Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 07/14/99

Persberichten 14 juli 1999/

Berichten uit Eindhoven

Eindhoven: Gluurder aangehouden
Woensdag 14 juli om 00.40 uur is door de politie in de Stevinstraat een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie had al enkele meldingen gekregen van mensen die een gluurder bij hun woning hadden bemerkt. Dit was onder meer het geval in de Runstraat, de Juliusstraat en de Newtonstraat. Surveillerende agenten die naar hem uitkeken troffen de man in een voortuin in de Stevinstraat. Hij bekende ook op de andere adressen te zijn geweest. Hij is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Ruzie met hamer beslecht
Een ruzie over kamerbewoning liep dinsdagavond rond 23.00 uur in de Johannesburgstraat uit de hand. Een van de bewoners had met een hamer een deur geopend die door de huurder was afgesloten. Hier ontstond tussen de twee een fikse ruzie waarbij een 39-jarige man uit Eindhoven een klap met de hamer op zijn hoofd opliep. De opgelopen hoofdwond moest de man laten hechten in het Diaconessenhuis. Nadat de man daar geholpen was wilde geen van de partijen aangifte doen en ging ieder zijns weegs.

Eindhoven: Auto gestolen
Woensdagmorgen om 09.00 uur is een 38-jarige man uit Tilburg op de John F Kennedylaan de auto van zijn baas kwijt geraakt. De man stopte daar even om op een informatiebord te kijken. Hij sloot de auto niet af en liet de sleutels in het contact zitten. Toen de man terug wilde naar zijn auto bleek deze al verdwenen te zijn. Het gaat om een blauwe Volkswagen Caddy D47KW met het kenteken V V-TG-64. De auto was geladen met telefoontoestellen en installatiemateriaal.

Eindhoven: Beroving
Woensdagmiddag is door een 61-jarige Eindhovenaar aangifte gedaan van een beroving met geweld. De beroving gebeurde zondagavond j.l. rond 22.30 uur. Het slachtoffer ging toen naar een betaalautomaat op het Franz Leharplein en pinde daar f.600,-. Nadat het slachtoffer het geld uit de automaat pakte werd hij door twee onbekende mannen tegen de grond geduwd en het geld werd uit zijn handen gegrist. Een van de mannen schopte daarna het slachtoffer tegen zijn hoofd. Een vrouw vond het slachtoffer en bracht de geheel ontdane man naar zijn huis. De man was zodanig van de kaart dat hij niemand van het voorval op de hoogte bracht en zich afzonderde. Een hulpverlener ontdekte de situatie en ontfermde zich over de man. De politie stelt een onderzoek in naar deze beroving. Wat betreft de daders gaat het om een blanke en een donkere man. Beiden tussen de 25 en 30 jaar oud en ongeveer 1.80 meter groot. De blanke man had een blond ringbaardje en een kale kop. Hij droeg een wit T-shirt.
De donkere man was gekleed in een blauw spijkerjack en hij had een wit baseballpetje op.
De politie wil ook graag de vrouw spreken die het slachtoffer met een rode Citroen Saxo naar huis bracht. Politie Gestel onderzoek de beroving tel. 040 2330500.

Informatie: Pieter van Hoof tel. 040 2330960

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven '
Lees ook