Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/Helmond 08/07/99

Persberichten 7 augustus 1999/

Politieberichten

Eindhoven: Vuurwapen
Vrijdagmiddag om 15.05 uur is op het Gebr. Hornemannplantsoen een 44-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Bij controle bleek de man een vuurwapen en patronen in zijn bezit te hebben. Het vuurwapen en de patronen zijn inbeslaggenomen. De man is voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Drugs
Vrijdagmiddag omstreeks 16.15 uur zijn op het Stadhuisplein een, 35- jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats en een 53- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleken zij 37 bolletjes drugs bij zich te hebben. De drugs zijn inbeslaggenomen. De mannen zijn voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal uit auto,s
Vrijdagavond om 19.00 uur zijn op de Boschdijk twee mannen, 41 en 43 jaar, beiden uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor hadden zij ingebroken in een geparkeerde auto aan de Dr. Poletenlaan. Op melding van een passant konden de mannen worden aangehouden. Bij fouillering van verdachten werd een autoradio aangetroffen. De radio is inbeslaggeno-men. Voor verhoor zijn de verdachten overgebracht naar het politiebureau.
Vrijdagavond om 22.07 uur is op de Frederiklaan een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Eerder op de avond had de man ingebroken in een geparkeerde auto aan de
Limburglaan. Verdachte kon worden aangehouden op aanwijzing van getuigen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
Vrijdagavond om 19.35 uur is op de Stationsweg een 24-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij werd daar op heterdaad betrapt bij het inbreken in een geparkeerde auto. De fiets die de man met zich meevoerde bleek bij controle gestolen te zijn. De man is ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Vernieling auto
Zaterdagmorgen om 2.25 uur is op de Ten Hagestraat een 41-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Kort daarvoor had hij op het Stratumseind een deuk in een politieauto geslagen. Hij was kwaad omdat aan hem, op het Stratumseind, de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal uit winkel
Op aanwijzing van een beveiligingsbeambte is op vrijdagmiddag om 16.55 uur op de Zuid Koninginnewal een 21- jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Even daarvoor had hij uit een winkel, aan de Zuid Koninginnewal, een bierflesje gestolen. De verdachte kreeg een ontzegging voor het betreden van de winkel en een proces-verbaal voor het drinken van alcohol op de openbare weg.
Op vrijdagmiddag om 17.25 uur is op de Europaweg een 27- jarige man uit Helmond aangehouden. Daar nam hij uit een winkel een T-shirt weg, zonder daarvoor te betalen. Voor verhoor is de man overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Helmond: Verdovende middelen
Op zaterdagmorgen omstreeks 1.15 uur werd door buurtbewoners van de Uithoornseweg gemeld dat daar, vanuit een geparkeerde auto, door drie personen zou worden gedeald. De drie mannen zouden inmiddels de auto hebben verlaten. Op verkregen informatie kon op zaterdagmorgen om 2.00 uur op de Weth. Ebbenlaan een 35- jarige man uit Gemert en een 32- jarige man uit Veghel worden aangehouden. Kort daarna werd een 27-jarige man uit Beek en Donk in de auto op de Uithoornseweg aangetroffen. Bij onderzoek bleek de auto, welke doorverbonden was, gestolen te zijn in Eindhoven. De man uit Beek en Donk werd daarop aangehouden. Bij fouillering van de verdachten werd bij de man uit Beek en Donk en Gemert verdovende middelen aangetroffen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Mishandeling
Op zaterdagmorgen om 2.05 uur is op de Veestraat een 21- jarige man uit Helmond aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen daar een aantal personen staan, die kennelijk onenigheid hadden met elkaar. Plotseling gooide de Helmonder een bierflesje in de richting van een persoon die voor hem stond. Hierop werd hij door de politie aangehouden. Bij zijn aanhouding zag de verdachte nog kans om de persoon, waar hij het bierflesje naar had gegooid, een klap in zijn gezicht te geven. Verdachte werd hierop overgebracht naar het politiebureau. Aan het politiebureau riep de verdachte onwelvoeglijk taal naar een agent. Direct daarop sloeg verdachte de agent in zijn gelaat. Met moeite kon de verdachte onder controle worden gebracht. De agent raakte gewond aan zijn oog en moest voor behandeling naar het Elkerliekziekenhuis. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Lokaalvredebreuk
Op zaterdagmorgen om 2.30 uur is in de hal van het Elkerliekziekenhuis een 54-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij vertoefde daar, ondanks dat hij daartoe een ontzegging had. Op vordering wenste de verdachte niet te vertrekken. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Aan het politiebureau gedroeg de man zich lastig en voegde meerdere malen onwelvoeglijke taal naar een politieagente. Hij is ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Verdrinking
Zaterdagmorgen omstreeks 3.45 uur is in een vijver van een woning aan de Peeleik een 53-jarige man uit Helmond verdronken. De man was daar als gast op bezoek. Met een medegast is hij daar omstreeks vernoemde tijd in de vijver gesprongen. Toen de man niet bovenkwam hebben enkele gasten gezocht doch zonder resultaat. De inmiddels gewaarschuwde brandweer vond de man. Door de ter plaatse aanwezige GGD werd nog gereanimeerd, doch zonder resultaat. De doodsoorzaak is verdrinking.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven/Helmond '
Lees ook