Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 29-02-2000 1e Persbericht 29 februari 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietser gewond bij aanrijding
Maandagavond om 18.45 uur is een Eindhovense fietser, leeftijd onbekend, gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De aanrijding gebeurde op de Tongelresestraat. De fietser stak plotseling de Tongelresestraat over. De tegemoetkomende auto met een 26-jarige man uit veldhoven achter het stuur kon hem niet meer ontwijken. De fietser is met verwondingen aan hoofd, rug en nek in het Diaconessenhuis opgenomen.

Eindhoven: Vrouw met geweld van tas beroofd
Een Eindhovense vrouw is maandagavond om 20.10 uur van haar handtas beroofd. De vrouw liep op het trottoir van de Generaal van Heutszlaan toen een man haar tas uit haar hand wilde rukken. De vrouw stond dat niet toe en verzette zich. De dader sloeg haar hard op het hoofd en gooide de vrouw tegen de grond. Hij pakte de tas en fietste weg in de richting van de Generaal van Geenlaan. In de tas zat fl. 70,=. De vrouw had lichte verwondingen aan hoofd en knie.
Eindhoven: Pintruc
Een 28-jarige Eindhovense vrouw is maandagmiddag rond 16.45 uur tijdens het pinnen haar pinpas kwijtgeraakt. De vrouw stond bij een bank aan de Vestdijk te pinnen toen een Franssprekende man, die achter haar stond, haar aansprak. De man zei dat de pinautomaat raar deed en zijn pas had ingeslikt. De man leidde haar zodanig af dat de vrouw wel haar gepinde biljet van fl. 100,= pakte maar haar pasje niet meer zag. De man zei: ook ingeslikt. Bij informatie in de bank bleek de pas niet in de automaat te zitten. De man had hem waarschijnlijk meegenomen. Later bleek ook driemaal geprobeerd te zijn om geld te pinnen. De rekening was echter al geblokkeerd.

Eindhoven: Man met verschillende identiteitsbewijzen Op het Stratumseind is maandag om 23.00 uur een 33-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man zou in een café geprobeerd hebben een portemonnee weg te nemen. Toen de politie ter plaatse kwam wilde echter niemand aangifte doen. Bij de controle van de identiteit bleek de man een Franse identiteitskaart bij zich te hebben. Maar hij had ook een document bij zich waarop een andere naam stond, maar waarop een zelfde foto zat zoals op de identiteitskaart. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Schiedammer beroofd
Op de Dommelstraat is maandag om 23.15 uur een 57-jarige man uit Schiedam van zijn portemonnee en gsm beroofd. De man werd aangesproken door twee donkerkleurige mannen die hem met een vuistvuurwapen bedreigden. Zij wilden geld. De man gaf zijn portemonnee met fl.
3.000,= en pasjes. Ook zijn gsm wisselde van eigenaar.
Eindhoven: Verdachten autodiefstal aangehouden
Dinsdagmorgen om 1.00 uur zijn op de Aeneaslaan twee mannen van 22 en 35 jaar uit Oirschot aangehouden. Een politiepatrouille zag over de Muzenlaan een auto rijden met drie inzittenden. Bij navraag bleek de auto, een Opel Corsa, in Veldhoven gestolen te zijn. De politiemensen lieten de auto op de Aeneaslaan stoppen en konden twee inzittenden aanhouden. De derde, waarvan de identiteit bekend is, kon ontkomen.
Eindhoven: Onder invloed

· Op de Mecklenburgstraat is dinsdag om 2.35 uur een 54-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man reed onzeker en was nadat hij uitstapte onvast ter been. Een ademanalyse mislukte, vanwege ademhalingsproblemen. Er is een bloedproef gedaan. Zijn rijbewijs is ingenomen.
· Een 42-jarige Eindhovenaar werd dinsdag om 3.45 uur op de Onze Lieve Vrouwestraat aangehouden. Ook hij bleek gedronken te hebben, hij reed slingerend over de weg. Een ademanalyse mislukte, waarna een bloedproef is genomen. Zijn rijbewijs is eveneens ingenomen.
Eindhoven: Man verdacht van inbraak
Maandagmiddag om 15.10 uur is een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht op woensdag 23 februari ingebroken te hebben in een woning aan de Edelweisstraat. Bij die inbraak zijn een pc, twee saxofoons, een stereoinstallatie en een videorecorder gestolen. Onderzoek wees in de richting van de nu aangehouden verdachte. De man is vooronderzoek ingesloten.

Eindhoven: Poging beroving
Twee mannen hebben maandagavond tussen 19.30 en 20.00 uur geprobeerd een scooter te roven van een 16-jarige Eindhovenaar. De scooterberijder stopte op de Nieuwe Fellenoord om een praatje te maken met een bekende. Hij zette zijn helm af en op dat moment sloegen twee mannen, die hem van achter naderden, op het hoofd. Zij pakten het sleuteltje uit het contact en wilden hem van de scooter trekken. De Eindhovenaar verzette zich echter, waarop de twee aanvallers de benen namen. De jongen had enkele verwondingen aan het hoofd, die hij in het Annaziekenhuis heeft laten behandelen.

Helmond: Tanken zonder betalen
Op de Limburghof is dinsdagmorgen om 5.50 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij de politiemensen die hem aanhielden was bekend dat hij op verschillende plaatsen in de regio met zijn auto getankt had zonder te betalen. De bestuurder gaf na zijn aanhouding een valse naam op. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij bekende de valse naam opgegeven te hebben. Tevens bekende hij zes keer getankt te hebben zonder te betalen. De auto waarin hij reed was niet van hem. Hij had ergens gewerkt en mocht van zijn werkgever de auto gebruiken. Na zijn ontslag was hij echter de auto blijven gebruiken, verduistering dus. Hij deed afstand van de auto. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Best: Onder invloed
Op de A2 onder Best is maandagavond een 45-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. De man had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Keet in brand
Maandagavond om 20.45 uur bleek de achterwand van een keet aan de Loofvennen in brand te staan. De keet is eigendom van een hengelsportvereniging. Een politiepatrouille die de brand ontdekte bluste de brand met de brandblusser. De brandweer deed het nabluswerk.
Maarheeze: Auto gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Elzerik een zwarte Opel Astra stationcar met het kenteken HB-VR-64 gestolen.
Geldrop: Verdachte aangehouden
Op maandag is een 31-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man werd gezocht in verband met het aantreffen van gestolen goederen en xtc-pillen in zijn woning aan de Van Gennipstraat. Deze goederen zijn gevonden bij een huiszoeking op 11 februari. (zie persbericht van die datum). Bij die huiszoeking werden leren jassen en computers gevonden. Deze blijken na onderzoek van diefstal afkomstig te zijn. Er zijn bij die huiszoeking ook munitie, resten van een hennepkwekerij en restanten van een xtc-lab gevonden. De man is ingesloten voor het onderzoek.

Steensel/Bergeijk: Inbraken in café

· Maandagavond tussen 17.00 en 21.30 uur is ingebroken in een café aan de Frans van Nunenstraat in Steensel. De voordeur is opengebroken. Uit het café is de fooienpot met fl. 250,= aan kleingeld gestolen. · In Bergeijk werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een café aan het Loo. Er is een ruit van de achterdeur uitgenomen. Uit het café is geld, ongeveer fl. 2.000,= gestolen.

Hapert: Inbraak in bedrijf
Tussen maandag 17.30 en dinsdag 2.50 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Energieweg. Er is een ruit vernield. Uit het bedrijf verdween een videocamera.

Veldhoven: Inbraak in restaurant
Bij een inbraak in een restaurant aan de Kromstraat is maandag tussen 15.30 en 23.45 uur de gokautomaat opengebroken. Het geld dat daar in zat, tussen de fl. 400,= en fl. 500,= is verdwenen. Men kwam binnen door een bovenlicht open te breken.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven '
Lees ook