aan de Bosselerstraat. Ook hier is men door de voordeur binnengekomen. Er verdwenen twee gouden armbanden, een dameshorloge en een gsm.
Geldrop: Vogels gestolen
Uit een schuur achter een woning aan de Willem Knaapenstraat zijn in de nacht van donderdag op vrijdag acht kanaries en een vink gestolen. De poort is opengebroken. De schuur was niet op slot. De waarde van de vogels is fl. 80,=.

Handel: Aanrijding door slaap
Bij een aanrijding op de Onze Lieve Vrouwestraat zijn zaterdag om 0.45 uur drie personen lichtgewond geraakt. De 43-jarige bestuurder van een personenauto uit Oploo reed in de richting van Gemert en raakte, waarschijnlijk doordat hij in slaap viel, op de linkerweghelft. Daar botste hij op een tegenligger, bestuurd door een 59-jarige man uit Odiliapeel. Ook de inzittende van deze laatste auto, een man uit Boekel, raakte lichtgewond. Twee van de slachtoffers moesten in het ziekenhuis behandeld worden aan snijwonden en kneuzingen.
Reusel: Ruit te sterk voor inbrekers
Zaterdag rond 2.30 uur is geprobeerd de etalageruit van een winkel aan de Lindestraat in te gooien. Dit lukte niet. Door de poging is de ruit wel beschadigd. De schade is ongeveer fl. 10.000,=.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven e.o. '
Lees ook