Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 21-03-2000 1e Persbericht 21 maart 2000

Politieberichten

Helmond: Verdachte overval aangehouden
Maandag is een 40-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij op zaterdag 19 februari, rond 17.00 uur op de Wethouder van Wellaan een bakkersknecht heeft overvallen. De overvaller bedreigde de 16-jarige bakkersknecht toen met een steekvoorwerp en dwong hem zo de portefeuille met geld af te geven. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Ruiten vernield
In de nacht van maandag op dinsdag is bij twee winkels in de binnenstad een ruit vernield. h Rond 3.20 uur gebeurde dat bij een sportzaak aan de Markt. Er is waarschijnlijk een voetbalshirtje gestolen. h Bij een elektronicawinkel aan de Noord Koninginnewal werd ook een ruit vernield. Door het gelaagde glas kon men hier geen gat in de ruit maken. Er is dus niets gestolen.

Helmond: Diefstal wasgoed
Tussen maandagmiddag 16.00 uur en dinsdagmorgen 8.00 uur is er vanaf het Eymerickhof wasgoed gestolen. Het wasgoed, een spijkerbroek, een jas en een trui, hing aan een droogmolen achter in de tuin van de woning.

Helmond: Vrouw van haar tas beroofd
Maandagavond omstreeks 22.00 uur is een 31- jarige vrouw uit Helmond van haar tas beroofd. Zij liep over de Ameidestraat. De passagier van een bromfietser, die haar daar voorbijreed, trok de tas van haar schouder. In haar tas zat een portemonnee, enkele kledingstukken, boeken en schriften, diverse pasjes en persoonsbescheiden.
Best: Onder invloed
Op Den Ekker is dinsdag om 2.15 uur een 43-jarige automobilist uit Liempde bekeurd. Hij had gedronken en blies ruim 0,65 promille. Hij kreeg een boete van fl. 400,=.

Someren: Schaap gestolen
Uit een wei aan de Hoijserstraat is in de nacht van zondag op maandag een schaap gestolen. Het beest had pas een injectie gehad en mag de eerste twee weken niet geconsumeerd worden.

Leende: Zonder rijbewijs
Op de A2 is dinsdag om 2.55 uur een 33-jarige man uit het Duitse Wesel bekeurd. De man, die de Nederlandse nationaliteit heeft, reed zonder rijbewijs. Dat was op 16 maart ingenomen omdat hij toen onder invloed van alcohol gereden had.

Valkenswaard: Diefstal Cd¡¦s
Tussen vrijdagmorgen 8.00 uur en dinsdagmorgen 9.30 uur is er uit een brievenbus van een woning aan de Jeneverbeslaan een postpakketje gestolen. Bij het leegmaken van de brievenbus, miste de 23- jarige bewoonster het pakketje. Even verderop in de straat lag het pakketje. De twee Cd¡¦s die in het pakketje moesten zitten waren verdwenen.
Asten: Diefstal auto
Tussen maandagavond 22.55 uur en dinsdagmorgen 7.00 uur is er vanaf de Hemel een blauwgroene personenauto, Opel Astra Tailgate X1.7DTL, gekentekend LH-GF-76, gestolen.

Son: Diefstal bromfiets
Maandag tussen 14.15 uur en 22.30 uur is er vanaf een terrein aan de Nieuwstraat een blauw/oranje bromfiets, Honda SFX50W, met zilverkleurige velgen, gestolen. De afgesloten bromfiets stond daar voor een woonunit.

Waalre: Diefstal auto
Tussen maandagavond 22.30 uur en dinsdagmorgen 9.00 uur is er vanaf de Hermelijnlaan een rode personenauto, Volkswagen Golf GT Kat diesel, gekentekend DV-GP-85 gestolen.

Nuenen: Inbraak in woning
Tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagmorgen 7.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Europalaan. Toegang tot de woning werd verkregen na verbreking van het achterdeurslot. Uit de woning zijn een KTV, een videorecorder en een GSM gestolen.

Nuenen: Vernieling
Dinsdagmorgen om 8.30 uur is in een bedrijf aan het Cockeveld een 24- jarige man uit Geldrop aangehouden. Kort daarvoor had hij daar naar aanleiding van een onenigheid met zijn werkgever twee terrasschermen vernield. Tevens had hij enkele kasten en rekken omgegooid in het bedrijf. De man is overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven e.o. '
Lees ook