Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 07/07/99

Persberichten 7 juli 1999/

Berichten uit Eindhoven

Eindhoven: Zakkenrollers betrapt
Dinsdagmiddag om 14.45 uur zijn in een warenhuis in de binnenstad van Eindhoven twee Eindhovense vrouwen van 19 en 21 jaar oud aangehouden. Zij werden betrapt bij de diefstal van een portemonnee uit een tasje van een winkelende vrouw. De zakkenrollers zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten vernieling aangehouden
Op de Geldropseweg zijn woensdagmorgen om 3.25 uur een 20-jarige Heezenaar en een even oude Geldroppenaar aangehouden. De aanhouding gebeurde na de vernieling van een buitenspiegel van een geparkeerde auto op de Vincent van den Heuvellaan. Daarbij was de auto waarin de verdachten reden bij gesignaleerd. De twee verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Eindhoven: Overval op sigarenwinkel
Woensdagmorgen om 11.35 uur heeft een man een overval gepleegd op een sigarenhandel/ videotheek aan de Tongelresestraat. De man kwam de zaak binnen en had een mes in de hand. Hij eiste geld uit de kassa. Hij pakte zelf nog een aantal goederen, zoals krasloten, staatsloten, twee gsm-telefoons en telefoonkaarten. Totale waarde ongeveer f 8.000,=. Hij verdween op een bromscooter. De dader is een blanke man, ongeveer 1.75m., smal, mager postuur, hij droeg een witte integraalhelm een spijkerbroek en een donker jack.

Eindhoven: Tasje geroofd
Een 13-jarige Eindhovens meisje heeft vandaag aangifte gedaan van de diefstal van haar schoudertas. De beroving gebeurde afgelopen zaterdag om 20.00 uur op het Wijngaardplein. Een man en een vrouw op een fiets namen de tas af en fietsten weg over de Mercuriuslaan. De vrouw zat achter op de fiets. In de tas, een zwarte met een afbeelding van Mickey Mouse, zaten diverse spullen waaronder een portemonnee met f 30,=, een identiteitskaart en een bankpas. Een man, waarvan de identiteit onbekend is, is nog achter de twee rovers aangegaan, maar kon hen niet meer achterhalen. De tas is later terug gevonden in een container in de wijk Eckart. Geld en pasje ontbraken. De politie wil graag in contact komen met de man die achter de daders is aangegaan.

Eindhoven: Snelheidscontroles
In Woensel heeft de politie woensdagmorgen op twee plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
§ Op de Oude Bosschebaan werden 280 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 7 bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid was 69 km/u. § Op de Huizingalaan passeerden 295 voertuigen. Hier gingen 18 bestuurders op de bon. De topper was hier 100 km/u. Op beide plaatsen geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Alle overtreders werden staande gehouden.

Regio Zuid-Oost Brabant: Controle nood-mestbassins De afgelopen zes maanden controleerden handhavers van gemeenten en politie de door agrariërs aangelegde nood-mestbassins. De handhavingsactie werd voorbereid door politie, de Milieudienst Eindhoven en het Openbaar Ministerie.
Het slechte weer in het najaar van 1998 zorgde er voor dat de agrariërs geen mest konden uitrijden. Dit betekende dat de mest opgeslagen moest worden. De mestcapaciteit was op dat moment te klein. De gemeenten stonden na overleg met de brancheorganisaties de aanleg van (tijdelijke) nood-mestbassins toe. De aanleg van de mestbassins diende gemeld te worden bij de gemeente. Aan de door de gemeente afgegeven "gedoogbeschikkingen" werden in het belang van het milieu voorschriften gesteld. Het politievliegtuig van de regio spoorde vanuit de lucht 47 nood-mestbassins op. In totaal controleerden politie en gemeenten 137 mestbassins. Ruim 61% van de mestbassins was niet in orde.
Een aantal van de bassins bleek niet te zijn gemeld bij de gemeente en een groot aantal mestbassins voldeed niet aan de voorschriften. Gebreken aan folie, geen afdekzeil en het ontbreken van een afrastering waren de meest voorkomende zaken.
Tegen 49 agrariërs werd proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie bood aan vrijwel alle overtreders een schikking aan. In totaal bedroegen de opgelegde boetes ruim 55.000 gulden. Veel agrariërs hebben inmiddels de boete betaald.
In 37 zaken besloot de gemeente bestuurlijk te handhaven. In de meeste gevallen bestond deze bestuurlijke handhaving uit het schrijven van een waarschuwingsbrief waarin aan-gegeven werd dat de gemeente overging tot bijvoorbeeld het opleggen van een dwangsom. Inmiddels zijn veel van de nood-mestbassins weer opgeruimd.

Informatie : Tini Gilsing, tel. 040 2330960

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven '
Lees ook