Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-12-99

Persbericht 30 december 1999 - 2/

Eindhoven: Vuurwerk geroofd
Donderdag is aan de Nijhofflaan om 13.30 uur een 15-jarige Eindhovenaar van zijn zojuist gekochte vuurwerk beroofd. De jongen fietste, in gezelschap van zijn broer, na aankoop van een pakket vuurwerk ter waarde van fl. 50,- vanuit Winkelcentrum Woensel over de Nijhofflaan. Daar bemerkten zij dat ze door drie mannelijke fietsers werden gevolgd. Op een bepaald moment sneden de drie achtervolgende jongens de broers de pas af, pakten op grove manier het vuurwerk af en fietsten hard weg richting Roelantlaan.

Eindhoven: Botsing
Donderdag om 18.00 uur is een 21-jarige man uit Eindhoven gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Montgomerylaan / Winston Churchilllaan. Een 20-jarige automobiliste uit Budel en de 21-jarige fietser uit Eindhoven kwamen beiden uit de richting van de stad over de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Bij de kruising met de Winston Churchilllaan reed de fietser rechtdoor en de auto rechtsaf. Volgens getuigen had de automobiliste groen licht en de fietser zou door rood gereden hebben. De fietser is met een hersenschudding opgenomen in het Catharina Ziekenhuis.

Helmond: Medicijnen
Donderdagmiddag heeft een 29-jarige man uit Helmond in de trein van Brouwhuis ? Eindhoven zijn tas met daarin, kleding, Temazepan (slaapmiddel), Diazepan (kalmeringsmid-del) en een potje met 50 milliliter methadon, laten staan. Ondeskundig gebruik van genoem-de middelen levert een gevaar voor de gezondheid op.

Helmond: Autovandalen
In de nacht van woensdag op donderdag zijn in de Jan Luykenlaan en Paulus Potterlaan in totaal 22 banden van 9 auto's lek gestoken. Bij één auto werd een diepe kras in het linkerportier gemaakt.

Helmond: Inbraak
Op donderdagmiddag is in een woning aan de Sperwerstraat ingebroken. De dader is waarschijnlijk met een valse sleutel binnengekomen. Uit de woning zijn een stereotoren, een TV met ingebouwde video en een naaimachine weggenomen.

Nuenen: Aanrijding onder invloed
Op donderdag is aan de Smits van Oyenlaan om 18.30 uur een 51-jarige man uit Helmond aangehouden. De man had, doordat hij niet rechts hield met zijn auto, een aanrijding veroorzaakt met een tegenligger op de Kerkstraat in Nuenen. Na deze aanrijding, een blikschade, was de Helmonder doorgereden. De tegenligger, een 23-jarige automobilist uit Nuenen, is de Helmonder gevolgd en kon hem op de Smits van Oyenlaan, bij de stoplichten voor het viaduct over de A 270, ertoe bewegen te wachten op de in kennis gestelde politie. Bij aanhouding bleek de man uit Helmond onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 2,1 promille. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hem is een rijverbod van 11 uur opgelegd.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven '
Lees ook