Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/Helmond 02-06-99

Persbericht van 2 juni 1999/

Berichten uit Eindhoven en Helmond

Eindhoven: Verdachten diefstal hond aangehouden Dinsdagavond om 23.35 uur zijn op de Schonberglaan een Eindhovense man en een Eindhovense vrouw, beiden 27 jaar oud, aangehouden. De verdachten zaten in een auto en dat vonden buurtbewoners verdacht. De politie ging kijken en zagen op de achterbank van de auto een Husky-hond. De politiemensen herinnerden zich de diefstal van zo'n hond. Die hond zou afgelopen maandag bij een supermarkt aan de Tinelstraat gestolen zijn. De eigenaresse had de hond daar aan het fietsenrek vastgemaakt toen ze boodschappen ging doen. De twee verdachten zijn ingesloten voor onderzoek en hond Nero is weer terug bij zijn baasje.

Eindhoven: Man beroofd
Een 39-jarige Eindhovenaar is woensdagmorgen rond 2.45 uur beroofd van f 500,=. De man had op de Edisonstraat een vrouw in de auto genomen. Zij waren een 'betaald gezellig samenzijn' overeengekomen. Dat ging gebeuren op een parkeerplaats aan de Groene-woudseweg. Daar pakte de vrouw echter een mes en bedreigde de man. Hij moest geld geven. Hij gaf de vijf briefjes van honderd, waarmee de vrouw de auto verliet en in een andere auto stapte en wegreed. De man waarschuwde de politie en trof de auto van de vrouw in de Edisonstraat aan. In de auto probeerden twee vrouwen zich te verstoppen. De twee vrouwen, een Eindhovense van 31 jaar en een zonder vaste woon- of verblijfplaats van 34 jaar oud, zijn aangehouden. Het mes en het geld zijn niet gevonden.

Eindhoven: Meisje aangerand
Woensdagmorgen om 8.15 uur is op de Landsteinerlaan een 15-jarige Eindhovens meisje aangerand. Het meisje was met de fiets op weg naar school en reed in het stuk bos tussen de Landsteinerlaan en het Animalipad. Vlakbij Animali kwam een man uit de bosjes die haar van de fiets trok en op de grond gooide. Het meisje verweerde zich en wist de man een rake trap te geven. Daarop liep de man weg, de bossen in, vanwaar hij gekomen was. De dader was een man tussen de 40 en 50 jaar oud, ongeschoren. Hij droeg een lichte beige broek, een bruine suède-achtige jas met touwtjes en zakken. Hij droeg een zandkleurige deukhoed.

Eindhoven: Bestuurders onder invloed
§ Op de A67 is dinsdagavond om 22.20 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed bij de fly-over een politieauto voorbij die voor het rode licht stond te wachten. De man negeerde het rode licht en reed verder. Dat verder rijden werd overigens bemoeilijkt doordat een van de banden van zijn auto bijna helemaal van de velg was gelopen. De man bleek gedronken te hebben en weigerde alle medewerking. Hij wilde niet blazen en wilde geen bloedproef. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

§ Woensdagmorgen om 0.45 uur werd op de Urkhovenseweg een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had met zijn auto de hele breedte van de weg nodig. De uitslag van de ademanalyse was ruim 2,3?. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 13 uur.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Prof. Dr. Dorgelolaan is dinsdagavond een grijze Volvo 460 met het kenteken PH-NG-60 gestolen.

Eindhoven: Verkeerscontroles
§ Woensdagmorgen heeft de politie snelheidscontroles gehouden op de Vestdijk en de Fellenoord. Dat gebeurde tussen 7.40 en 10.45 uur. Op de vestdijk vielen 28 bekeuringen en op de Fellenoord 14. De hoogste snelheid was op de Vestdijk 76 en op de Fellenoord 99 km/u. Op beide plaatsen geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Het is niet bekend hoeveel voertuigen de radarapparatuur passeerden. § Woensdag zijn op het Winkelcentrum Woensel 34 foutparkeerders bekeurd. Zij hadden hun voertuig buiten de vakken of in de laad- en loszone geparkeerd.

Eindhoven: Tas gestolen
Op het Fellenoordpad hebben twee personen op een bromfiets woensdagmiddag rond 12.00 uur een boodschappentas gestolen uit de fietstas van een fietsende 43-jarige Eindhovense vrouw. Dat gebeurde toen de bromfiets haar voorbij reed. Zij zag plotseling haar tas in de handen van de duopassagier. In de tas zat kleding en een portemonnee met f 200,= en allerlei pasjes.

Helmond: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagmorgen 07.30 uur, is er vanaf de Jan Stevensstraat, een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken KY-40-VP, weggenomen.

Helmond: Diefstal uit een woning
Dinsdagmiddag tussen 13.00 uur en 18.00 uur, zijn er vanuit een woning aan de Kempenhof twee huissleutels, een autosleutel en een zonnebril weggenomen. De bewoner lag op dat moment in de woning te slapen en had, vanwege de warmte, de achterdeur opengezet.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven/Helmond '
Lees ook