Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-05-99

Persbericht/

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Bromfietser rijdt politieman omver

Vrijdagmorgen om 2.00 uur is in de Jacobus Deckersstraat een 20-jarige Eindhovense bromfietser aangehouden. De man negeerde twee maal een stopteken van de politie en reed een politieman omver. De twee politiemensen waren naar de Jacobus Deckersstraat gestuurd, omdat er volgens een melding in een brandgang een man op de grond lag en een andere man met een bromfiets bij stond. De politiemensen liepen op de Jacobus Deckersstraat een brandgang in en hoorden en zagen een bromfietser door de brandgang aan komen rijden. De voorste politieman gaf een stopteken maar de bromfietser vermeerderde de snelheid en ontweek de politieman. De tweede politieman gaf een tweede stopteken. De bromfietser stuurde doelbewust op de politieman in en kwam met hem in botsing. De 20-jarige bromfietser werd onder verzet aangehouden en naar het bureau overgebracht. Hij bleek gedronken te hebben, uitslag ademanalyse 1,3?. Hij is ingesloten. Zowel de bromfietser als de politieman raakten lichtgewond. In de omgeving is geen tweede man, die vo

lgens de melding ergens op de grond lag, gevonden.

Eindhoven: Twee mannen met gestolen bromfiets aangehouden Op de Vestdijk zijn donderdagavond om 19.30 uur twee Eindhovenaren van 20 en 22 jaar oud aangehouden. Zij reden op een bromfiets over de Vestdijk en zetten, toen zij een politieauto zagen, de bromfiets met draaiende motor tegen een muur en liepen weg. De bromfiets bleek afgelopen dinsdag in Best gestolen te zijn. Het verzekeringsplaatje dat op de bromfiets zat hoorde bij een bromfiets die afgelopen woensdag in Eindhoven was weggenomen. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Caféruzie
Op de Pelikaanlaan is vrijdag om 2.30 uur een 24-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij zou bij een ruzie in een café aan de Tongelresestraat een 45-jarige Eindhovenaar mishandeld hebben. Het slachtoffer had een flinke hoofdwond. De verdachte had het café al verlaten en werd later op aanwijzing van het slachtoffer aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gestolen auto
Donderdag is vanaf een parkeerterrein aan de Ds Theodor Fliednerstraat een Volkswagen Golf diesel met het kenteken VS-28-ND gestolen.

Eindhoven: Verdachte mishandeling en (poging) beroving aangehouden Op de Castiliëlaan is vrijdag om 11.50 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op dinsdag 18 mei op het Savoyepad probeerde een 20-jarige Eindhovenaar van diens bromscooter te beroven. De verdachte stak daarbij de eigenaar van het voertuig enkele malen in hand en been. De beroving mislukte maar de dader verdween. Getuigen hadden de 29-jarige Eindhovenaar herkend als de dader. Hij kon op vrijdag aangehouden worden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Vrouw wil woning niet verlaten
In een woning aan het Willem Beringsplein is vrijdagmorgen om 10.25 uur een 28-jarige Helmondse vrouw aangehouden. De vrouw had een relatie gehad met de bewoner van de woning. Deze relatie was nu beëindigd en de vrouw moest de woning verlaten. Zij weigerde dit, ook na drie keer vorderen. Zij is aangehouden, gehoord en naar huis gestuurd.

Helmond: Een auto weg, een beschadigd
Een 53-jarige Helmonder heeft vrijdag aangifte gedaan van de diefstal van zijn personenauto, een rode Opel Corsa met het kenteken NK-10-LD. Een andere auto, een Ford Sierra werd beschadigd nabij het schuifdak en krassen aan de achterkant. Beide auto's stonden op de Astronautenlaan. De diefstal en vernieling gebeurden donderdagavond.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven '
Lees ook